صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۵ اسد ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آيسا از پايين آمدن ميزان سرمايه گذارى نگران است

آيسا از پايين آمدن ميزان سرمايه گذارى نگران است

اداره حمایت از سرمایه گذاری افغانستان "آيسا"، می­گوید که میزان سرمایه گذاری نسبت به شش ماه اول سال گذشتۀ ميلادى۱۲۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

به گفتۀ اين اداره، بیشترین کاهش سرمایه‌ گذاری‌ در بخش‌های معادن، صنایع و ساختمانی به ميان آمده است.

محمد قربان حقجو رييس اداره "آيسا"، به آژانس خبری پژواک گفت که میزان سرمایه گذاری در شش ماه اول سال گذشته ۳۹۰ میلیون دالر بود؛ اما در مدت مشابه سال جاری ميلادى، این رقم به ۲۷۰ میلیون دالر رسیده است.

رییس اداره حمایت از سرمایه گذاری افغانستان، از کاهش بیش از ۱٢۰ میلیون دالر سرمایه گذاری در کشور ابرازنگرانی کرده، هشدار داد: "در صورتی که میزان کنونی رشد اقتصادی پائین بیاید، کشور به بحران اقتصادی روبه رو خواهد شد. "

حقجوعلاوه نمود که حکومت، باید ازسرمايه گذارى حمايت نموده و بستر مناسب را براى سرمايه گذاران و تاجران فراهم کند.

ادارۀ آيساچندى قبل نيزازعدم توجه حکومت درعرصه سرمایه گذاری شکایت کرده و گفته بود که حکومت، تاکنون هیچگونه برنامه‌ اى برای توسعه اقتصادی کشور ارائه نکرده است.

رییس اداره آيسا تصریح کرد که پلان صد روزۀ خویش را که شامل ساختن پالیسی، شناسایی مشکلات وچالش های وضعیت اقتصادی در سکتورهای مشخص است، آماده کرده که در این پلان، حل چالش ها را نیز در نظر گرفته اند.

وى، تحقیقات و سروی را از برنامه های دیگر صد روزه خویش خوانده گفت: "سروی و تحقیقات را بخاطری انجام میدهیم تا تصویر واضح از اقتصاد کشور داشته باشیم و بدانیم که آيسا، به کدام خدمات بیشتر نیاز دارد."

این درحالی است که درسال ۲۰۱۴ سرمایه گذاران داخلی و خارجی، بخاطر هراس از وضعیت بحرانی کشور، علاقۀ چندانی به سرمایه گذاری نداشتند و سرمایه از داخل به خارج نیز در حال فرار بود.

وضعيت بحرانى کشور، باعث کم علاقگى دربخش سرمايه گذارى دانسته ميشود؛ در کنار آن، اين وضعيت سبب کاهش چشمگير پول افغانى در برابر اسعار خارجى به ويژه دالر شده است.

يک دالرامريکايى که تاسال گذشته در بدل ٥٧ افغانى تبادله ميشد، حالا به بيش از٦٣ افغانى رسيده است. (پژواک)