صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پوپل: ضعف در حکومتدارى محلى باعث گسترش ناامنى ها در کشور شده است

پوپل: ضعف در حکومتدارى محلى باعث گسترش ناامنى ها در کشور شده است

رييس ادارۀ مستقل ارگانهای محلی، حکومتدارى محلى را در ١٣سال گذشته ناکام خوانده، ميگويد که وضعيت امنيتى، مستقيماً با کيفيت حکومتدارى محلى ارتباط دارد؛ اما توجه خاص به آن صورت نگرفته است.

جيلانى پوپل که دیروز پلان صدروزۀ کارى خود ارايه ميکرد، از آنچه که بى توجهى به حکومتدارى محلى از سوى جامعۀ جهانى و حکومت افغانستان گفته ميشود، شديداً انتقاد کرده گفت که در ١٣سال توجه خاصى به حکومتدارى محلى صورت نگرفته و ضعف در حکومتدارى محلى، باعث گسترش ناامنى ها در کشور شده است.

رييس عمومی ادارۀ مستقل ارگانهای محلی علاوه کرد که در سالهاى گذشته در ٦٠ ولسوالى هم مرز با پاکستان مشکلات امنيتى وجود داشت؛ اما در حال حاضر وضعيت خرابتر شده و ساحه ناامنى نيز گسترش يافته است که در کنار فقر اقتصادى، مداخله خارجى و بى عدالتى؛ بى توجهى به حکومتدارى محلى از دلايل عمدۀ آن است.

موصوف با بيان اينکه، وضعيت امنيتى مستقيماً با کيفيت حکومتدارى محلى ارتباط دارد، گفت از جمله ٢٨٣ ميليارد افغانى بودجه سالانۀ ملى کشور، تنها ٢،٢ ميليارد افغانى آن مصرف حکومتدارى ميشود؛ درحاليکه موجوديت حکومتدارى خوب محلى، در تامين امنيت و مشروعيت نظام نقش اساسى دارد.

پوپل گفت: "بطور مثال، ولسوالى شيندند حدود هشتصدهزار نفوس دارد؛ اما براى خدمات ولسوالى ماهانه ٢٢هزار افغانى و براى ترميمات موتر و موارد ديگر ٥هزار و به تسهيلات عامه ٦هزار بودجه اختصاص داده شده و وضعيت ولسوالى هاى ديگر نيز به همين منوال است."

وى با ابراز نگرانى شديد از وضعيت حکومتدارى محلى افزود که هنوزهم از جمله ٣٤ ولايت چهار آن، از جمله ٣٤ شوراى ولايتى ١٤ آن، و از جمله ٣٧٦ ولسوالى ١٦٨ آن، از جمله ١٢١ شاروالى هاى ولسوالى ها ٧٨ آن، فاقد تعمير ميباشند و حتى ١٦٦ ولسوال موتر ندارند.

او افزود که حمله بر ولسوالان نيز دراين اواخر افزايش يافته است و در دو ماه اخير، چهار ولسوال در رويدادهاى مختلف کشته شده اند و آنهم ولسوالانى هدف قرار ميگيرند که نقش مهم در نزديک کردن مردم با حکومت دارند.

رييس عمومی ادارۀ مستقل ارگانهای محلی در مورد تعيين واليان جديد گفت که تاکنون ٢٢ والى جديد تعيين، پيشنهاد چهار والى به منظورى رفته و صحبت ها روى تعيين واليان هشت ولايت ديگر جريان دارد.

اما پوپل گفت: "تصور اين است که ارگانهاى محلى، واليان و ولسوالان را تعيين ميکند؛ اما واليان نمايندگان رييس جمهور ميباشند و تعيين واليان تصميم سياسى است؛ اما ارگانهاى محلى منحيث ميانجى در تسريع و کندى اين روند نقش دارد و متباقى تمامى مامورين ارگانهاى محلى از طريق رقابت آزاد تعيين ميشوند و وظيفۀ ارگانهاى محلى اين است که بعد از تعيين، براى آنان ظرفيت سازى کند."

رييس عمومی ارگانهای محلی در مورد اعتراض مردم نسبت به تعيين واليان باميان و دايکندى گفت که اعتراض حق مردم است و اين اعتراضات، تحت ارزيابى قرار دارد و ديده شود که اين اعتراضات تا چه حد درست است و براساس آن، يک فيصلۀ سياسى صورت خواهد گرفت.

به گفتۀ وى، در صد روز آينده پلان است تا افراد شايسته براى ٤٠ بست رتبه اول و دوم در ولايات که شامل معاون والى، ولسوال، رييس ادارى و مالى، رييس خدمات تخنيکى و سکتورى، رييس منابع بشرى و رييس دفتر ميباشد، از طريق رقابت آزاد تعيين گردد و حدود ١٢٠٠ پست مامورين در ولايات خالى بوده که بزودترين فرصت، افراد جديد دراين پست ها نيز استخدام خواهند شد. (پژواک)