صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شمارپناهندگان افغانی در اروپا به ۱۴۶ هزار نفر رسید

شمارپناهندگان افغانی در اروپا به   ۱۴۶ هزار نفر رسید

وزیر امور خارجه افغانستان اعلام کرد که براساس اعلام کمیشنری عالی سازمان ملل، در سال جاری ۱۴۶ هزار مهاجر افغان وارد اروپا شده‌اند. از این میان ۸۰ هزار در کشور آلمان درخواست پناهندگی داده‌اند.

صلاح الدین ربانی که برای جواب به سئوال نمایندگان به مجلس فراخوانده شده بود، گفت:" در سال ۲۰۱۵ میلادی ۴۳ درصد از مهاجرین افغان که در کشور آلمان درخواست داده بودند، پذیرفته شده‌اند. پرونده ۵۷ درصد باقی مانده نیزدرحال بررسی‌است."

او گفت که سفیر آلمان در کابل به وزیر خارجه گفته که فقط ۷ مهاجرافغان به این کشور برگردانده شده‌اند.

آقای ربانی همچنین شمار مهاجرین افغان را در کشور هلند ۱۸۴۷ نفر اعلام کرد. به گفته او در کشور ناروی ۱۰۱۴ افغان زیر سن تقاضای پناهندگی داده‌اند. ۵۰ درصد این افراد از کشور روسیه وارد ناروی شده‌اند. این در حالی است که شماری مقام‌های ناروی گفته اند که ۹۰ درصد درخواست پناهجویان افغان رد خواهد شد.

آقای ربانی همچنین شمار پناهندگان را در بریتانیا به دلیل قوانین سختگیرانه این کشور اندک دانست.

آقای ربانی گفت که در کشور سویدن نیز ۱۳۸۹۰ نفر زیر سن درخواست پناهندگی داده‌اند. معلوم نیست که این کشور چه تعداد از پناهندگان را می‌پذیرند.

او گفت که در ۵۲ کشور جهان بیش از ۶ میلیون مهاجر افغان زندگی می‌کنند. بعد از کشور سوریه افغانستان در مقام دوم جهان قرار دارد.

آقای ربانی افزود که عدم پذیرش مهاجرین در کشورهای اروپایی به دلیل مشکلات اقتصادی و سیاسی این کشورها، نسبت به گذشته سخت تر شده‌است.

وزیر خارجه گفت که مردم کشورهای اروپایی نیز اکنون از دولت‌های خود انتقاد دارند که با کمک‌های نظامی و اقتصادی که در سالهای گذشته توسط آنها به افغانستان شده، چرا اکنون این کشور ها بار پذیریش مهاجرین را به دوش بکشند؟

سید حسین عالمی بلخی، وزیر مهاجرین نیز که به مجلس فرا خوانده شده بود، علت افزایش مهاجرت افغانها به خارج این کشور را نا امنی فزیکی و روانی دانست.

او گفت که خروج نیروهای خارجی باعث ایجاد بیکاری و مشکلات اقتصادی در افغانستان شده‌است. این روند به گفته آقای عالمی باعث شده که جوانان افغان به دلیل آینده بهتر کشور را ترک کنند.

آقای عالمی بلخی گفت تا زمانیکه این دو مشکل در افغانستان حل نشود، مشکل است که از مهاجرت افغانها جلوگیری‌کرد.

او با اشاره به اینکه دولت افغانستان اکنون دیپلماسی فعال را برای دفاع از حقوق اتباعش در خارج در پیش گرفته، گفت:"به کشورهای خارجی اعلام شده که اخراج مهاجرین که از مناطق ناامن باشند، سرپرست خانواده‌ها زن باشد، اخراج مهاجرین جدایی خانوادگی را سبب شود، افراد زیر سن قانونی و افراد آسیب پذیر، برای کابل قابل پذیرش نیست."

افغانستان اکنون با موج گسترده از مهاجرت مردم این کشور روبرو است. روند که چالش زیادی برای کشور متبوع و میزبان آنان ایجاد کرده‌است.(بی بی سی)