صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بلخی: برای حل بحران مهاجرین افغان به گفتگو های بیشتر نیاز است

بلخی: برای حل بحران مهاجرین افغان به گفتگو های بیشتر نیاز است

با آنکه ریختن سیلی از مهاجرین بخصوص به کشورهای اروپایی، سازمان های مختلف را نگران ساخته است اما اکنون حکومت افغانستان از حل این معضل اطمینان میدهد.

وزیر مهاجرین و عودت کننده گان که روز سه شنبه سمیناری را زیر نام حل مشکلات مهاجرین و فراهم سازی زمینه فرصت ها را برگزار کرده بود، گفت که این وزارت از راه های مختلف برای حل نگرانی های مهاجرین افغان تلاش می ورزد.

سید حسین عالمی بلخی همچنان تاکید می ورزد که نیاز است تا برای حل این معضل با کشورهای میزبان مهاجرین افغان، گفتگو شود: " کشور های مبدا مهاجرت باید با کشورهای مقصد برای حل این بحران همکاری بکنند و ضرورت دارد که مذاکرات و گفتگو های در این رابطه صورت بگیرد تا بتوانیم یک راه حل را برای مدیریت این بحران به وجود آمده جستجو کنیم. "

آقای بلخی میگوید، رئیس جمهور غنی در سفرش به اروپا بخاطر دادن درخواست پناهنده گی به مهاجرین افغان، با شماری از کشورهای میزبان گفتگو های اساسی داشته است.

وی همچنان تاکید میکند حکومت افغانستان به گونه زمینه بازگشت مهاجرین افغان را به کشورشان فراهم خواهد ساخت که آنان به خواست خودشان به کشور باز گردند.

نگرانی ها از وضعیت زندگی مهاجران افغان زمانی بیشتر شد که شماری از کشورهای اروپایی بخصوص جرمنی قوانین شان را برای پذیرفتن مهاجرین دشوار ساختند.

خانم ماریا امرتونگا، رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل در افغانستان اعلام‌کرد که در کنار مسایل اقتصادی و نا امنی، ترس از فشار مخالفان دولت و سرباز گیری توسط آنها در کنار نقض حقوق بشر از عوامل پناهنده شدن افغان‌ها به خارج است.

او که در 'سمینار تخصصی مهاجرت؛ چالشها و فرصتها' در کابل صحبت می‌کرد افزود که امسال افغانستان شاهد تلفات زیاد افراد غیر نظامی نسبت به سال گذشته بوده و براساس گزارشها ۲۹ ولایت از ۳۴ ولایت این کشور دستخوش جنگ و شاهد بیجا شدگان داخلی بوده‌اند.

خانم امرتونگا گفت که نبود امکانات و اشتغال نیز از دیگر عوامل مهاجرت افغان‌ها به خارج است.

او افزود که براساس گزارش دفتر کمیشنری عالی پناهندگان، بعد از سوریه، افغان‌ها دومین دسته بزرگ پناهندگان به اروپا هستند و حدود ۲۰ درصد مهاجران را تشکیل می‌دهند.

به گفته او ۳۰ درصد از مهاجرین افغانی که به اروپا رسیده‌اند به کارمندان سازمان ملل گفته‌اند که درافغانستان به عنوان بیجاشدگان داخلی زندگی می‌کرده‌اند، بنابراین باید به مساله پناهندگان داخلی در این کشور توجه شود.

او گفت که در کنار مشکلاتی که مهاجرین افغان در کشورهای اروپایی دارند، کشورهای همسایه افغانستان از جمله پاکستان نیز بعد از حمله به مکتبی در شهر پیشاور، پاکستان سختگیری زیادی را برای مهاجرین افغان اعمال کرده‌اند.

به گفته او اکثر مهاجرین افغان که به سمت اروپا در حرکت هستند با مشکلات شدید اقتصادی روبرو شده اند و دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل در یونان دریافته که خیلی از این افراد تمام دارای خود را مصرف کرده تا به یونان برسند.

او گفت که بیشتر مهاجرین افغان را جوانان و کودکان بی‌سرپرست تشکیل می‌دهند.

به گفته مقام سازمان ملل در یک سال گذشته حدود ۵۷ هزار مهاجر افغان به این کشور برگشته ولی سه برابر این رقم به کشورهای اروپایی رفته اند.

او گفته است که در کنار مهاجرت افغانها به خارج، اولین بار است که افغانستان خود میزبان حدود ۲۰۰ هزار مهاجر پاکستانی در ولایت خوست و پکتیا در جنوب شرق است.

 (رادیوآزادی/بی بی سی)