صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بیش از ۹ هزار مورد تلاش برای خودکشی در افغانستان

بیش از ۹ هزار مورد تلاش برای خودکشی در افغانستان

مقامات وزارت صحت افغانستان می گویند که در سال جاری بیش از ۹ هزار مورد مسمومیت دارویی و سوختگی را ثبت کرده اند. ناجیه طارق معاون خدمات صحی وزارت صحت افغانستان در مراسم بزرگداشت از روز  پیشگیری از خودکشی  گفت که از آغاز سال جاری تاکنون ۴۴۶۶ مورد مسمومیت دارویی و ۷۰۷ مورد سوختگی در ولایت کابل و ۴۱۳۶ واقعه سوختگی مشمول ۱۶۶ مورد مرگ قربانیان را در ولایات ثبت کرده اند.

او گفت که اکثریت این رویدادها به قصد خودکشی صورت گرفته و بیشترین قربانیان آنها را زنان جوان تشکیل می دهد.

به گفته وی، به دلیل بیزاری و شرمندگی که از نام  خودکشی  در بین مردم افغانستان وجود دارد، حتی پرونده های روشن خودکشی، به نام مسمومیت و سوختگی ثبت می شوند و واقعه خودکشی کتمان می شود.

حلق آویز کردن و استفاده از اسلحه از دیگر شیوه های خودکشی در افغانستان است.

خانم طارق گفت که وزارت صحت برای پیشگیری از خودکشی، برنامه هایی چون آموزش مشاوران و کارمندان حرفه‌ای روانی، اجتماعی و ایجاد مراکز مشوره دهی را روی دست دارد.

آمار موارد تلاش برای خودکشی در این کشور در حالی با رقم های درشت اعلام می شود که دسترسی به خدمات بهداشتی روانی بسیار محدود است. اکنون در تمام افغانستان تنها ۷۴ متخصص بهداشت روانی وجود دارد.

دکتر انیتی رابیرتسون نماینده سازمان صندوق جمعیت ملل متحد در افغانستان می گوید که خشونت هایی مبتنی بر جنسیت، دلیل اصلی خودکشی و خودسوزی زنان افغان است.

او می گوید که تحقیقات نشان داده که ازدواج های اجباری و قبل از وقت مهمترین دلیل خودکشی زنان محسوب می شود.

به گفته وی، آخرین تحقیقات در این زمینه نشان داده که بیشترین قربانیان خودکشی در افغانستان دختران بین سنین شانزده تا ۱۹ سال هستند که هشتاد درصدشان متاهل هستند.

آمار دقیق از رویدادهای خودکشی در افغانستان وجود ندارد اما مسئولان بهداشتی تایید می کنند که شمار زیادی از افغانها از مشکلات روانی مانند افسردگی رنج می برند که یکی از عوامل خطرناک برای خودکشی است.

مقامات صحی افغان می گویند که خشونت علیه زنان، استفاده از مواد مخدر، استرس ناشی از جنگ، بیجا شدن، فقر و ادامه ناامنی ها از دلایل دیگر خودکشی در این کشور است.

ریک پییرکارن نماینده سازمان صحی جهان برای افغانستان می گوید که شمار کسانی که جان شان را از اثر خودکشی از دست می دهند بیشتر از کسانی است که در نتیجه قتل و جنگ از بین می روند.

او می گوید که در جهان در هر چهل ثانیه، یک خانواده، یکی از اعضایش را در نتیجه خودکشی از دست می دهد.

آقای کارن تاکید کرد که باید اقدامات قانونی در کنار افزایش آگاهی در مورد خودکشی، برای جلوگیری از این رویدادها به خصوص در افغانستان اتخاذ شود.

مسئولان می گویند که محدود کردن دسترسی به ابزار خودکشی مانند داروها، حشره کش ها، اسلحه و کمک و درمان افراد دارای اختلالات روانی می تواند اقدامات موثری در کاهش میزان خودکشی در جوامع باشد.

روز جهانی پیشگیری از خودکشی، امسال با شعار  پیشگیری از خودکشی، یک جهان به هم پیوست  تجلیل شد.

گفته می شود که سالانه بیشتر از ۸۰۰ هزار نفر در جهان خودکشی می کنند و این دومین عامل مرگ و میر در گروه سنی پانزده تا ۲۹ سال در تمام جهان است.(بی بی سی)