صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اکثر مردم ولایت نیمروز پول افغانی را نمی شناسند

اکثر مردم ولایت نیمروز پول افغانی را نمی شناسند

مردم نیمروز، از استفادۀ تومان ایرانى بجای پول افغانی در داد و ستد شان، ابراز نگرانی کرده ميگويند که پول بيگانه، اقتصاد مردم و کشور را ضربه مى زند.نیمروز یکی از ولایات جنوبغرب بوده که با ايران سرحد دارد وتومان ايرانى درآن ولايت از سالها بدینسو رايج است.

پول هاى کشورهاى ديگرى که با ولايات افغانستان سرحد دارند، نيز در چلش بوده وحتى مردم اين ولايات از فرهنگ و عنعنات آن کشور ها نیز متاثر گرديده اند.

خبرنگار آژانس خبرى پژواک که به تازگى ازکابل به نيمروز سفر کرده، گزارشى را تهيه نموده که بيانگر چلش تومان بوده و به گفتۀ مردم، اکثر آنها پول افغانى را نمى شناسند.

سعید که در حومۀ شهر زرنج مرکز نيمروز دکان خوراکه فروشى دارد، گفت که آنها در همه معاملات شان به جای پول افغانى، از تومان ايرانى استفاده میکنند که در وقت بالا رفتن افغانى، دکانداران متضرر ميگردند.

وی گفت: "وقتی افغانی بالا میره و تومان پایین میایه، مامجبور هستیم که مواد خوراکه را به قیمت سابق بفروشیم که بجای فایده نقص میکنیم."

اين دکاندار در مورد اینکه چرا دکانداران مجبوراند که با بلند رفتن پول افغانی، مواد را به قیمت سابق بفروشند؟ افزود که دکان آنها در اطراف شهر زرنج است، اگر مواد را قیمت به فروش برسانند، مشتری شان کم شده، ضمن اینکه به نام قیمت فروش معرفی میشوند، فروش آنها نیز کاهش پیدا میکند.

سعيد گفت که اکثریت مردم با پول افغانی آشنایی ندارند وکسانى که با پول افغانى آشنايى دارند، بيشتر مامورين ادارات دولتى و جوانان تحصيلکرده هستند.

درسراى شهزادۀ کابل، امروز هزارتومان ایرانی١٨ افغانى خريدارى و١٨،٦ افغانى فروخته ميشود.

سعيد علاوه کرد: "زن، مرد واطفال ما با پول افغانی آشنایی کامل ندارند، اطفال ما پنجصد تومان را قبول میکنند؛ اما پنجاه افغانی را بخاطریکه با آن هیچ آشنایی ندارند قبول نمی کنند."

وى از داد وستد با تومان اظهار نگرانی کرده، گفت که در بعضى ولایات ديگر مانند هرات و فراه به جای افغانی، تومان در گردش است؛ اما حکومت هیچ اقدامی در مورد نکرده است.

درمادۀ دوازدهم فصل اول قانون اساسى کشور درج است که دافغانستان بانک، بانک مرکزى دولت و مستقل مى باشد. نشر پول وطرح و تطبيق سياست پولى کشور، مطابق به احکام قانون، از صلاحيت بانک مرکزى است.

بانک مرکزى در مورد چاپ پول با کميسيون اقتصادى ولسى جرگه مشوره مى نمايد. تشکيل و طرز فعاليت اين بانک توسط قانون تنظيم مى گردد. (پژواک)