صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جنگ کندز فعالیت اقتصادی بندر شیرخان را ۹۰ درصد کاهش داده است

جنگ کندز فعالیت اقتصادی  بندر شیرخان را ۹۰ درصد کاهش داده است

مسئولان محلی در ولایت کندز در شمال‌شرق افغانستان می‌گویند که ادامه جنگ و ناامنی‌های اخیر در بیش از یک ماه گذشته، اقتصاد و تجارت را در این ولایت با رکود مواجه کرده‌ است.

کندز ولایت مرزی افغانستان و با کشور تاجیکستان هم مرز است. بندر مرزی شیرخان، یکی از شریان‌های اقتصادی این ولایت به حساب می‌آید. اجناس تجاری از طریق این بندر به کشورهای آسیای میانه و برعکس انتقال داده می‌شود، ولی جنگ فعالیت اقتصادی را در این بندر نیز فلج کرده‌است.

شهاب الدین باور، رئیس بندر شیرخان می‌گوید که پس‌لرزه‌های جنگ و ناامنی اخیر منجر شده که ۹۰ درصد میزان تجارت و ترانزیت در این بندر نسبت به سال گذشته کاهش یابد.

به گفته او در طول سال ۱۳۹۳ خورشیدی حدود ۳۲۰۰ محموله تجاری وارد این بندر شده بود ولی از آغاز سال ۱۳۹۴ تاکنون شمار محموله‌هایی که وارد این بندر شده به حدود ۱۸۰ محموله می‌رسد.

او می‌افزاید که در سال قبل از کشور پاکستان روزانه ۸۰ تا ۱۵۰ محموله تجاری به بندر وارد می‌شد، اما امسال این رقم روزانه به هشت تا پانزده محموله کاهش یافته‌ است.

مردم کندز کشاورز هستند و درآمد آنها از زراعت و دامداری است. ولی منبع دیگری که باعث ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در این ولایت می‌شود، شیرخان بندر است که شاهرگ عمده عواید و تجارت ولایت کندز تلقی می‌شود.

آقای باور می‌گوید که سال گذشته عواید این بندر به بیش از هفت صد میلیون افغانی (بیش از ۱۱ میلیون دالر) رسیده بود اما در هشت ماه امسال فقط درحدود ۳۵۰ میلیون افغانی (بیشتر از ۵ میلیون دالر) درآمد داشته‌ است.

او محل تخلیه و بارگیری لاری‌های ترانزیتی را نشان داد که به گفته او درسال‌های گذشته روزانه صدها لاری حامل کالاهای تجاری مشغول بارگیری بودند، اما در هشت ماه گذشته به گفته او این محل گاهی خالی و بعضی روزها فقط شاهد بارگیری دو تا پنج لاری بوده‌ است.

چندی قبل نیز مقام‌های اتاق تجارت و صنایع افغانستان گزارش داده بودند که در پانزده روز جنگ، شهر کندز روزانه نزدیک به سه میلیون دالر خسارت مالی متحمل شده‌است.

در زمان مبارزات انتخاباتی و پس از تشکیل حکومت وحدت ملی، مسئولان این حکومت وعده داده بودند که کندز را به چهارراه حمل و نقل منطقه‌ای تبدیل خواهند کرد اما اکنون مقامات محلی از وضعیت اقتصادی و بازرگانی در این شهر ابراز نگرانی می‌کنند و آنرا متزلزل می‌خوانند.

حمدالله دانشی، سرپرست ولایت کندز نیز به بی‌بی‌سی گفت که میزان خسارت مالی و اقتصادی ناشی از جنگ بالاتر از حد تصور است.

او می‌گوید که میزان خسارت کندز بالاتر از آن است که مردم از بیرون تصور می‌کنند. شهروندان کندز در این جنگ به شدت خسارت دیده‌اند. آنهایی که اینجا سرمایه‌گذاری می‌کردند، دیگر علاقمند به سرمایه‌گذاری حداقل به این زودی‌ها نیستند و این ضربه‌ای بسیار محکم بر پیکر اقتصاد کندز است.(بی بی سی)