صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمپاین یک ماهه در مخالفت با فرار جوانان به راه انداخته شد

کمپاین یک ماهه در مخالفت با فرار جوانان به راه انداخته شد

ده‌ها تن از جوانان دختر و پسر کمپاین «فرار» را در شهر کابل به راه انداختند. این کمپاین شامل راهپیمایی و نمایش تیاتر خیابانی بود. در این تیاترها، خطرات و پیامدهای زیانبار مهاجرت‌های غیرقانونی به نمایش گذاشته شد.

 این کمپاین توسط موسسه "توانمندسازی و ارتقای ظرفیت جوانان" و موسسه "مشارکت و عدالت" به راه انداخته شد و به اشکال گوناگون یک ماه دوام خواهد داشت. جوانان از روبروی لیسه حبیبیه در کابل تا مقابل دروازه پارلمان افغانستان راهپیمایی کردند و تیاترهایی را که آماده کرده بودند، به نمایش گذاشتند.

جوانان در این کمپاین از حکومت خواستند تا با تامین امنیت و ایجاد اشتغال برای جوانان، مانع فرار آن‌ها از افغانستان شود. آن‌ها تاکید کردند که ناامنی و بیکاری دو عامل اصلی فرار جوانان از این کشور هستند و پیامدهای خطرناکی برای جوانان دارد.

بریالی ضیا، یک تن از اشتراک کنندگان این کمپاین گفت: «سرمایه ملی ما که جوانان هستند، این روزها در حال فرار هستند. دلیل اصلی این موضوع بیکاری و ناامنی است. ما از دولت می‌خواهیم که متوجه این دو مشکل شود و نگذارد که سرمایه‌های ملی ما از وطن فرار کنند».

در این کمپاین یک ماهه، جوانان تشویق می‌شوند تا در کشور خود باقی بمانند و فکر فرار را از ذهن خود دور کنند. قرار است در بخش‌هایی از این کمپاین‌ خطرها و پیامدهای ناگواری که فرار جوانان دارد، برای آن‌ها عملا نشان داده شود.

 حمیرا یک تن از اشتراک کنندگان گفت: «جوانانی که در افغانستان تحصیل کرده‌اند در خارج نمی‌توانند از آن استفاده کنند. آن‌ها باید دوباره تحصیل کنند و زبان یاد بگیرند. زندگی آنگونه که ما فکر می‌کنیم در اروپا آسان است، نیست».

کمپاین کنندگان به جوانان می‌آموزانند که اگر کار و زحمتی را که در اروپا می‌کنند در افغانستان انجام دهند، صاحب بهترین زندگی و شغل می‌شوند بدون این که درد و رنج ناشی از بی‌وطنی و غربت را تحمل نمایند.

قیمت فراموشی افغانستان

جوانانی که در این کمپاین اشتراک کرده‌اند، تاکید کردند که جامعه جهانی نباید یک بار دیگر افغانستان را فراموش کند. آن‌ها گفتند بهای فراموشی افغانستان بحران پناهجویان در اروپا است و در دنیای امروز نمی‌تواند بحران را در یک کشور و یا یک منطقه دنیا مهار کرد.(دویچه وله)