صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۷ اسد ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان در شش ماه به ارزش ۴۰۰ میلیون دالر دارو وارد کرد

افغانستان در شش ماه به ارزش ۴۰۰ میلیون دالر دارو وارد کرد

فیروزالدین فیروز، وزیرصحت عامه اعلام کرد که این کشور در مدت شش ماه گذشته به ارزش حدود ۴۰۰ میلیون دالر دارو از خارج این کشور وارد کرده است. آقای فیروز که درباره دستاورد یکساله وزارتش گزارش می‌داد، گفت که از این مقدار حدود ۴۵ درصد از پاکستان، ۲۵ درصد از هند، ۱۵ درصد از ایران وارد شده است.

او گفت که برای تضمین کیفیت داروهای وارداتی ۱۰۰۰ شرکت ثبت شده در وزارت صحت عامه بررسی شدند که از این شمار فقط ۲۰۰ شرکت داروهای با کیفیت لازم را وارد می‌کردند.

آقای فیروز با انتقاد از اینکه چندین مرجع بر واردات دارو در افغانستان نظارت دارند، افزود که این وزارت یک طرح جدید برای نظارت بر واردات دارو را ارائه کرده و مراکز کنترل کیفیت را نیز در شهرهای بزرگ، شهرهای مرزی افغانستان و شهر کابل ایجاد کرده‌است.

او همچنین پائین بودن کیفیت خدمات بهداشتی، عدم استاندارد بودن زیر ساخت‌های مراکز بهداشت و محدودیت در این زمینه را از چالشهای دانست که از وزیران گذشته برایش به ارث مانده‌است.

آقای فیروز گفت که بخش خصوصی بهداشت رشد روشمند در افغانستان نداشته است و وزارت او تلاش کرده که این بخش نیز استاندارد شود و برای این کار راه طولانی در پیش است.

قبلا مقامات افغان اعلام کرده بودند که ۹۸ درصد نیازمندی بازار تجهیزات بهداشتی و داروهای افغانستان از راه واردات تامین می‌شود. که این واردات اکثرا از کشورهای منطقه است و تنها ۶۵ درصد این کالاها از پاکستان به گفته آنان وارد افغانستان می‌شود.

اما تمام نیازمندی‌های بازار افغانستان از راه قانونی و ثبت شده تامین نمی شود حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد داروهای وارداتی به شکل قاچاق به خصوص از پاکستان و ایران وارد می‌شود.

به گفته مقامات قاچاق دارو یک چالش بزرگ برای وزارت صحت عامه و بازرگانان است، زیرا ممکن است داروهای بی کیفیت و تاریخ گذشته از این طریق وارد افغانستان شوند. (بی بی سی)