صفحه نخست » افغانستان » رييس جمهور: مادران درگير فقر، جنگ و خشونت اند
رييس جمهور: مادران درگير فقر، جنگ و خشونت اند
"فرهنگ افغانها به مادر احترام خاص قايل است، بدبختانه درافغانستان شمار زيادى از مادران در فقر، جنگ و خشونت درگيراند و در بيچارگى و پريشانى زندگى ميکنند."اين پيام رييس جمهور اشرف غنى است که دیروز به مناسبت روز جهانى مادر، درمحفلى که ازسوى وزارت امورزنان تحت شعار"تقويت اعتماد سازى ميان زنان" با اشتراک اراکين دولتى، نمايندگان نهادهاى مدنى، حقوق بشرو فعالين حقوق زن برگزار شد، به خوانش گرفته شد.
دیروز روزجهانى مادر است که در جهان و افغانستان با تقديم کردن تحفه و دسته هاى گل به مادران، بزرگداشت به عمل مى آيد.
در پيام رئيس جمهورآمده است: "تجليل از روزمادر، تجليل از يک مقام شايسته انسانى است، ماباوجود مشکلات به آينده روشن باورداشته باشيم واين تعهد ماست که در زندگى خواهران و مادران خود، بايد بهبود بياوريم."
درپيام تصريح شده است که دیروز درسرتاسر کشور، ميليونها دختر به مکتب ميروند که پيام آينده روشن رادارد. ازبرکت قانون اساسى و قانون مدنى، زنان افغان درفعاليت هاى سياسى واجتماعى سهم فعال دارند و اين تصميم وجود دارد که اين فعاليت ها بيشتر گردد .
پيام رولاغنى "بى بى گل" خانم رييس جمهور نيز درمحفل به خوانش گرفته شد که درآن آمده است که مادر بودن، به مثابۀ شرافت بزرگ و مسووليت سنگين است، بيدارخوابى هاى شبانه و در آغوش گرفتن طفل از جمله وظايفى است که مادر به آن مشغول است .
پيام افزوده است: "هرگاه پسران و دختران به موفقيت بزرگى در زندگى دست مى يابند، نتيجه کوشش هاى مادرشان است. اخلاق عالى فرزندان، تربيت نيک و شخصيت مطلوب همه محصول سعى و تلاش مادران دلسوز و مهربان است. "
رولاغنى گفته است که معلوم است که يک روز را به نام مادر تجليل کردن باعث کم کردن رنج وى نميشود؛ اما تدويراينگونه برنامه ها باعث ميگردد که از نو به حقوق مادر بايد توجه صورت بگيرد.
در پيام آمده است: "مادر به مثابه يک مدرسه است، هرقدر به او رسيدگى شود و برايش نقش قوى تر داده شود، امکانات مادى و معنوى قويترى در اختيار وى قرارداده شود، به همان پيمانه کسانى که در دامان او بزرگ ميشوند، به رشد و بالندگى بيشتر ميرسند."
خانم رييس جمهور گفته است که مادران بايد آسوده باشند، بايد از تجربه و مهارت شان به خوبى استفاده شود و درسطوح مختلف زندگى، به نقش و جايگاه شان تجديد نظر شود.
اما فتانه گيلانى رئيس مجتمع زنان افغانستان دراين محفل گفت که دیروز درافغانستان، از روز مادر درحالى تجليل ميشود که روزانه ده ها جنازه از جوانان وطن به خانۀ شان انتقال داده ميشود و مادران درماتم و اندوه فرزندان شان مى نشينند.
خانم گيلانى افزود: "مادران افغانستان نياز به امنيت، اقتصاد خوب وشفاخانه مجهزدارند، آنان نياز دارند تا ديگر جگر گوشه هاى شان درجنگ کشته نشوند. "
به باور وى، گرفتن محافل در سالون هاى لُکس که به لکها افغانى مصرف ميشود، هيچکدام دستاوردى براى زنان و مادران افغان ندارد و نخواهد داشت .
رئيس مجتمع زنان افغانستان گفت که زنان فرصت هاى خوب طلايى را ازدست دادندو نتوانستند درطول ١٤سال، استفاده خوب ازاين فرصت ها ببرند؛ زيرا ميان زنان يک هماهنگى خوب و منظم وجود نداشت.
وى علاوه نمود که رييس جمهور، درهنگام کمپاين انتخاباتى خودگفته بود که اول صلح وسپس در دسترخوان مردم تغيير مى آورد؛ اماازروزيکه اينها سرقدرت آمدند، بيکارى بيشترشده ومردم که گرسنه بودند، فقيرترشدند.
دلبرنظرى وزيرامورزنان، مادررا سمبول عاطفه، نماد شفقت، جوهرمهربانى، سرمايه سرشار ازعشق وهديه بزرگ الهى براى انسان خواندوگفت که درطول تاريخ بشر، ميليون ها شخصيت بزرگ، عالم، فاضل ، حامى و پاسدارانسانيت و بشريت از دامان پاک مادر به دنيا آمده اند.
وى افزود که وزارت امور زنان؛ ازساير ارگانهاى دولتى، نهادهاى ملى وموسسات بين المللى ميخواهد که درراستاى بهبودوضعيت مادران درکشور، باراه اندازى برنامه هاى گسترده وموثراقتصادى، صحى و اجتماعى با وزارت همگام شده از اين قشر پشتيبانى نمايند . (پژواک)
