صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

محکومیت گسترده قتل هفت گروگان در زابل

محکومیت گسترده قتل هفت گروگان در زابل

رئیس جمهور غنی سربریدن افراد ملکی به خصوص زنان و کودکان در ولایت زابل را به شدیدترین الفاظ محکوم کرد و آن را "نشانۀ زبونی و شکست دشمنان افغانستان دانست."

در خبرنامه‌ی ریاست جمهوری آمده است: "رئیس جمهور غنی با آگاهی از این حادثه دردناک شدیداً متأثر شده است و اظهارداشت که کشتار بی رحمانه افراد بی گناه به خصوص زنان و کودکان در هیچ دین و آئینی توجیه ندارد و بجز شرمساری در دنیا و عذاب دردناک الهی در آخرت چیز دیگری را نصیب دشمنان افغانستان نمی‌کند."

رئیس جمهور خاطرنشان کرده است: "دشمنان افغانستان با سربریدن افراد ملکی یکبار دیگر ثابت ساخت که در میدان نبرد در مقابل نیروهای امنیتی و دفاعی کشور شکست خورده‌اند."

آقای غنی به خاطر پیگیری و مجازات عاملان این جنایت بزرگ و غم شریکی و دلجویی با خانواده‌های قربانیان دیروز جلسه‌ی فوق العاده امنیتی را دایر می‌کند.

این در حالی است که روز یکشنبه فرمانده پولیس زابل گفت که سه زن و چهار مرد مسافر در ولسوالی ارغنداب ولایت زابل از سوی داعشیان سربریده شده‌اند.

معاونت دوم ریاست جمهوری دیروز با نشر خبرنامه‌ای به نقل از دانش اعلام کرد که این قضیه خونین از طریق مراجع رسمی و امنیتی به ویژه شورای امنیت ملی کشور، بررسی و عوامل آن شناسایی شود.

او همچنان گفت، دلایل کم‌کاری و اجرا نشدن مصوبات حکومت و شورای امنیت ملی در باره گروگان‌گیری زابل بررسی و در زمینه اجراآت ‌شود.

مسئولان محلی زابل روز یک شنبه گفتند، داعش شب شبنه هفته روان هفت گروگان گرفته شده ولسوالی جاغوری را در زابل به قتل رساندند. در میان کشته شدگان سه زن و یک کودک نیز شامل بودند.

اما اکنون گفته می‌شود که هفت گروگان از سوی افراد ملا منصور دادالله، از فرماندهان ارشد طالبان کشته شده‌اند.

در همین حال، شماری از بزرگان قومی جاغوری به خبرگزاری مرکزی گفتند، قرار است جنازه‌ها برای اعتراض گسترده به کابل انتقال داده شود.

آنان سران حکومت وحدت ملی را متهم کردند که در قسمت رهایی این افراد تلاش نکرده‌اند.

در همین حال، معاون دوم ریاست جمهوری می‌گوید متاسفانه علی رغم تلاش‌های گسترده در روزهای اول واقعه گروگان‌گیری زابل، هیچ دست‌آورد قابل توجهی در زمینه آزادی گروگان‌ها بدست نیامد.

اما او تأکید کرد که جدیت روزهای اول برای رهایی گروگان ادامه نیافت و چنین فاجعه در کشور رخ داد.

دانش گفت، روزانه ده‌ها شهروند توسط تروریستان کشته می‌شوند، ساده لوحانه خواهد بود که از آنان توقع مدارا و رفتار انسانی داشته باشیم.

درهمین حال کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گروگان گیری و سربریدن غیرنظامیان را خلاف ارزش‌های انسانی، دینی و دور از قوانین جنگ می‌داند.

سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان اظهارداشت: "در این اواخر بیشتر هزاره‌های غزنی با تخطی‌های حقوق بشری روبرو بوده‌اند و متأسفانه که در نجات آنان دولت آنطوری که باید اقدام می‌کرد، اقدام نکرده است".

وی ادامه داد: "این بار اول است که خانم‌ها گروگان گرفته می‌شوند؛ چهار ماه گروگان می‌باشند و سپس خلاف قوانین بین‌المللی و ارزش‌های اسلامی و انسانی با این قباحت سربریده می‌شوند".

گروه داعش از ماه‌های پایانی سال پار دست به آدم ربایی در کشور می‌زند و تاکنون چندین دسته از مسافران را ربوده‌اند، با این هم تاکنون روشن نیست کسانی که از سوی داعش در این ولایت سربریده شده‌‌اند از کدام دسته از مسافران است.

طالبان همچنین در چهارم ماه حوت پارسال ۳۱ مسافر را در منطقۀ شاهجوی زابل ربودند؛ شش ماه پس از این رویداد ۱۹ تن از این مسافران رها شدند. (مرکزی، طلوع نیوز)