صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت در بخش بودجۀ ولايت دايکندى غيرمتوازن عمل مي کند

حکومت در بخش بودجۀ ولايت دايکندى غيرمتوازن  عمل مي کند

برخى از نمايندگان مردم ولايت دايکندى، بودجه در بخش زراعت را ناچيز خوانده و حکومت را به نامتوازن بودن بودجه در اين ولايت متهم ميکنند.

هادی رحیمی زاده یکی از اعضای شوراى ولایتی دایکندی ميگويد که در گزارش دهی ریاست زراعت که اخيراً به مردم ارائه شد، فقط ١٢ ميلیون افغانی در طول سال جارى در بخش زراعت به مصرف رسیده است.

وى به آژانس خبرى پژواک گفت که این بودجه، در بخشهای بی اهمیت به مصرف رسیده و هیچگونه تاثیر عمومی نداشته است.

رحيمى زاده ادعا کرد که همه وزارتخانه ها مقصراند وتوجهی ندارند؛ اما با توجه به پیشه وکسب وکار مردم دایکندی که از طریق زراعت ومالداری زندگی خودرا میگذرانند، وزارت زراعت بیشتر از همه مقصر است.

این عضو شوراى ولایتی گفت که ریاست زراعت دایکندی، به خاطر نبود بودجه نتوانسته حتی به اندازه مصرف اداری خود، برای مردم کارى انجام بدهد و تقریباً بودجه اى که برای مردم به مصرف رسیده، مساوی با بودجه عادی و اداری این ریاست میباشد.

وى با اعتراض ازعدم انکشاف متوازن، حکومت را به بی مسوولیتى در قبال مردم دايکندى متهم نمود.

صادقی زاده نیلی نماینده مردم دایکندی در ولسى جرگه نیز از عدم برنامه کاری مشخص حکومت در بخش انکشاف انتقاد نموده گفت که حتی بودجه اى که برروی کاغذ نوشته میشود و به ولسى جرگه فرستاده میشود، عملی نمیگردد؛ وقتی سوال شود چرا این بودجه عملی نشد؟ میگویند که  فلان کشور پول نداد و یا فلان دونر بودجه نداد.

وی علاوه کرد:  دربخش زراعت دایکندی، ما در دوسال گذشته پیشنهادهای خود را به وزارت زراعت داشتیم وگفتیم که دایکندی نیاز به ماشینرى، اصلاح تخم های بذری، آموزش دهاقین، ایجاد بندها و ذخیره های آبی دارد، آنها وعده میدهند؛ اما متاسفانه عملی نمیشود.

اما مهدی موحدی ریيس زراعت دایکندی گفت که درسال جارى، در مجموع ١٢ ميلیون افغانی برای بخش انکشافی، و٩ ميلیون بودجه عادی داشته و نظر به این بودجه، همۀ آن را به مصرف رسانده اند.

وی به پژواک گفت:  وقتی حکومت توجه نداشته باشد، از عهدۀ یک ریاست نیست که در بخش انکشافی بدون بودجه برای مردم کارنماید.

رييس زراعت دايکندى، پنج برنامه شامل توزیع کود کيمياوى و تخم بذری برای بيش از ١٨٠٠ دهقان، ایجاد هشت قطعه زمين نمایشی زعفران وترویج آن، کشت قوریه نهال های مثمر، مجادله با امراض نباتی وساخت دو کلينیک حیوانی را، از مهمترین کارکردهاى سالجاری خود درين ولايت عنوان نمود.

موحدى گفت که امسال محصولات زراعتى نيز نسبت به سال گذشته، کاهش يافته و سبب نگرانى دهاقين شده است.

وى افزود که حاصلات گندم، از ٣٨ هزار تُن به ٣١ هزار تن؛ و بادام از هشت هزار تن به هفت هزار تن به علت خشکسالی کاهش یافته است.

رييس زراعت دايکندى علاوه نمود که  دولت، بايد زارعين را در زمینه ایجاد بندهای کوچک آبی، اعمار سربند، جویهای آبی، ترویج کشت هايى مانند زعفران و حبوباتى مانند لوبیا، نخود، ماش و توزیع تخم های بذری، به حد کفاف کمک نماید تا زراعت این ولایت بیشتر از این آسیب نبیند.

قابل ذکر است که ٩٥ درصد مردم دایکندی، زراعت پیشه و مالدار بوده وتقریباً یک ميلیون مواشی درين ولايت وجود دارد و مردم از این طریق، امرار معیشت مى کنند.(پژواک)