صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بنیاد آسیا: امید افغان‌ها به آینده به پایین‌ترین سطح رسیده‌ است

بنیاد آسیا: امید افغان‌ها به آینده به پایین‌ترین سطح رسیده‌ است

نظرسنجی تازه بنیاد آسیا (Asia Foundation) در مورد افغانستان نشان می‌دهد که افغان‌ها از انتقال سیاسی، ناامنی و مشکلات اقتصادی روزافزون در این کشور نگران هستند.

در گزارش سال ۲۰۱۵ این نهاد آمده که خوشبینی افغان‌ها به آینده در ده سال گذشته به پایین‌‎ترین سطح خودش رسیده‌ است.

براساس این گزارش نگرانی مردم از وضعیت امنیتی کشور، امنیت شخصی، بهبود اقتصادی و بیکاری نسبت به ده سال گذشته افزایش یافته‌ است.

گزارش همچنین خاطر نشان کرده که عدم اعتماد مردم به نهادهای دولتی و روند مبارزه با فساد از چالش‌های دیگر در فعالیت روزانه مردم است.

این گزارش بخش‌های امیدوار کننده نیز دارد. سال ۲۰۱۵ سال کامیابی سیاسی زنان افغانستان خوانده شده است؛ چرا که در این سال چهار زن به کابینه راه یافته و دو زن نیز به عنوان والی انتخاب شده‌اند. زنان افغان از حقوق خود نسبت به گذشته آگاه‌تر شده اند و می‌توانند بیرون از خانه کار کنند و فرصت آموزش برابر با مردان دارند.

۷۵ درصد از افرادی که در این مصاحبه شرکت کرده‌اند، گفته‌اند که از زندگی خود خوشنودند. ۷۵ درصد مردان و ۷۴ درصد زنان شاد هستند. میزان شادی مردم در شهرها ۷۲ درصد و در روستاها نیز۸۱ درصد گزارش شده‌ است.

بنیاد آسیا در این گزارش خود گفته که مقایسه اطلاعات سال ۲۰۰۴ تاکنون نشان می‌دهد که بهبودی زیادی در ارائه خدمات عامه در افغانستان دیده می‌شود.

به طور نمونه سه‌چهارم افرادی که با آنها مصاحبه شده‎، گفته‌اند که به آب آشامیدنی پاک دسترسی دارند. بنیاد آسیا این رقم را نسبت به سال ۲۰۰۶ رشد قابل توجهی خوانده است.

این بنیاد همچنین نوشته که نظر سنجی هرساله نشان می‌دهد که بهبود در خدمات عمومی از قبیل بهداشت، آموزش، جاده‌ها، دسترسی به آب بهداشتی و بهداشت محیط، تغییرات زیادی را در زندگی مردم ایجاد کرده‌ است.

اما در سال ۲۰۱۵ حدود ۳۶ درصد از مردم افغانستان گفته‌اند که کشور در مسیر درست در حرکت است، در حالی‌که در سال گذشته این رقم ۵۴ درصد بود.

براساس این گزارش ۴۷ درصد از مصاحبه شوندگان امنیت و ۳۱ درصد نیز نبود کار را چالش عمده دانسته‌اند.

بیشتر از ۶۷ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند که آنها به نحوی در مورد امنیت شخصی خود نگران هستند.

حدود ۱۸ درصد از آنها گفته‌اند که خود یا عضوی از خانواده‌شان در سال ۲۰۱۵ با خشونت و عمل مجرمانه روبرو شده‌ اند. در سال گذشته این میزان ۱۵ درصد گزارش شده بود.

بر اساس این گزارش ۸۰ درصد مردم به ارتش ملی افغانستان اعتماد دارند. اعتماد به نیروهای پولیس ملی نیز ۷۰ درصد است.

نسبت به سال گذشته اعتماد به نیروهای ارتش یک درصد، و اعتماد به نیروهای پولیس ملی نیز ۳ درصد کاهش یافته‌ است.

تمام مصاحبه‌شوندگان گفته‌اند که نیروهای امنیتی افغان نیاز به حمایت خارجی برای انجام ماموریت شان دارند.

۶۲ درصد از مصاحبه شوندگان گفته اند که صلح با گروه‌های مسلح به آوردن ثبات کمک می‌کند. در سال گذشته ۷۲ درصد گفته بودند که گفت‌وگو با مخالفان به ایجاد ثبات کمک می‌کند.

براساس این نظرسنجی همدردی مردم با گروه طالبان کاهش یافته و به ۲۷ درصد رسیده، در حالیکه در سال گذشته بیش از ۵۵ درصد با گروه طالبان همدردی کرده بودند.

۷۴ درصد افغانها گفته که از خطر گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) با خبر هستند. ۵۴ درصد مردم داعش را تهدید بالفعل و بالقوه برای امنیت کشورشان می‌دانند.

نزدیک به ۴۰ درصد از مصاحبه شوندگان گفته اند که حاضرند کشورشان را ترک کنند و ۵۷ درصد از آنها به خارج از کشور نمی‌روند. درسال ۲۰۱۱ میزان کسانی که می‌خواستند کشور را ترک کنند ۳۳ درصد بوده‌ است.

بیش از ۷۵ درصد مردم گفته اند که ادارات دولتی افغانستان کارش را بدرستی انجام نمی‌دهند. در سال ۲۰۱۴ میلادی ۵۷ درصد معتقد بودند که کارمندان دولتی کارشان را بدرستی انجام نمی‌دهند.

براساس این گزارش ۸۹ درصد افغانها فساد را مشکل روز مره شان می‌دانند. در سال ۲۰۱۴ میلادی ۶۶ درصد مصاحبه شوندگان فساد اداری را مشکل روزانه شان عنوان کرده بودند.

بیش از ۵۵ درصد مصاحبه شوندگان وضعیت کسب و کار را در بدترین حالت دانسته‌اند.

اعتماد مردم به نهادهای انتخاباتی نیز در سال ۲۰۱۴ میلادی ۶۶ درصد بود که امسال به ۳۶ درصد کاهش یافته است.

بنیاد آسیا که از سال ۲۰۰۴ تاکنون هر ساله در سراسر افغانستان نظر سنجی انجام داده است، گزارش داده که تاکنون با ۷۵ هزار افغان درباره مسایل مهم کشوری همانند اقتصاد، اجتماع و توسعه مصاحبه کرده‌است.

نظر خواهی امسال نیز از ۹ هزار نفر، با ۱۴ گروه قومی در ۳۴ ولایت افغانستان مصاحبه رو در رو انجام شده‌است.(بی بی سی)