صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۳ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دانش: تاهنوز رهبران حکومت درباره‌ اصلاحات انتخاباتی نشستی نداشته‌اند

دانش: تاهنوز رهبران حکومت درباره‌ اصلاحات انتخاباتی نشستی نداشته‌اند

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور در گفت‌وگو با طلوع نیوز می‌گوید که تاکنون گفت‌وگوها تنها میان نماینده‌گان دو طرف درباره‌ی چارچوب آوردن این اصلاحات بوده است و در حال حاضر گفت‌وگوها درباره‌ی این مسئله به علت رویدادهای اخیر به ویژه برف کوچ‌ها متوقف هستند.

رهبران حکومت وحدت ملی تاکنون درباره‌ی چگونگی آوردن اصلاحات در نظام انتخابات و ایجاد کمیسیون اصلاحات انتخاباتی به توافق نهایی نرسیده‌اند.

انتظارها برای ایجاد کمیسیون اصلاحات انتخاباتی و آغاز اصلاحات درنظام، ساختار و قوانین انتخابات هنوز هم به پایان نرسیده است.

درحالی که همگان، انتظار صدور فرمان رئیس جمهور را برای ایجاد کمیسیون اصلاحات انتخاباتی را می‌کشند، اما معاون دوم رئیس جمهور می‌گوید که تاکنون تمامی رایزنی‌ها و گفت‌وگوها درباره‌ی ایجاد این کمیسیون بگونه‌ی کلی بوده و رهبران حکومت وحدت ملی درباره‌ی چگونگی کار و اعضای این کمیسیون هرگز به توافق نرسیده است.

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور اظهارداشت: "تاهنوز رئیس صاحب جمهور و جناب داکتر صاحب رئیس اجرائیه درباره‌ی اصلاحات انتخاباتی نشست نداشته‌اند؛ پس چطور می‌توانیم که بگوییم که اختلاف نظر وجود دارد."

تغییر در ساختار کمیسیون‌های انتخاباتی یکی از خواست‌های مهم نهادهای ناظر بر انتخابات هستند؛ اما معاون دوم رئیس جمهور هرگونه تغییرات را در این نهادها وابسته به تعدیل در قانون تشکیل وظایف و صلاحیت‌های کمیسیون‌های انتخاباتی می‌داند.

دانش خاطرنشان کرد: "هر تعدیلی که در قانون تشکیل وظایف و صلاحیت‌های کمیسیون‌های انتخاباتی به میان آید عملی خواهد شد و درباره‌ی تغییرات هم اقدام خواهد شد."

در این میان دبیر کمیسیون رسیده‌گی به شکایت‌های انتخاباتی می‌گوید که هرچند اعضای این نهاد بربنیاد قانون تشکیل و صلاحیت‌های کمیسیون‌های انتخاباتی برای شش سال گماشته شده‌اند و اکنون اگر برکناری آنان مطرح می‌شود باید قانونی باشد نه سیاسی.

نادر محسنی دبیر کمیسیون رسیده‌گی به شکایت‌های انتخاباتی افزود: "ما اعضای کمیسیون مستقل شکایت‌های انتخاباتی بربنیاد قانون تشکیل وظایف و صلاحیت‌های کمیسیون‌های انتخاباتی به مدت شش سال تعیین شدیم و حال اگر تصمیم گرفته می‌شود باید از طریق میکانیزم‌های قانونی گرفته شود."

در حال حاضر نه تا یازده عضو برای این کمیسیون پیشنهاد شده و در ترکیب آن نماینده‌گان ریاست جمهوری ، ریاست اجرائیه و نماینده‌گان جامعه مدنی به ویژه نهادهای ناظر برانتخابات عضویت خواهند داشت.

به گفته معاون دوم رئیس جمهور اعضای این کمیسیون صلاحیت هیچگونه آوردن اصلاحات را ندارند و تنها طرحی را برای آوردن اصلاحات آماده می‌سازند. (طلوع نیوز)