صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۷ اسد ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انستیتوت ساخت اعضای مصنوعی بدن در کابل افتتاح شد

انستیتوت ساخت اعضای مصنوعی بدن در کابل افتتاح شد

با وجودیکه مشکلات معلولین در افغانستان از چندین سال بدینسو در اثر درگیری ها و حوادث طبیعی افزایش یافته، مقامات وزارت کار و امور اجتماعی می گویند، ایجاد مرکز ساخت اعضای مصنوعی بدن این مشکلات را تا حدودی کاهش خواهد داد.

انستیتوت ساخت اعضای مصنوعی بدن، به کمک موسسه تخنیکی جیپور کشور هندوستان برای معلولین افغان روز چهارشنبه در کابل افتتاح شد.

جمیله افغان معاون وزارت کار و امور اجتماعی، حین افتتاح این انستیتوت گفت که فعالیت های این انستیتوت در کشور بخشی از مشکلات معلولین را مرفوع خواهد ساخت.

وی گفت: " انستیتوت که دیروز فعال می شود ما می خواهیم در آینده یک انستیتوت بخش های عمده را داشته باشد در قسمت معلولیت های ذهنی در قسمت معلولیت های شنوایی و در قسمت معلولیت های بینایی فعالیت های خواهد داشت و انشالله ما بالای آن کار خواهیم کرد که یک بخش از تحقیقات را این انستیتوت در خود داشته باشد."

به اساس یک تفاهمنامه که میان وزارت کار امور اجتماعی افغانستان و موسسه تخنیکی جیپور کشور هندوستان به امضا رسیده، قراراست متخصصین هندی به این انستیتوت که جدیداً در کابل تاسیس شده، وسایل و ماشین آلات طبی کمک نماید.

داکتر مهتا رییس موسسه ساخت اعضای مصنوعی جیپورهند می گوید تلاش می کنند تا به صورت دوامدار این انستیتوت را کمک نمایند.

داکتر مهتا افزود: " ما قبلاً پنج کمپ را در کابل و شهرهای دیگر داشتیم و هزاران عضو مصنوعی جور کردیم، در این انستیتوت به شکل خوب تکنالوژی جدید، پرسونل مسلکی و آموزش خوب را ارایه می کنیم و در نظر داریم برای هزاران معلول اعضای مصنوعی آماده کنیم."

گزارش ها می‌رساند که در افغانستان تقریباً در بیش از سه دهه جنگ در حدود یک میلیون تن معلول شده است و ناامنی های موجود در کشور به شماری این معلولان افزوده است.

انتقادهای هم وجود دارد که حکومت افغانستان و موسسات بین المللی تا کنون نتوانسته اند تا برای معلولین اعضای مصنوعی بدن را تهیه نمایند.

در همین حال شماری از معلولین افغان، خواستار ایجاد مراکز مشابه در سایر ولایت های کشور شدند.

سید حسین صداقت یکتن از معلولین در مورد به رادیو آزادی گفت: " مشکل بزرگ معلولین اینست که به مراکز فزیکی دسترسی ندارند، اگر از چالش ها صحبت کنیم در افغانستان چالش های بسیار بزرگ وجود دارد در بخش معلولیت این کفایت نمی کند و در دیگر ولایاتی که وجود ندارد از این مراکز مشابه ایجاد شود، بخاطری از این که در افغانستان بیشتر از دو اعشاریه هفت فیصد نفوس را معلولین تشکیل می دهند."(رادیوآزادی)