صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

با وجود مصرف میلیاردها دالر هنوز خشونت عليه زنان و اطفال محو نشده است

با وجود مصرف میلیاردها دالر هنوز خشونت عليه زنان و اطفال محو نشده است

انجمن افغانستان و آسیای میانه ، از وضعیت حقوق بشر درکشور نگرانی کرده، میگوید که باحضور جامعۀ جهانی در ١٣ سال گذشته، هنوزهم خشونت علیه زنان و اطفال وجود دارد.

داکتر نورالحق نسیمی رییس اين انجمن ميگويد که بررسى ها و يافته هاى آنان نشان ميدهد که خشونت عليه زنان و اطفال در افغانستان، نگران کننده بوده و در کاهش و محو خشونت، اقدامات جدى صورت نگرفته است.

وى طى نشستى، روزگذشته در کابل گفت که بيش از يک دهه ميشود که جامعۀ بين المللى در افغانستان حضورفزیکی، سیاسی، نظامی و اقتصادی دارند و میلیاردها دالرمصرف نموده اند؛ اما هنوز هم خشونت عليه زنان و اطفال از بين نرفته است.

نسيمى افزود:  ما شاهد خشونت های بی شماری بر خانم ها هستیم و حتى  لب و بینی خانم ها توسط شماری از مردان بریده شده و تیرباران نیز گرديده اند.

این در حالی است که سال گذشته يک شوهر، لب و بينى خانم خود را در ولايت هرات بريد و شوهر ديگر، دهن خانمش را به علت اختلافات خانوادگى در ولايت بغلان با چاقو پاره نمود.

يک دختر جوان که به علت نارضايتى با نامزدش از منزل در ولايت بغلان فرار کرده بود، شب گذشته توسط افراد مسلح نيز تيرباران گرديد.

در اولين گزارش سالانۀ تطبيق منع خشونت عليه زنان که ماه گذشته نشر شد، بيش از ٤٥٠٠ قضيۀ خشونت، در سطح کشور ثبت گرديده که ٣٢٧ قضيۀ آن را، قتل زنان و دختران تشکيل ميدهد.

اين گزارش مربوط سال ١٣٩١ به حيث بانک معلوماتى براى ثبت قضايا از طريق وزارت هاى امور زنان و داخله و لوى څارنوالى، در سطح ولايات و ولسوالى ها بوده و تمام جزئيات خشونت، تاريخ وقوع و ثبت آن به ارگانهاى مربوطه، نوع خشونت، نام شخص متهم، وضعيت و نتايج آن را در بر ميگيرد.

بر اساس آمار وزارت امور زنان؛ در نيمۀ سال ١٣٩٢بيش از ١٥٠٠ قضيه در سطح کشور، ثبت گرديده   که ٥٨ تن قتل زنان و دختران بوده است.

 انجمن افغانستان و آسیای میانه  ميگويد که نه تنها زنان مورد خشونت قرار میگیرند، بلکه بر اطفال نیز کارهای شاقه صورت میگیرد.

 رييس اين انجمن، از فقر و بیکاری اطفال در کشور ابراز نگرانى کرده، گفت که اطفال نظر به مشکلات اقتصادى که دارند کارهاى شاقه مى کنند؛ حال آنکه کارهاى شاقه بر اطفال منع است و بايد زمينۀ تعليم براى اين نسل آينده فراهم گردد.

براساس  معلومات وزارت کار و امور اجتماعى در افغانستان، به دليل مشکلات اقتصادى ناشى از جنگ هاى سه دهۀ اخير، ١،٩ميليون طفل شش تا ١٧ساله، کارهاى شاقه و غیرشاقه(سبک) را انجام مى دهند.

معلومات اين منبع، بيانگر آن است كه از جمع کودکان يادشده، ١،٢ ميليون تن در بخش های توليد خشت، معادن، زراعت، مالدارى و غيره اشتغال دارند.

به اساس قوانین ملی و بین المللی، کارهای شاقه که به رشد فكری  و سلامت جسمی اطفال صدمه برساند، و مانع تعلیم کودکان شود، ممنوع قرار داده شده است.

 انجمن افغانستان و آسیای میانه  در سال ٢٠٠٣ ميلادى در انگلستان تاسيس گرديده و دفتر مشوره دهى براى شهروندان را در سال٢٠١٣ در کابل ايجاد نموده است.

رییس اين انجمن گفت که آنها به هدف مشوره دهی اجتماعی و آگاهی عامه از حقوق شان،  دفاتر مشوره دهی برای شهروندان  را در سال١٣٩٢ در ولایت کابل و بغلان فعال نموده و از آغاز فعالیت تا کنون، بخاطر آگاهی مردم سيمینارهايی را درين دو ولايت برگزار نموده اند.

وی افزود که آنها درین نشست، پیشنهادات نمايندگان خود درکابل و بغلان را شنیده و آنرا به دولت انگلستان و اروپا میرسانند.(پژواک)