صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

برخى وکلا گزارش ارزيابى امنيت مراکز راي دهى را غیرواقع بینانه مي دانند

برخى وکلا گزارش ارزيابى امنيت مراکز راي دهى را غیرواقع بینانه مي دانند

برخى نمایندگان مردم در ولسی جرگه، گزارش ارزيابى امنيت مراکز راى دهى انتخابات را غیرواقعبینانه مى دانند و کميسيون مستقل انتخابات نيز از وضعيت امنيتى، ابراز نگرانى مى کند.

در گزارش ارزيابى امنيت مراکز راى دهى انتخابات که از سوى ارگانهاى امنيتى تهيه شده، آمده است که از جمع ٦٨٤٥ مرکز راى دهى در سطح کشور، امنيت ٤١٤ مرکز در ١١ ولايت کشور تامين شده نمى تواند.

بادغيس، غور، فراه، هلمند، بدخشان، سرپل، پروان، کاپيسا، نورستان، کنر و لغمان شامل ولايات يادشده مى باشند.

اما وزير داخله امروز گفته است که سطح تهديدها نسبت به گذشته، کاهش يافته و تا زمان برگزارى انتخابات (١٦ حمل سال آينده) در وضعيت امنيتى، تغييرات مثبت رونما خواهد شد.

فوزیه کوفی نماینده مردم بدخشان در ولسی جرگه، در نشست عمومی روزگذشته این جرگه که مسوولین کمیسیون مستقل انتخابات غرض ارایه معلومات در مورد پروسه انتخابات سال آینده به آن فراه خوانده شده بود، ارایه گزارش از سوی نیروهای امنیتی را غیرواقعبینانه و غيرشفاف خواند.

به گفتۀ کوفى، در اين گزارش؛ ولایات های ناامن، امن گزارش شده و ولایاتى که امن می باشند، ناامن خوانده شده است.

وى ارايه چنين گزارشى را جفا به ملت خوانده افزود که ولایات ناامن چون قندهار، میدان وردک و لوگر در اين گزارش، ولايات امن خوانده شده و در گزارش آمده است که نيروهاى امنيتى، مى توانند امنيت تمام مراکز راى دهى در اين ولايات را تامين کنند.

خانم کوفى بدون ارايه جزئيات افزود که در گزارش يادشده؛ برخى ولايات امن، ناامن گزارش شده و در آن آمده است که نيروهاى امنيتى، توان تامين امنيت برخى مراکز راى دهى در اين ولايات را ندارند.

انجنیر حمیده اکبری نماینده مردم میدان وردک در ولسى جرگه گفت که در حال حاضر، در چهار ولسوالی این ولایت زمینه براى برگزاری انتخابات مساعد نمى باشد؛ اما در گزارش ارزيابى امنيت مراکز راى دهى انتخابات آمده است که  امنیت تمام مراکز راى دهى در این ولایت، تامین شده است.

به گفتۀ وی، این گزارش به اساس گزارش هاى کاذب نیروهای امنیتى آماده شده است.

سید محمد حسن شریفی بلخابی نماینده مردم سرپل در ولسى جرگه گفت که گزارش يادشده ارگانهاى امنيتى، زمینه را برای تقلب گسترده و سازمان یافته درانتخابات، فراهم مى کند.

وی ازهیئت اداری جرگه خواست که مسوولين سکتور امنیتی را استجواب نماید؛ تا به نمايندگان مردم گزارش حقیقی از اوضاع امنیتی کشور ارایه نمایند.

وى همچنان از کارکردهاى کمیسیون مستقل انتخابات انتقاد نموده ادعا کرد:  در جایی که امنیت وجود دارد، کارت توزیع نشده؛ اما در محلاتی که امنیت وجود ندارد، کميسيون کارت های رای دهی را توزیع کرده است.

وى به گونه مثال گفت که  امينت، در اکثر مناطق ولايت سرپل تامين است؛ اما کارت هاى راى دهى در اين مناطق توزيع نشده است.

همچنان انجنیر محمد عالم قرار نماینده مردم لغمان، زلمی مجددی نماینده مردم بدخشان و میرداد خان نجرابی نماینده مردم کاپیسا در ولسى جرگه نيز گزارش ارزيابى امنيت مراکز راى دهى انتخابات را غیرمسلکی و دور از حقیقت خواندند.

به گفته نجرابی، در حال حاضر ١٧٧ ولسوالی تحت تهدیدات بلند امنیتی قرار دارد و تنها در مراکز اين ولسوالی ها، نیروهای امنیتى مستقر می باشند.

همچنان در نشست روزگذشته، عبدالستار خواصی نمایند مردم کاپیسا و برخی دیگر از نمایندگان مردم گفتند که زمان انتخابات، بايد بنابر وضعيت جوى و مشکلات امنيتى، براى مدت حدود يک ماه به تعويق انداخته شود.

خواصی گفت:  اگر روز انتخابات به تعویق انداخته نمى شود، انتخابات به شکل زون وار در هشت روز برگزار شود.

به گفتۀ وى، در صورت راه اندازى انتخابات در روزهاى متفاوت در هشت زون، نيروهاى امنيتى مى توانند بهتر امنيت را تامين نمايند.

همچنان موصوف پيشنهاد نمود که انتخابات در هشت روز با در نظرداشت وضعيت جوى تنظيم شود تا زمينه براى همه شمول بودن انتخابات مساعد گردد و مردم مناطق سردسير نيز بتوانند در انتخابات شرکت نمايند.

زلمی مجددی نيز اين پيشنهاد خواصى را تاييد نموده گفت:  اگر انتخابات به تعویق انداخته نشود و یا انتخابات در اوقات مختلف در محلات گرمسیر و سردسیر راه اندازی نشود؛ انتخابات پیش رو همه شمول نخواهد بود.

عبدالرحمان هوتک معاون کمیسیون مستقل انتخابات در مجلس عمومی ولسی جرگه گفت که از نگاه تدارکاتی، تخنیکی و بودجه، هیچ نوع مشکل در پروسه انتخابات وجود ندارند.

  اما وى نيز از وضعيت امنيتى اظهار نگرانى نموده گفت که ارايه دو گزارش ارزيابى امنيت مراکز راى دهى انتخابات از سوى ارگانهاى امنيتى، قابل تشویش و نگرانی ملت و کمیسیون مستقل انتخابات مى باشد.

دراولين گزارش ارگانهاى امنيتى در مورد ارزيابى وضعيت امنيتى انتخابات که ماه سرطان سال روان منتشر شد، آمده بود که از جمله ۶۸۴۵ مرکز راى دهى، نيروها نمى توانند امنيت ٢٥٩ مرکز را تامين کنند.ۀ ناظرین محلی و کارمندان ولایتی اوضاع رامورد بررسی قرار مى دهد ونتایج آن را  با ملت شریک خواهند کرد .

وى گفت که کميسيون حدود دو هفته قبل، بنا بر تقاضاى مردم، ايجاد ٣٢٣ مرکز راى دهى جديد را تصويب نموده و لست آنرا براى تامين امنيت، به ارگانهاى امنيتى سپرده است.

هوتک خاطرنشان ساخت که کمیسیون مستقل انتخابات، غرض راه اندازى بهتر انتخابات،  ۱۴ لایحه را   تصویب نموده و براى کاهش تقلب در انتخابات، استراتيژى را تهيه کرده است.

وى در مورد خواست برخى نمايندگان مردم مبنى بر به تعويق انداختن انتخابات گفت که براساس قانون کميسيون، تاريخ برگزارى انتخابات را تغيير داده نمى توانند.

وی یادآور شد که  ۹٠ درصد اوراق رای دهی  به کابل رسيده و تا دو روز آینده، اين پروسه تکمیل خواهد شد .

همچنان او گفت که ساير امور تدارکاتى پروسه انتخابات، مطابق تقسيم اوقات پيش رفته و آمادگى براى شرکت  حدود ۱۴ میلیون واجد شرايط در انتخابات اتخاذ شده است.

در همین حال محمد عمر داوودزی وزيرداخله، امروز طى نشستى در کابل  گفت که سه ماه پیش، نزدیک به ١٤٠٠ مرکز انتخاباتی با تهدید مواجه بود؛ اما در حال حاضر سطح تهدیدها کاهش یافته و تعداد این مراکز به ٨٠٠ رسیده است.

به گفتۀ وی، فعالیت خوب نیروهای پولیس، باعث کاهش سطح تهدیدات امنیتی شده و نهادهای امنیتی تلاش می کنند تا برگزاری انتخابات، مراکز باقی مانده را نیز زیر پوشش امينتى قرار دهند.

بنابر معلومات وزیر امور داخله، در برخی ولایات سردسیر که در فصل های بهار و تابستان وضعیت امنیتی خوبی ندارند، در فصل زمستان وضعیت امنیتی بهتر مى شود.(پژواک)