صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۵ اسد ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کرزی: فعالیت وسیع گروه‌های تروریستی بدون حمایت دولت‌ها نا‌ممکن است

کرزی: فعالیت وسیع گروه‌های تروریستی بدون حمایت دولت‌ها نا‌ممکن است

رئیس جمهور سابق افغانستان در یک نشست بین المللی امنیتی در سریلانکا، گفته است که غیر دولتی خواندن گروه‌های تروریستی نادرست است و فعالیت وسیع این گروه‌ها بدون حمایت یک دولت خارجی نا‌ممکن است.

دفتر حامد کرزی، رئیس جمهور سابق گفته است که وی این موضوع را دیروز در مراسم گشایش پنجمین سیمینار سالانۀ دفاعی جمهورى سریلانکا که در کولومبو پایتخت این کشور صورت گرفت، بیان کرده است.

حامد کرزى در این سیمینار که با حضور مسؤلین بخش‌های دفاعی و امنیتی تعداد زیادى از کشور‌ها برگزار شده است به عنوان مهمان ویژه مایتریپالا سیریسنا، رئیس جمهور سریلانکا در این نشست حضور یافته است.

وی گفت: «گروه‌های تروریستی امروز بنام بازیگران غیر دولتی نامیده می‌شوند که استعمال این اصطلاح برای افراد و گروه‌های تروریست درست نیست.»

کرزی افزود: «امکان ندارد که گروه‌های تخریبکار و تروریست که باعث قتل و قتال و مصایب برای مردمان جهان می‌گردند بدون حمایت دولتی به این پیمانۀ وسیع فعالیت نموده بتوانند؛ حتما در عقب آن‌ها دست حمایت دولتی وجود دارد.»

به باور رئیس جمهور سابق، جهت رهایی از شر این گروه‌ها و جلوگیری از فاجعه‌هایی که آن‌ها در جهان می‌آفرینند ضروری است تا دولت‌ها در عرصۀ روابط بین المللی معیارهای اخلاقی را وضع نموده و بر بنیاد آن عمل نمایند.

کرزی گفت: «این کار نشد پس راه دیگر نجات از وضعیت مصیبت بار فعلی که گروه‌های جنایتکار و تروریست بوجود آورده‌اند ایجاد توازن قوا در سطح بین المللی است و این کار باعث خواهد شد تا یک تعداد از دولت‌های زورمند بخود اجازه ندهند جهت رسیدن به اهداف خود از هر نوع وسیله کار بگیرد.»

وی در عین حال در رابطه با مبارزه با تروریزم توسط امریکا و متحدینش گفت: «از آغاز مبارزه با تروریزم دیده می‌شود که نتیجه بر عکس بوده و این پدیده بجای تضعیف شدن قوت بیشتر حاصل کرده است، بنابرین اگر امریکا در امر مبارزه با تروریزم کامیاب نیست لازم است تا همکاری کشورهای بزرگ و مقتدر دیگر جهان مانند چین، روسیه و هندوستان را جلب نماید تا در نتیجه مبارزه علیه تروریزم به کامیابی بیانجامد. «

کرزی در حاشیه این نشست با وزیر دفاع و قوماندان نیروهای دریایی این کشور نیز دیدار و گفتگو کرده است. (پژواک)