صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هشدار دیدبان محیط زیست افغانستان از تاثیرات منفی گرمایش زمین در کشور

هشدار دیدبان محیط زیست افغانستان از تاثیرات منفی گرمایش زمین در کشور

دیده بان محیط زیست افغانستان با اشاره به تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در جهان بر محیط زیست و روند زنده گی انسان ها گفته است با آنکه افغانستان هیچ نقشی در پدیدۀ گرم شدن زمین ندارد، اما افزایش میانگین دمای سطح زمین و اقیانوس ها میحط زیست در کشور را سخت آسیب پذیر ساخته است.

این نهاد از دولت افغانستان می خواهد تا برنامه های جامع را برای مبارزه با تاثیرات منفی گرمایش زمین روی دست گیرد تا براساس آن از پیامدهای ناگوار این پدیده جلوگیری به عمل آورده و زنده گی نسل های آینده در کشور را به اندازه توان مصؤن ساخت.

در همین حال، صمیم هوشمند، رییس دیده بان محیط زیست افغانستان گفته است که با توجه به وابستگی هفتاد تا هشتاد درصد مردم افغانستان به سکتور زراعت، تغییرات اقلیمی می تواند زمینه استفاده بی رویه از منابع طبیعی را در کشور فراهم سازد.

آقای هوشمند می افزاید:"وقتی در یک مملکت از هر ده نفر هفت نفر آن یا هفتاد تا هشتاد فیصد نفوس این مملکت زنده گی اش معیشت اش به زراعت وابسته باشد و همین تغییرات اقلیمی زراعت را آسیب پذیر بکنه بنا اینها ناگذیر میشوند که هجوم بیاورند به استفاده نا رویه منابع طبیعی و منابع طبیعی ره غیر مسولانه استفاده بکنند."

این نهاد تاکید می ورزد که افغانستان در میان شانزده کشوری قرار دارد که آماده گی های لازم را برای مبارزه با پیامدهای ناگوار تغیرات اقلیمی ندارد و عدم موجودیت برنامه های خاص برای پیشگیری از اثرات گرمایش زمین می تواند نسل های آینده در کشور را با مشکلات جدی روبرو سازد.

از سوی هم، مسولان اداره ملی حفاظت از محیط زیست می گویند که دولت افغانستان از شش سال بدین سو، میکانیزمی ویژۀ را برای مبارزه با تغییرات اقلیمی در کشور در نظر گرفته است و این کار با همکاری متخصصان داخلی و خارجی به پیش می رود.

 غلام محمد ملک یار، معین حرفه یی اداره ملی نگهداری ازمحیط زیست در این رابطه چنین اظهار داشت:"متخصصینی که خود ما داریم با همکاری متخصصینی که بعضی اوقات ضرورت میشه از بیرون کشور طلب میکنیم مشرکا سر این موضوع کار نمی کرد."

با این همه، شماری از متخصصین محیط زیست در کشور استفاده از فن آوری و ظرفیت سازی در این بخش را برای مبارزه با اثرات گرمایش زمین مهم می دانند.

ناصر صدیقی ، کارشناس امور توسعه پایدار گفته است:"چقدر فن آوری و ظرفیت سازی در افغانستان صورت بگیره و منابع تمویل ازی بری افغانستان باید مشخص شود و تعیین شود که افغانستان را در امر مبارزه با پدیده تغییر اقلیم کمک و همکاری نماید."

ضیا مبلغ ،آگاه امور محیط زیست گفته است:"گرمایش زمین هم عوامل فوق العاده کشنده برای انسان و برای طبیعت و برای جانوران دارد. اگر با این روند افزایش گازها صورت بگیرد ما به زودی شاهد خواهیم بود که سه تا چهار برابر زمین گرم خواهد شد و گه گرمایش زمین پیامد فوق العاده کشنده را برای انسان و برای طبیعت و جانوران خواهد داشت."(طلوع نیوز)