صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۳ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت دفاع افغانستان، استفاده غیر موثر از هلیکوپترهای (MD530) را رد کرد

وزارت دفاع افغانستان، استفاده غیر موثر از هلیکوپترهای (MD530) را رد کرد

تمویل و تجهیز قوت های هوایی افغانستان یکی از نیازهای اساسی حکومت برای مقابله و دفع حملات مخالفان مسلح خوانده شده و در چند سال اخیر شماری از کشورها بخصوص امریکا تعدادی از طیارات جنگی را در اختیار قوت های هوایی این کشور قرار داده است.

دولت وزیری معاون سخنگوی وزارت دفاع افانستان روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، هلیکوپترهای جنگی ام، دی، 530 که از سوی امریکا به حکومت افغانستان داده شده از موثریت خوبی برخوردار است:

" بخش هلیکوپترهای ما خوب است و تاحدی زیادی فعال شده است از هلیکوپترهای ام، دی 530 در بخش تاکتیکی و ساحه تاکتیکی استفاده خوب شده میتواند ما دیگر هلیکوپترها راهم داریم اما این هلیکوپترها در بخش تاکتیکی بسیار موثر می باشد. "

این درحالیست که به تازه گی روزنامه نیویارک تایمز به نقل از دگروال قلندرشاه قلندری قوماندان جزوتام هلیکوپترهای جنگی امریکایی در میدان هوایی بین المللی حامد کرزی نوشته که از طرز فعالیت هلیکوپترها ی ام دی 530 ابراز نا رضایتی کرده و استفاده از آن را در مقابله با مخالفان مسلح غیر موثر خوانده است.

قرار گزارش ها، امریکا در سال جاری شانزده فروند هلیکو پترجنگی ام، دی 530 را به قوت های هوایی افغانستان داده و انتظار می رود ده فروند دیگر را نیز در آینده به اختیار حکومت افغانستان قرار بدهد.

معاون سخنگوی وزارت دفاع می پذیرد که هنوز هم دربخش هلیکوپترها، طیارات بمب افگن، کشف، رادار، دافع هوا و دیگر بخش ها مشکلات زیادی وجود دارد اما از این مشکلات به گونه مشخص نام نمی برد.

مسوولان این وزارت می گویند، پیش از این نیز شماری از طیارات جنگی روسی می 17 می 35 و چیتایی هندی نیز ازسوی این کشورها دراختیار حکومت افغانستان قرارداده شده است.

دراین حال کارشناسان نظامی افغان کمک های جامعه جهانی بخصوص امریکا را دربخش تقویت و تجهیز قوت های هوایی صادقانه نمی دانند.

حی گل سلیمان خیل یکی ازاین کارشناسان با تایید سخنان قلندر شاه دلیل عدم همکاری صادقانه ازسوی جامعه جهانی بخصوص امریکا را چنین واضح می سازد:

" اگر قوت های هوایی قوی داشته باشیم، قوت های پیاده قوی داشته باشیم صنف های زرهدار داشته باشیم باز به بود آنها ضرورت حس نمیشود اینها در حراس هستند که اگر قوت های دفاعی افغانستان تقویت و تجهیز شود مارا جواب میدهند پس به همین خاطرآنها نمیخواهند که صنوف قوای دفاعی مارا تجهیز و تکمیل بکنند. "(رادیوآزادی)