صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

قانونى و عبدالله از صبغت الله مجددى معذرت خواستند

قانونى و عبدالله از صبغت الله مجددى معذرت خواستند

يونس قانونى , داکتر عبدالله و بسم الله محمدى به منزل حضرت صبغت الله مجددى يکى از رهبران جهادى رفته و از وى درخصوص رويداد خيمۀ لويه جرگه، معذرت خواستند.

هفته گذشته در محفلى که به مناسبت  هفتۀ شهيد و سالروز قتل احمدشاه مسعود  در خيمۀ لويه جرگه برگزارشد، به حضرت مجددی فرصت صحبت داده شد؛ اما شمارى از اشتراک کنندگان با سروصدا مانع سخنرانى وى شدند.

در اين محفل حامد کرزی، داکتر عبدالله و اشرف غنی احمدزی دو نامزد انتخاباتى، مقامات دولتى، اعضاى شورای ملی و رهبران جهادی و صدها تن از هواداران احمدشاه مسعود، اشتراک داشتند.

هرچند مجددی از اشتراک کنندگان محفل، چند بار خواست که آرام باشند و بگذارند که وى صحبت کند؛ اما پذیرفته نشد.

مجددی در سخنرانی مختصر خود گفت:  همین پنجشیر را من گفتم پنجشیر نگویید، هزاران شیر بگویید و کمک هايی را که من به مردم پنجشیر کرده ام، هیچ کسی نکرده بود، هیچ رهبری نکرده بود.

وى با گفتن اینکه:  اگر من راست بودم، راستی مرا خدا بیاورد و اگر شما غلط بودید، جزای تان را بدهد. استیژ را ترک کرد.

اين درحالى است که حضرت مجددى در انتخابات رياست جمهورى، از اشرف غنى احمدزى حمايت کرده و گفته بود که استخاره کرده و به اين نتيجه رسيده که داکتر عبدالله شايستۀ رياست جمهورى نيست.

در پيوند به رويداد خيمۀ لويه جرگه، محمديونس قانونى معاون اول رياست جمهورى، داکترعبدالله   و بسم الله محمدى وزيردفاع، به منزل حضرت مجددى رفتند و اين رويداد را تاسفبار خواندند.

قانونى گفت آنچه که در آن محفل صورت گرفت، خلاف توقع و مايه تاسف و تاثر همه بود.

وى افزود:  ما درهمان روز ميخواستيم که خدمت جناب حضرت صاحب برسيم؛ اما تلفونى با حضرت صاحب صحبت کرديم و فرصت مساعد شدتا خدمت حضرت صاحب بياييم.

معاون رياست جمهورى افزود که رويداد خيمۀ لويه جرگه از قبل سازماندهى شده نبود؛ اما در عقب تالار خيمه لويه جرگه، شايعه پخش شده بود که حضرت مجددى ميخواهد دست يک نامزد را بلند کند و آنرا برندۀ انتخابات اعلام  نمايد؛ به همين دليل شمارى از جوانان مانع سخنرانى وى گرديدند.

در این محفل ، تعدادى از بزرگان اقوام از ولايات مختلف نيز اشتراک داشتند. يکتن از اشتراک کنندگان در مورد بُن بست انتخابات و عاملين آن صحبت کرده، گفت افرادى هستند که باتحريم ها و زورگويى ها و عدول از قانون اساسى، خود را ميخواهند بر ملت تحميل کنند.

اما اين صحبت ها با واکنش تند قانونى، محمدى و داکترعبدالله  مواجه گرديد. آنها مانع ادامه صحبت هاى وى شده، گفتند که اين محفل در مورد انتخابات نيست و نبايد چنين صحبت هايى صورت بگيرد.

قانونى بعدازاين گفتگوهاى لفظى، خطاب به حضرت مجددى گفت:  ما اينجا به عنوان مجرم پيش شما نيامديم، ما به حيث يک مجاهد به عنوان اينکه شما را بزرگ، کلان و موسفيد ميدانيم آمديم.

وى افزود که محافل زيادى در افغانستان و کشورهاى ديگر برگزارگرديده و حتى رؤساى جمهور با بوت استقبال شده اند.

در مقابل، حضرت مجددى با ذکر اينکه  تعداد زيادى مردم از اين مسئله متاثر هستند، گفت:  تنها گله من يک چيزاست که چرا به اينگونه افراد لُچک در مجلس اجازه داده ميشود و براى اين افراد، بايد جزا داده شود که چرا فضاى مراسم را مختل ساختند.

وى علاوه کرد که راپورهايى را دريافت کرده بود که حرکتى که در خيمۀ لويه جرگه در برابر وى صورت گرفت، از طرف کى سازماندهى شده بود.

مجددى اسم وى را افشا نکرد و افزود که با آنهم وى را بخشيده است.

 درعين حال، معاون اول رياست جمهورى گفت:  مردم به ستوه آمده و آزرده و خسته هستند، آرزوى من اين است که با روحيۀ وحدت ملى و همبستگى، اين را در اولويت خود قرار بدهيم که چطور بتوانيم بين دو ستاد انتخاباتى راهى را به وجود بياوريم که درآن، واقعاً آراى مردم تعيين کننده باشد.

وى افزود که اميد است هردو تيم انتخاباتى، در ارتباط به حکومت وحدت ملى، به نتيجه برسند و يکى از اولويت هاى همه اين است که براى حل اين معضله، بيشتراز گذشته کوشا بوده و تلاش کنند که از اين مشکل رهايى يابند.(پژواک)