صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان و بانک جهانی قرارداد ۲۵۰ میلیون دالری را امضا کردند

افغانستان و بانک جهانی قرارداد ۲۵۰ میلیون دالری را امضا کردند

وزارت مالیه کشور و بانک جهانی، دیروز شنبه، 23 عقرب قرارداد 250 میلیون دالری را برای باسازی سرک‌های سلسه کوه‌های هندوکش، امضا کردند. این قرارداد میان اکیل حکیمی، وزیر مالیه و باب سام، رییس بانک جهانی برای افغانستان در کابل امضا شد.

آقای حکیمی پس از امضای این قرارداد گفت، بازسازی زیربناها گام مهم برای پیشرفت اقتصادی است و روند تدارکاتی این پروژه با شفافیت کامل صورت می‌گیرد.

او ابراز امیدواری کرد که سرک‌های مواصلاتی سلسله کوه‌های هندوکش در آینده به سرک‌های مطمین، مصؤن و فعال در تمام فصول سال تبدیل شود.

اکنون دو راه عبور از سلسله کوه‌های هندوکش وجود دارند؛ اولین راه شاهراه بزرگ سالنگ و دوم، سرک درجه دو بین ولایات بغلان و بامیان است.

قراراست که کارهای ساختمانی ارتقای سرک بغلان- بامیان به طول۱۵۲ کیلومتر به یک سرک پخته و همچنان بازسازی سرک و تونل سالنگ به طول ۸۷ کیلومتر، تطبیق شود.

پروژه‌ای سرک مواصلاتی سلسله کوه‌های هندوکش، از طریق وزارت فوایدعامه کشور در هفت سال آینده تطبیق خواهد شد.

محمود بلیغ، وزیر فوایدعامه می‌گوید که این وزارت نه تنها قادر به طرح و دیزاین چنین پروژه‌های مهم در کشور است، بلکه ظرفیت تطبیق موثر آن را نیز دارد.

به گفته او، اکنون تلاش براین است تا مسیر راه سلسله کوه‌های هندوکش در همه فصول سال، حتا در جریان کار اعمار سرک بامیان- بغلان و بازسازی شاهراه سالنگ، به روی ترافیک باز باشد.

شاهراه سالنگ، ولایات شمالی را علاوه بر کشورهای آسیای مرکزی، با سایر نقاط کشور و کشورهای جنوب آسیا وصل می‌کند.

مطابق پروژه‌ی جدید، قرار است یک سرک جدید کانکریتی برای موترهای باربری به طول ۳۰ کیلومتر، ایجاد شود.

در همین حال، رابرت سام، رییس بانک جهانی برای افغانستان گفته که امیدواریم با تطبیق پروژه متذکره، مردم افغانستان از لحاظ اقتصادی توان‌مند و همچنان فعالیت‌های اقتصادی آنان به سطح ملی و بین‌المللی افزایش یابد.

به گفته او، اتصال روستاهای افغانستان با شهرها و ولایات این کشور، نقش کلیدی در ایجاد فرصت‌های کاری و تحرک اقتصادی دارد.

در افغانستان بیش از ۹۰ فیصد حمل و نقل کالاها و حدود ۸۵ درصد عبور و مرور مسافران بین شهری، توسط ترانسپورت‌های جاده‌ای انجام می‌شود.

اما مردم این کشور هنوز با نبود زیربناهای ترانسپورتی از لحاظ مواصلات با مشکلات جدی روبرو است.

بر اساس معلومات ارائه شده، تقریباَ ۶۳ فیصد از جمعیت افغانستان بیش از دو کیلومتر دور از سرک‌های فعال در تمام فصول سال قرار دارند. (مرکزی)