صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

گروه انشعابی طالبان، رهبر خود را برگزید

گروه انشعابی طالبان، رهبر خود را برگزید

رهبران و فرماندهان مخالف اختر محمد منصور، رهبر جدید طالبان، انشعاب کرده و گروه خود را تشکیل داده‌اند. این افراد مولوی محمد رسول را به عنوان رهبر خود برگزیده‌اند. در تصاویر اختصاصی که به دست بی‌بی‌سی رسیده دیده می‌شود که این گروه در محلی در ولایت غربی فراه گردهم آمده و به سخنرانی ملامحمد رسول گوش می‌دهند.

این تصاویر ده‌ها طالب مسلح را نشان می‌دهد که در نزدیکی یک ساختمان نیمه کاره در ولایت فراه جمع شدند و چند موترشان با پرچم سفید تزیین شده و همه مردان یا لنگی به سر دارند و یا هم کلاه. گفته می‌شود که این گردهمایی روز سه شنبه صورت گرفته است.

گروه جدید طالبان تحت سرپرستی مولوی رسول، سه معاون نظامی منصوب کرده و یک معاون سیاسی: ملا باز محمد حارث، ملا منصور دادالله، ملا شیر محمد آخندزاده معاونان نظامی هستند و عبدالمنان نیازی معاون سیاسی شده است.

آقای نیازی در تماس تلفنی به خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی می‌گوید: "حرکت ما یک انقلاب به وجود می آورد. خود اختر محمد منصور هویت نظامی و مقاومتی ندارد. از نام و محبوبیت ملاعمر استفاده می کند. او این حقیقت را درک خواهد کرد که میان افراد نظامی طالبان جایگاه ندارد."

در تصاویر گردهمایی فراه ملا محمد رسول با لنگی سیاه، پیراهن تنبان سفید و عینک ظاهر می‌شود. او در صحبتی ۱۳ دقیقه‌ای در این نشست رهبری طالبان را میراثی خواند که از ملا محمد عمر به او رسیده است. وی رهبری ملا اختر منصور را به تکرار رد کرد.

او می‌گوید:" مخالفت ما بالای چه بود؟ بر دو نکته، اول که برایش می‌گفتم روابط ات را با آمریکایی ها قطع کن، دوم اینکه افراد اهل و مجاهدین اصلی را اولویت بده و افراد نااهل را کنار بگذار."

مولوی رسول، از فرماندهان پیشین مجاهدین علیه اتحاد جماهیر شوروی سابق است که بعدا به ملا عمر رهبر پیشین طالبان نزدیک شد و سال‌ها در کنار او ماند. او در دورانی که طالبان بر افغانستان حکومت می‌کرد، برای هفت سال والی نیمروز بود. با حمله آمریکا و سرنگونی طالبان، مولوی رسول به ایران پناه برد، اما بعدا اخراج شد. او در کابل بازداشت شد و برای چهار سال زندانی دولت افغانستان بود.

بعد از رهایی از زندان کابل، مولوی رسول به شورش رو آورد و علیه دولت افغانستان و نیروهای خارجی در حوزه غرب فعال بود.

آقای رسول حدود ۵۰ ساله و از قوم نورزی است. اما او در همه این سالها بر سر زبانها نبود.

عبدالمنان نیازی، والی پیشین هرات و بلخ در دوره طالبان و معاون جدید گروه انشعابی طالبان می‌گوید: "بسیاری از اعضای شورای عالی طالبان با ما هستند. عده ای اعلام کرده اند و عده ای بعدا اعلام می‌کنند. کسانی مانند ملا حسن رحمانی، ملا صاحب رازق، عبدالجلیل، راز محمد ننگیال، منصور دادالله افرادی اند که در جبهات جنگ نفوذ دارند."

آقای نیازی می‌گوید: "هدف اولی ما ایجاد یک نظام اسلامی در وطن است. خارجی‌ها باید به طور کامل و بدون قید و شرط از کشور خارج شوند. خود افغانها بین خود تفاهم می‌کنند، به دستور علمای کرام."

او می‌گوید: "تمام معاهدات که منصور در قطر و دیگر جاها کرده، ملغی و بی‌اعتبار است."

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان شاخه اختر محمد منصور به هارون نجفی‌زاده گفته: "ما تاکنون در این مورد نظر رسمی نداریم. کمی باید منتظر باشیم تا رهبری چه موضع می‌گیرد."

پس از علنی شدن درگذشت رهبر طالبان بیش از سه ماه پیش، گروه طالبان دچار بحران رهبری شد و اختلاف‌ها بین اعضای شورای رهبری آنها بالا گرفت. (بی بی سی)