صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تیفا: در ٦٢ ولسوالی مردم از اثر تهدیدات امنیتی درانتخابات شرکت کرده نمیتوانند

تیفا: در ٦٢ ولسوالی مردم از اثر تهدیدات امنیتی درانتخابات شرکت کرده نمیتوانند

نهاد انتخاباتی شفاف افغانستان(تیفا) میگوید که در ٦٢ ولسوالی کشور، مردم از اثر ناامنی ها در انتخابات شرکت کرده نمیتوانند و برخى مقامات دولتی، خلاف قانون در کمپاین های انتخاباتی اشتراک میکنند.

محمد نعیم ایوب زاده رییس نهاد انتخابات شفاف افغانستان(تیفا)، در کابل به خبرنگاران گفت که در مورد انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی آیندۀ کشور، با مسوولین ولایتی تیفا درکابل، جلسه داشته است.

وی افزود که دراین نشست؛ نا امنی، سطح پايين آگاهی عامه در مورد انتخابات، اشتراک شماری مقامات دولتی درکمپاین های انتخاباتی واشتراک کم زنان در پروسۀ انتخابات، چالش های بزرگ در فرا راه انتخابات شمرده شده است.

وی علاوه کرد که به اساس بررسی های تیفا، ٦٢ ولسوالی ١٥ ولایت کشور، حالا هم تحت تهدیدات بلند امنیتی قرار دارند که از اثر آن، باشندگان شان در انتخابات اشتراک کرده نمیتوانند.

افغانستان، دارای ٣٦٤ ولسوالی میباشد.

به اساس معلومات ایوب زاده، این ولسوالی ها از ولایات بلخ، نورستان، ننگرهار، پروان، کاپیسا، بغلان، بدخشان، خوست، میدان وردک، جوزجان، سرپل، کندز، پکتیا، تخار و فاریاب میباشند.

وی از نیروهای امنیتی خواست که برای تامین امنیت انتخابات، تلاش های نهایی شانرا به خرچ دهند.

به اساس معلومات وزارت امورداخله، در تمامی کشور ٧١٦٨ مرکز رای دهی وجود دارد، که از آن جمله ٤٠٨ مرکز آن، تحت تهدایدات بلند امنیتی قرار دارند.

ایوب زاده، بدون اینکه نام کسی را بگیرد گفت که شماری از مقامات دولتی، در کمپاین های انتخاباتی سهم میگیرند و در مبارزات انتخاباتی، از امکانات دولتی استفاده میشود.

وی افزود که این کار، باور مردم نسبت به انتخابات را ضعیف میسازد و باید جلو آن گرفته شود.

وی از مقامات دولتی خواست که به هدف شفافیت پروسۀ انتخابات، جلو مداخله در این پروسۀ ملی را بگیرند.

ایواب زاده گفت که در دو هفتۀ گذشته، واضیح گردید که برخى مقامات حکومتی، رول میانجيگری را میان نامزدان بازی میکنند.

موصوف افزود: این درحالی است که به اساس قانون، مقامامت دولتی حق میانجيگری میان نامزدان را ندارند.

وی افزود: "این نشست ها وحرکت ها باید به اساس قانون انجام شود، این باید معلوم شود که این نشست ها در کجا برگزارشود وکی باید میان کاندیدان  میانجيگری کند."

این درحالی است که به تاریخ ١٣ میزان، رییس جمهور یک فرمان را صادر کرد که به اساس آن، مقامات دولتی باید از موقف خود در برابر تقویه وتضعیف کدام کاندیدا، استفاده نکنند.

در این فرمان آمده است که امکانات دولتی، باید به نفع نامزدان استفاده نشود؛ اما اگر استفاده میشود، به همه باید یکسان باشد.

به گفتۀ ایوب زاده، یکجا شدن کاندیدان بایکدیگر، میتواند که از تقسیم رای و رفتن  پروسۀ انتخابات به دور دوم جلوگیری کند.

قابل یادآوری است که هفتۀ گذشته، عبدالقیوم کرزی از نامزدی خود، به نفع زلمی رسول نامزد دیگر  انتخابات ریاست جمهوری، گذشت.

وی این را هم گفت که تیفا در نظر دارد که برای شفافیت پروسۀ انتخابات در ٣٤ ولایت کشور، پنجهزار نظارت کننده را توظیف کند، که ١٦٠٠ تن شان زنان خواهند بود.

به اساس مادۀ چهارم قانون انتخابات، نظارت کننده شخصی است که از کاندید مستقل حزب سیاسی و به نمایندگی نهادهای داخلی وخارجی، از کمیسیون مستقل انتخابات اعتمادنامۀ نظارت پروسۀ انتخابات را دریافت کند.

ایوب زاده از کمیسیون شکایات انتخاباتی خواست که هرچه زودتر دفاتر خود را در ولایات افتتاح کند؛ تا مردم به موقع بتوانند شکایات انتخاباتی شانرا ثبت کنند.

قرار است که کمیسیون شکایات انتخاباتی، دفاتر ولایتی خود را رسماً افتتاح کند.

برای انتخابات ریاست جمهوری، ١١ تن و برای شوراهای ولایتی، ٢٧٠٠ تن خود را نامزد کرده اند و کمپاین های انتخاباتی شان ادامه دارد.(پژواک)