صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۷ اسد ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آثار تاریخی موزیم خوست در خطر نابودی قرار دارند

آثار تاریخی موزیم خوست در خطر نابودی قرار دارند

مسؤولان ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت خوست می‌گویند که آثار تاریخی موزیم این ولایت به دلیل نبود ساختمان مناسب، در خطر نابودی قرار دارند.

به گزارش رشد؛ حبیب‌محمد مندوزی، مسؤول موزیم این ولایت در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار می‌گوید که ممکن است این آثار باارزش به دلیل سردی و گرمی هوا و نبود جای مناسب برای نگهداری، نابود یا گم شوند. مندوزی می‌گوید که در این موزه حدود 400 اثر تاریخی در مکانی غیرمعیاری نگهداری می‌شوند.

هم‌چنان محمدامین شاه الفت، رییس اطلاعات و فرهنگ خوست وجود یک ساختمان معیاری برای نگهداری این آثار را ضروری می‌داند و از مقام‌های مرکزی و نهادهای کمک‌کننده می‌خواهد تا به این امر توجه کنند.

از سوی دیگر، شماری از باستان‌شناسان می‌گویند که نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی برای زنده نگهداشتن روحیۀ مردم افغانستان بسیار بااهمیت است و باید جلو تخریب و قاچاق آن گرفته شود.

باشنده‌های ولایت خوست نیز از دولت می‌خواهند که برای نگهداری این آثار، یک ساختمان معیاری در این ولایت بسازد.

نثارالله احسان و قدرت‌الله، دو تن از این خوستیان می‌گویند که وقتی برای دیدن آثار باستانی به موزیم خوست رفته، متوجه شده اند که تمام آثار موجود در این موزه، در یک اتاق کوچک و غیرمعیاری نگهداری می‌شوند.

آن‌ها می‌گویند که این کار بر رفت‌وآمد گردشگران و مردم محل به این موزه، اثری منفی دارد.

موزیم ولایت خوست، یگانه موزیم دارای آثار زیاد تاریخی در ولایت‌های جنوب‌شرقی افغانستان است.(رشد)