صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نمايشگاه هفت روزه توليدات داخلى در کابل گشايش يافت

نمايشگاه هفت روزه توليدات داخلى  در کابل گشايش يافت

مقام‌ها در مراسم گشايش نمايشگاه توليدات داخلى گفتند، تلاش دارند تا توليدات داخلى افزايش و اموال وارداتى که سالانه ارزش آن به شانزده ميليارد دالر می‌رسد، کاهش پيدا کند.اين نمايشگاه دیروز از سوى اداره حمايت از سرمايه گذارى­ها (آيسا) در همکارى با مرکز نمايشگاه هاى کشور دیروز به هدف حمايت از توليدات داخلى در "مرکز تجارتى کابل" در شهر نو کابل گشایش یافت.

محمد قربان حقجو رييس آيسا در مراسم افتتاح اين نمايشگاه گفت که افغانستان سالانه به شکل رسمى به ارزش هشت ميليارد دالر واردات دارد که پنجا در صد آن را مواد خوراکى ( ترکارى، ميوه خشک و تازه، حبوبات، مواد لبنى و ده قلم جنس ديگر) تشکيل می‌دهد.

اما موصوف خاطر نشان کرد که افغانستان سالانه به ارزش هشت ميليارد دالر واردات غيررسمى ( قاچاقى) دارد.

به گفته وى، اين در حالى است که افغانستان سالانه به ارزش ٥٠٠ ميليون دالر صادرات دارد.

حقجو گفت که اين تفاوت زياد ميان واردات و صادرات بايد کاهش داده شود و براى رسيدن به اين هدف نياز است تا کيفيت و کميت توليدات داخلى بلند برده شود و قيمت آن کاهش پيدا کند.

به گفته او، به منظور رشد توليدات داخلى کشور بايد تمام ولايات کشور تشخيص شود که کدام  ولايت درکدام بخش زراعتى، باغدارى و مالدارى مساعد است تا  درهمان عرصه سرمايه گذارى صورت گيرد.

به گفته او به همين منظور آيسا اولين سروى اقتصادى را از ولايات کابل، کندهار وهرات آغاز نموده و درسه ماه آينده تکميل خواهد شد. وى خواهان همکارى ارگان هاى ذيربط دراين راستا شد.

همچنان موصوف گفت که آيسا روى ستراتيژى بلند رفتن کيفيت، کميت و پايين آمدن قيمت توليدات داخلى کار مى کنند و تلاش دارد تا مشکلات سرمايه گذاران را تشخيص و براى آن  راه حل ها را دريافت کند.

اسدالله ضمير وزير زراعت، مالدارى و آبيارى کشور نيز به رقم بلند واردات به خصوص محصولات زراعتى اشاره نمود و گفت که آن وزارت به هدف رشد توليدات داخلى و محصولات زراعتى براى سرمايه گذاران زمينه هاى خوب سرمايه گذارى را دربخش زراعت در افغانستان مساعد می‌کند.

او گفت که وزارت زراعت درقسمت تهيه زمين براى ايجاد فارم هاى زراعتى و مالدراى، باغ­ها، پارک هاى صنعتى، فابريکه هاى پروسس مواد خوراکى وغيره سرمايه گذاران را همکارى می‌کند.

قرارمعلومات موصوف، طى سه ماه اول سال جارى افغانستان به ارزش ١١٦ ميليون دالر صادرات ميوه تازه وترکارى به خارج از کشور داشته و آن وزارت برنامه هاى روى دست دارد تا محصولات بخش زراعت و مالدارى رشد نمايد.   

صنعت کاران که توليدات شانرا دراين نمايشگاه به نمايش گذاشته از مردم می‌خواهند تا از توليدات داخلى حمايت کنند.

دراين نمايشگاه در کنار انواع مواد خوراکى، صنايع دستى، مواد شوينده، خريطه هاى تکه يى، لباس هاى دست دوزى وغيره به نمايش گذاشته شده است.

کفايت الله مسوول کمپنى توليد لبنيات مشعل به آژانس خبرى پژواک گفت که اين کمپنى از چهار سال به اين طرف در کابل فعاليت دارد و روزانه ١٥ تا ٢٠ تن مواد لبنى توليد می­کند.

او علاوه کرد:" مه فکر مى کنم که هرقدر مردم از توليدات ما استفاده کنند ازواردات مواد بى کيفيت جلوگيرى خواهد شد."

همچنان نورالحق مالک کارخانه صنعتى چرمى امپوريم که در کابل فعاليت دارد و بکس، چپلى و دستکول هاى چرمى را به نمايش گذاشته بود، گفت که صنعت چرمگرى يکى از مشهورترين توليدات افغانى مى­باشد و از کيفيت عالى برخورد داراست اما مردم کمتر به آن ارزش مى­دهند.

وى درحالى که از مردم خواست به توليدات داخلى ارزش بدهند، افزود:" اگر مردم ما بيشتر از توليدات داخلى ما استفاده کنند ، اقتصاد کشور ما خوبتر مى شود،  درغير آن ما هميشه به کشورهاى ديگر وابسته مى­مانيم."

برخى بازديد کننده هاى نمايشگاه می‌گفتند که از توليدات داخلى حمايت مى کنند اما توليد کننده ها بايد قيمت مواد را کاهش دهند تا اکثريت مردم از آن استفاده کرده بتوانند و فروش آن بيشتر شود.

سميره باشنده حصه اول خيرخانه شهرکابل و يک تن از بازديد کننده ها گفت:" واقعا که به خود مى بالم که ما هم توليدات خوب داريم اما اگر صنعت کاران کمى درقسمت کاهش قيمت توليدات شان توجه داشته باشند بهتراست." (پژواک)