صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دسترسی رسانه ها به مراکز تداوی معتادین محدود شده است

دسترسی رسانه ها به مراکز تداوی معتادین محدود شده است

در این اواخر دسترسی مستقیم رسانه ها به مراکز تداوی معتادین و مصاحبه با معتادین محدود گردیده است.

رسانه ها باید به خاطر انجام دادن یک مصاحبه با معتادین روز ها انتظار بکشند تا نهاد کولمبوپلان برای آنها اجازه مصاحبه و یا رفتن به مراکز تداوی معتادین را بدهد.

اما وزارت صحت عامهء افغانستان می گوید، در صورتی که رسانه ها به خاطر انجام مصاحبه با معتادین از این وزارت مکتوب در دست داشته باشند،  کولمبو پلان  باید اجازهء این کار را به آنان بدهد.

داکتر فواد عثمانی رییس کاهش تقاضای مواد مخدر وزارت صحت عامه به روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی در این مورد چنین گفت:  مراحل اداری و عدم همکاری دفتر مرکزی کولمبوپلان و عدم همکاری آنها با رسانه ها باعث شده که رسانه های محترم نتوانند از مراکز معتادان مصاحبه بگیرند و این ناشی از برخورد های سلیقه ای است، و همه آنها بخشی از فساد اداری است که متاسفانه اداره محترم کولمبوپلان آن را دارد و کاغذ پرانی اداری در دفتر کولمبوپلان بسیار زیاد است.

به اساس معلومات وزارت صحت عامه در حال حاضر 105 مرکز تداوی معتادین در مرکز و ولایات کشور فعالیت دارند که 21 مرکز آن مربوط به این وزارت بوده و متباقی از سوی موسسات خصوصی و نهاد کولمبوپلان تمویل می شوند.

برای تهیهء گزارش از وضعیت زنان معتاد در شهر کابل خواستیم با زنان معتاد در مرکز تداوی  څانگه آماج  در این شهر صحبت کنیم اما دفتر مرکزی نهاد کولمبوپلان برای ما گفت که به خاطر این کار یک پروسهء طولانی را باید سپری کنیم.

به گفتهء مسوولان در این نهاد بعد از پیمودن این پروسه که تقریباً 15 روز را در بر می گیرد معلوم خواهد شد که آیا آنها برای ما اجازه مصاحبه کردن با زنان معتاد را می دهند یا خیر؟

حتی مسوولان دفتر مرکزی کولمبوپلان از مصاحبه تلفونی با ما خود داری نمودند.

در همین حال برخی از کارشناسان امور صحی می گویند، با موجودیت مکتوب وزارت صحت عامه مسوولان مراکز تداوی معتادان با رسانه ها باید حاضر به صحبت گردند.

داکتر عبدالواسع سلطانی یک تن از این کارشناسان می گوید، زنان معتاد با مشکلات زیاد روبرو هستند و باید برای آنها اجازه داده شود تا مشکلات شان را با رسانه ها در میان بگذارند:  اگر مقام وزارت باشد و هر خبرنگار را اجازه بدهد خبرنگار بسیار آزادانه هر سوال که داشته باشد داکتر صاحبان و یا مسوولان نباید از آن هراس داشته باشند واقعیت های جامعه است که باید انعکاس داده شود و واقعاً وضعیت معتادین زن در مقایسه با مردان بدتر است.

به اساس ارقام ارایه شده از سوی وزارت صحت عامه، در حال حاضر یک میلیون تن در سراسر کشور به شمول 120 هزار زن و 60 هزار طفل به مواد مخدر معتاد هستند.

با آن که تعداد مراکز تداوی معتادین در کشور افزایش یافته اما برخی از افراد معتاد می گویند که در این مراکز به گونه درست برای آنها رسیده گی صورت نمی گیرد.

گفته می شود که علت اساسی بیشتر شدن افراد معتاد به مواد مخدر در کشور افزایش بیکاری، خشونت های خانوادگی، فقر و مهاجرت ها اند.(رادیو آزادی)