صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

يوناما: ده ها طفل در فارياب قربانی منازعات مسلحانه شده اند

يوناما:  ده ها طفل در فارياب قربانی منازعات مسلحانه شده اند

يوناما با ابراز نگرانى از وضعيت اطفال ميگويد که در شش ماه اول سال جارى ميلادى، ٧٢ طفل در ولايت فارياب قربانى منازعات مسلحانه گرديده و از جمله ١٦ طفل کشته شده است.

بن کلرک ( Ben Clark ) مسوول حقوق بشر دفتر معاونت سياسى ملل متحد (یوناما) در زون شمال، در نشست خبرى شهر ميمنه مرکز فارياب گفت که بیشترین  اين خشونت ها توسط مخالفان مسلح به شمول طالبان صورت گرفته است.

وی افزود که اطفال بیشترین آسیب را درجنگ رو در رو و پرتاب مرمى هاوان در منازعات مسلحانه متقبل گرديده و بر اثر آن، شش طفل جان باخته و ٣٠ تن دیگر جراحت برداشته است.

این مقام یوناما علاوه کرد که  از اثر انفجار ماین کنار جاده، پنج طفل کشته شده و ١٨ تن زخمی گرديده است. حملات انتحاری سبب مرگ چهار طفل و جراحت همين تعداد شده است. در انفجار مواد باقی مانده از جنگ ها نيز یک طفل جان باخته و چهار طفل صدمه ديده است.

وى، نا امنی را عامل عمدۀ افزایش تخطی علیه اطفال دانسته گفت:  بی ثباتی و جنگ باعث شده است که دسترسی نهادهای ذیربط دولتی و نهادهای ملی و بین المللی را در ساحات محدود نماید تا این نهادها نتوانند مردم را از حقوق اطفال آگاه سازند.

دفتر یوناما در زون شمال، رساله اى را تحت عنوان (محافظت کودکان افغان در منازعات مسلحانه) نيز چاب کرده است که به گفتۀ بن کلرک، برگرفته شده از اساسات و ارشادات اسلامی و قوانین ملی و بین المللی است که از این رساله، والدین،‌ امامان مساجد و فعالان نهادهای مدنی میتوانند برای آگاهی مردم از حقوق اطفال استفاده نمایند.

مسوول حقوق بشر یوناما میگوید که در این رساله، از شش تخطی جدی چون حمله بر مکاتب، خشونت های جنسی، قتل و جرح، دخیل ساختن اطفال در منازعات مسلحانه و عدم دسترسی به کمکهای بشردوستانه تذکر رفته است.

سارنوال نصیراحمد عضو وکلای مدافع فارياب، بخشی از تخطی ها علیه اطفال را بیسوادی و عدم آگاهی نیروهای امنیتی از قوانین نافذه دانسته، ميگويد که باید در این راستا کار صورت بگیرد.

یلدا سعیدی مسوول موسسۀ  اویک  که در راستاى آگاهيدهى و ظرفيت سازى زنان و اطفال در فارياب کار ميکند، گفت که بیشترین عوامل تخطی علیه حقوق اطفال را بیسوادی خانواده ها، ضعف اقتصاد، ازدواج اجباری، ازدواج زير سن و مصارف گزاف عروسی تشکيل ميدهد.

وى علاوه کرد که مادرانى که اولاد زياد به دنيا مى آورند، به تعلیم و تربیه شان رسیدگى کرده نمیتوانند  و باعث میشود که اطفال، در معرض هر نوع خطر و خشونت  قرار بگیرند.(پژواک)