صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دولت افغانستان طرح جدیدی را برای جلوگیری از تقلب در کانکور اعلام‌ کرد

دولت افغانستان طرح جدیدی را برای جلوگیری  از تقلب در کانکور اعلام‌ کرد

وزارت تحصیلات  عالی افغانستان اعلام کرد که برای جلوگیری از تقلب و دستکاری در آزمون سراسری کانکور، طرح جدیدی را روی دست گرفته که میزان تقلب را در این آزمون به حد اقل می رساند. صفی الله جلالزی، سخنگوی این وزارت به بی‌بی‌سی گفت که در این طرح به هر داوطلب ورود به دانشگاه، پرسشنامه‌ای کاملا متفاوت داده می‌شود.

به گفته او در هر حوزه امتحان کانکور سئوالات دو شاگرد مشابه هم نیست. سئوالات در سیستم چاپ، اوراق ترتیب، نام داوطلب درج و صحافی می‌شود. به این معنی اگر در یک کلاس صد نفر باشد، سئوالات شان از هم متفاوت خواهند بود.

براساس اعلام این وزارت این طرح قرار است در آزمون سراسری کانکور امسال در زمستان سال جاری عملی شود.

در سالهای اخیر برگزاری امتحان کانکور افغانستان همواره با چالشهای زیادی روبرو بوده است، در ولایت هرات در غرب افغانستان با فروش کلید جوابها به بیرون، آزمون لغو شد و در ولایت لوگر در جنوب کابل نیز مسئولان کانکور به دنبال تقلب سازمان یافته ناچار شدند که اوراق کانکور را به جوی آب اندازند.

انور شمس، رئیس کمیته کانکور وزارت تحصیلات عالی افغانستان می‌گوید که مداخله و نفوذ مقامات در جریان برگزاری این آزمون در ولایت‌ها بستر تقلب را بیشتر فراهم کرده‌است.

او گفت:" کانکور به ذات خود عیبی ندارد، عیب در وجود دولت و نهادهای است که در زمان امتحان با کمیته کانکور مخالفت و در کار آن سنگ اندازی می‌کنند. به مجردی که پرسش‌نامه‌های امتحان کانکور توزیع می‌شود، توسط کارمندان امنیتی، نمایندگان مجلس، نمایندگان شورای ولایتی، متنفذین قومی و فرماندهان جهادی سئوالها بیرون کشیده شده و جوابها دوباره در هنگام امتحان توسط پیام تلفنی توزیع می‌شود."

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در ماه‌های اول کارش از وزارت آموزش عالی این کشور خواست تا برای شفافیت برگزاری آزمون کانکور، تدابیر جدی را بسنجد.

قرار است امسال ۳۵۰ هزار دانش آموز در امتحان کانکور شرکت کنند که از این جمع تنها ۵۵ هزار نفر آنان در موسسات آموزش عالی دولتی راه خواهند یافت.

در آزمون سراسری کانکور سال گذشته افغانستان فقط ۱۱۸ هزار و ۱۴۵ نفر از ۲۴۶ هزار و ۲۲۹ نفر داوطلب کانکور موفق شدند به مراکز آموزش عالی، نیمه‌عالی و موسسات آموزش عالی خصوصی افغانستان راه یابند.

افغانستان یکی از کشورهایی است که کمترین میزان سرمایه‌گذاری را در زمینه آموزش داشته است، میزان سرمایه‌گذاری برای هر دانش آموز در افغانستان ۶۰ دالر در سال است، این رقم در پاکستان ۲۵۰ دالر است و در ایران به ۵۰۰ دالر می‎رسد.

در حال حاضر ۳۲ دانشگاه دولتی و ۸۲ دانشگاه خصوصی در سراسر این کشور وجود دارند که در حدود ۲۰۰ هزار دانشجو در این مراکز درس می‎خوانند.

میزان افرادی که سالانه از ورود به دانشگاه‌ها باز می‌مانند روز‌به‌روز افزایش می‎یابد و انتظار می‎رود که در سال‌های آینده بیشتر شود.(بی بی سی)