صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مجلس برای بررسی حمله روزدوشنبه جلسه فوق‌العاده برگزار کرد

مجلس برای بررسی حمله روزدوشنبه جلسه فوق‌العاده برگزار کرد

مجلس نمایندگان برای بررسی حمله روزدوشنبه مهاجمان انتحاری به مقر پارلمان، جلسه فوق‌العاده و پرتنشی برگزار کرد.در حمله روز دوشنبه (اول سرطان) هفت مهاجم انتحاری به ساختمان پارلمان، یک زن و یک کودک کشته و ۳۱ نفر دیگر از جمله پنج زن و سه کودکان زخمی شدند. هیچ یک از اعضای مجلس آسیب جدی ندیدند.

شماری از اعضای مجلس در این جلسه که در تالار ساختمان الحاقی مجلس برگزار شد، حمله روزدوشنبه را ناشی از "ضعف" نهادهای امنیتی و بی‌برنامگی حکومت وحدت ملی در خصوص تامین امنیت دانستند و نسبت به آن انتقاد کردند.

محمدداوود کلکانی، نماینده کابل در مجلس در این جلسه پرتنش و متشنج گفت که "کارد به استخوان رسیده" و نیلوفر ابراهیمی نماینده بدخشان گفت که بدون "همکاری" از درون نظام، مهاجمان قادر به حمله روزدوشنبه نمی‌شدند.

شکیبا هاشمی، نماینده قندهار گفت که حمله روزدوشنبه کار سازمان‌های استخبارات خارجی بوده است. فرخنده زهرا نادری نماینده کابل تاکید کرد که باید کسانی که مرتکب "خیانت" شده‌اند، شناسایی شوند.

عبدالرحمان رحمانی، نماینده بلخ تاکید کرد که رویداد روزدوشنبه باید جدی گرفته شود. شماری دیگر از نمایندگان اصرار ورزیدند که نباید از کنار این رویداد به سادگی گذشت.

نظیفه ذکی دیگر نماینده کابل گفت که حمله روزدوشنبه "افتضاحی" برای نیروهای امنیتی و حکومت وحدت ملی بوده است. او تاکید کرد که این موضوع باید تحقیق شود و دلایل آن مشخص شود.

عبدالرئوف ابراهیمی، رئیس مجلس در پایان جلسه به عنوان جمع‎بندی نظریات نمایندگان مجلس گفت که کمیته‌ای متشکل از نمایندگان مجلس تشکیل می‌شود تا طرحی را در مورد مسایل مهم ملی آماده کند و برای دولت هم "ضرب‌الاجل" تعیین می‌شود تا اصول خط‌ مشی خود را در قبال مسائل امنیتی، اقتصادی و سیاسی مشخص کند.

آقای ابراهیمی افزود: "اگر شما اتفاق رای داشتید، این طرح به جانب حکومت توسط این کمیته در میان گذاشته می‌شود و ضرب‌الاجل در آن مشخص خواهد بود. بعد از این ما در قضایای کشوری و ملی افغانستان با توجه به وضعیتی که داریم، بی‌تفاوت نخواهیم بود."

بیشتر اعضای مجلس در جلسه دیروز (۲ سرطان) خود از نیروهای امنیتی محافظ مقر مجلس ستایش کردند و آن‌ها را مستحق حمایت مادی و معنوی دانستند.

اما برخی از آن‌ها از جمله حفیظ منصور از دولت انتقاد کردند که هنوز نتوانسته نظام امنیتی درستی به وجود آورد. او هرچند کار روزدوشنبه نیروهای امنیتی را قابل قدر دانست، اما کار آن‌ها را ناشی از کارکرد سیستم امنیتی کشور ندانست.

آقای منصور افزود: "سیستم دفاعی افغانستان کار نمی‌کند. یک نفر جوان به صورت تصادفی [از مجلس] دفاع کرده است. این مربوط به یک سیستم نیست. مسئولان وزارت دفاع، اداره امنیت و وزارت داخله ، از نظر من مستحق هستند که جواب داده شوند و به خانه‌های خود بروند."

بعضی از نمایندگان مجلس خواستار استیضاح مقام‌های دفاعی و امنیتی شدند، اما عده‌ای دیگر از اعضای مجلس این کار را ریختن آب به آسیاب "دشمن" دانستند، اما در نهایت تصمیمی به استیضاح گرفته نشد.

نمایندگان مجلس همچنین از عبدالرئوف ابراهیمی با گذاشتن دستار بر سرش قدردانی کردند، چرا که از نظر آن‌ها، آقای ابراهیمی روزدوشنبه در جریان حمله به مقر مجلس، با دادن روحیه به اعضای مجلس، توانست از ایجاد آشفتگی در درون مجلس جلوگیری کند. (بی بی سی)