­گوید که برای احیای مجدد فابریکۀ سمنت جبل سراج پروان، یکصد میلیون افغانی اختصاص یافته و قرار است براى استخراج معادن کوچک اين..." /> ­گوید که برای احیای مجدد فابریکۀ سمنت جبل سراج پروان، یکصد میلیون افغانی اختصاص یافته و قرار است براى استخراج معادن کوچک اين..." />

صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فابریکۀ سمنت جبل سراج پروان احيا می‌شود

فابریکۀ سمنت جبل سراج پروان احيا می‌شود

وزارت معادن و پترولیم می­گوید که برای احیای مجدد فابریکۀ سمنت جبل سراج پروان، یکصد میلیون افغانی اختصاص یافته و قرار است براى استخراج معادن کوچک اين ولايت اقدام شود.
انجنیر داودشاه صبا وزیر معادن و پترولیم که در راس یک هیئت به منظور بررسی وضعیت معادن به ولایت پروان سفر نموده، دیروز در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت که در آینده نزدیک، فابریکه سمنت جبل سراج دوباره احیا می­شود.
صبا خاطر نشان کرد که به خاطر بازسازی این فابریکه، یکصد میلیون افغانی از بودجه وزرات معادن و پترولیم پرداخت می­گردد.
وزير معادن گفت قرار است که کار بازسازى فابريکه يادشده، در ماه حمل سال آينده آغاز شود.
فابریکه سمنت جبل سراج، اولین فابریکه سمنت در افغانستان است که در سال ۱۳۳۷ خورشیدی الی۱۳۷۵ به طور نارمل فعالیت و موثریت اقتصادی داشت؛ اما پس از این سال با کاهش تولیدات، موثریت اقتصادی آن تا سال ۱۳۸۳روز تا روز کاهش یافت و سر انجام در سال۱۳۸۳ به نسبت نبود انرژی برق، به رکود کامل مواجه شد .
همچنان موصوف بدون ارايه جزييات گفت که قرار است تا سه ماه آينده، قرارداد استخراج برخى معادن کوچک اين ولايت، در مشورت با مقام ولایت و اعضای شورای ولایتی صورت گيرد
به گفته وی، با استخراج معادن یادشده در پروان برای صدها تن زمینه کار مساعد خواهد شد.
غلام بهاوالدین جیلانی ریس شورای ولایتی پروان، ضمن استقبال از پلان­های وزارت معادن و پترولیم، تعهد نمود که در استخراج و سرمایه گذاری بالای معادن، از هیچگونه سعی و تلاش دریغ نخواهد ورزید.
بر پایه معلومات وزارت معادن و پترولیم، از مجموع معادن در این ولایت، طبق قرارداد، معدن کرومایت ولسوالی کوه صافی، از سوی شرکت هیوادوال استخراج می­شود.
درين ولایت، ١٥ نوع مواد معدنی وجود دارد که چهار معدن (سُرب، جست، زغال سنگ و بيرل) در ولسوالى سياه گرد درۀ غوربند؛ و چهار معدن ديگر (مس، آهن، کرومايت و سنگ تراورتین) در ولسوالى سرخ پارسا واقع است.
سه معدن ديگر شامل سنگ مرمر، سنگ کوارتز و پولی میتال آهن در ولسوالى سالنگ؛ دو معدن سدیریت در سالنگ و جبل سراج؛ معدن کرومايت در ولسوالى کوه صافى؛ و معدن پگماتيت در چاريکار مرکز ولايت پروان است.(پژواک)

کلیه حقوق این سایت متعلق به بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع مجاز است.