صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اشرف غنى: مي خواهيم در همکارى با جامعۀ جهانى به خودکفايى برسيم

اشرف غنى: مي خواهيم در همکارى با جامعۀ جهانى به خودکفايى برسيم

رييس جمهور افغانستان، در نشست "مقام‌هاى ارشد" ضمن اشاره به دستاوردهای حکومتش، از جامعۀ جهانى خواست تا افغانستان را در تامین صلح و پيشرفت هاى اقتصادى کمک کند.

نشست مقام­های ارشد (SOM) تحت رياست محمداشرف غنى رييس جمهور افغانستان، به اشتراک تمام وزراى کابينه و نمايندگان بيش از ٥٧ کشور و سازمان بين المللى، به تعقيب کنفرانس سال ٢٠١٤ لندن براى افغانستان، ديروز در کابل آغاز يافته و امروز پايان می‌يابد.

به اساس معلومات وزارت ماليۀ کشور؛ در اين نشست، روى کارکردهاى حکومت افغانستان بعد از کنفرانس لندن، ثّبات مالی، اشتغالزايى، فرصت ها و چالش ها براى سرمايه گذارى، موثريت کمک ها، انکشاف زيربناها، انتخابات، مبارزه با فساد ادارى، حقوق بشر، حکومتدارى خوب و مسايل ديگر بحث می‌شود.

به اساس معلومات منبع؛ در اين نشست، روى سند "خودکفايى مبنى بر چارچوب حسابدهى متقابل" نشست سال ٢٠١٢ توکيو براى افغانستان که مشارکت افغانستان برای دهۀ تحول(٢٠١٥- ٢٠٢٥) را پشتیبانی می‌کند، نيز بحث می‌شود.

محمداشرف غنى رييس جمهور افغانستان، در نشست مقام‌هاى ارشد، با اشاره به کارکردهاى حکومتش، تصويرى از وضعيت کنونى افغانستان ارايه نمود و اظهار اميداورى کرد که کشورش در همکارى با جامعۀ جهانى به خودکفايى برسد.

وى از کمک هاى جامعۀ جهانى با افغانستان، اظهار امتنان نموده نشست امروز را يک فرصت خوب براى تبادل نظر با شرکاى بين المللى افغانستان خواند.

موصوف افزود که حکومت افغانستان، براى آيندۀ درخشان کشور کار می‌کند و به تغييرات مثبت در کشور متعهد است.

وى افزايش توليدات داخلى از طریق تمرکز بر سرمایه گذاری در بخشهاى زراعت، معادن و زیربناها و اتصال افغانستان به کشورهاى منطقه را از اهداف حکومتش خوانده گفت که افغانستان، نیاز به ایجاد بازارهايى دارد که در آن رقابت سالم وجود داشته باشد و شغل ايجاد کند.

همچنان موصوف براى رشد اقتصادى، بر همکارى نزديک ميان دولت و سکتور خصوصى و رشد همکاری هاى اقتصادی منطقوی تاکيد نموده افزود که حکومت، برای بهتر شدن وضعيت اقتصادى کشور و ايجاد شغل تلاش دارد و براى حفظ حقوق بشرى به خصوص در بخش زنان متعهد است.

وی افزود :"حکومت ما کاملاً باورمند است که حقوق بشر، یک امر زینتی نیست که بعد از رشد اقتصادی به آن توجه شود، در کشور جنگ زده اى مانند افغانستان، حقوق بشر و ایجاد نهادهای حقوق بشری بسیار اساسی و مهم است."

غنی گفت که داشتن مطبوعات آزاد، جامعه مدنی باز، تفویض اختیار کامل به کمیسیون حقوق بشر، تطبیق پالیسی ملی بخاطر تقویت موضوعات حقوق بشری در افغانستان، يک امر تصادفی نیست؛ بل در اين راستا کار شده است.

رییس جمهور افزود: "بحث امروز، بررسى است که ما تا چه حد بعد از رسيدن به قدرت برنامه هاى عمل چارچوب حسابدهى متقابل توکيو و برنامه هاى خوداتکايى را عملى نمايم، همچنان مشترکاً روى چگونگى تداوم کار نشست هاى سال آيندۀ بين الوزارتى نخست در وارسا به منظور بحث روى مسايل امنيتى و بعد در بروکسل، روى همکارى هاى توسعوى به يک توافق برسيم."

وی از کارکردهاى حکومتش يادکرده گفت که يک کابينه متخصص و کميسيون مستقل اصلاحات انتخاباتى را ايجاد نموده و کميسيون يادشده، دستاوردهايى نيز دارد.

غنى گفت مطمئن است که انتخابات بعدى رياست جمهورى، يکى ازبهترين انتخابات ها در سطح منطقه خواهد بود.

وى علاوه کرد که درشش ماه گذشته؛ قوانين متعدد تدارکات، بانکدارى، امور برق وغيره تصويب شده و  براى سرعت بخشيدن برنامه مبارزه با فساد ادارى نيز اقداماتى داشته است.

رييس جمهور؛ به گونۀ مثال ايجاد سيستم تدارکات در وزارت دفاع ملى و اقدامات در راستاى قضيه بانک خصوصى کابل بانک را از دستاوردهاى حکومت در بخش مبارزه با فساد ادارى خواند.

کابل بانک در ١٣٨٩ در آستانه ورشکستگی قرار گرفت و بانک مرکزی، با اعلام اينکه بيش از ٩٠٠ ميليون دالر به شکل غيرقانونی ازاين بانک خارج شده است، آن را تحت حمايت گرفت و نامش را به کابل بانک نو تغيير داد.

لوى څارنوالى، اخيراً اعلام داشته است که از جمع ٩٠٠ ميليون يادشده، حدود ٤٤٠ ميليون دالر به دست آمده و تلاش براى کسب متباقى پول جريان دارد. (پژواک)