صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

زنان در افغانستان با خشونت های بیشتر در سال 2013 مواجه بوده اند

 زنان در افغانستان با خشونت های بیشتر در سال 2013 مواجه بوده اند

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از میزان بلند خشونت در برابر زنان در سال 2013 میلادی، ابراز نگرانی کرده است.

در کنار سایر مشکلات در افغانستان، افزایش و تشدید خشونت ها در برابر زنان یکی از چالش های عمده در سال 2013 میلادی در این کشور بوده است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز نگرانی اش را در رابطه به وضعیت زنان و مشکلات سر راه آنان ابراز کرده است.

این کمیسیون می گوید که در سال گذشته بیش از 5 هزار مورد خشونت در برابر زنان در این کمیسیون ثبت شده که به حدود 90 درصد این موارد رسیدگی صورت گرفته است.

لطیفه سلطانی هماهنگ کننده بخش زنان در این کمیسیون به رادیو آزادی گفت که بیشتر قضایای ثبت شده را موارد لت و کوب زنان تشکیل می دهند:  یکی از عوامل ادامه خشونت علیه زنان، عدم برخورد قاطعانهء دولت است که این موضوع بیشتر باعث شده تا فرهنگ معافیت از مجازات در افغانستان حاکم شود. با تمام قضایا به صورت جدی بخورد صورت نمی گیرد. موضوع دیگر فساد اداری است، یعنی موضوع وساطت افراد متنفذ، افراد زورمند. از طرف دیگر کتمان جرایم و عدم مراجعهء خانم ها به قانون است. موضوعات عرفی بیشتر باعث می شود تا خانم ها قضایای شان را علنی نسازند، این ها نسبت به دولت بی اعتماد هم هستند که آیا به قضیهء شان رسیدگی صورت بگیرد یا نگیرد، دلیل بی اعتمادی مردم، همین دسترسی محدود زنان به عدالت است.

خانم سلطانی افزود، به دلیل مساعد بودن زمینه و امنیت برای ثبت قضایای خشونت علیه  زنان، این موارد بیشتر از شهر های کابل، هرات و مزار اند.

خانم سلطانی همچنان گفت که امنیت بر وضعیت حقوق بشری رابطه مستقیم داشته و مناطقی که از امنیت خوب برخوردار نیستند خشونت در برابر زنان به فجیع ترین شکل آن صورت می گیرد.

اما وزارت امور زنان می گوید که در سال 2013 تنها نوعیت خشونت علیه زنان شدید بوده اما رقم آن افزایش نیافته است.

مژگان مصطفوی معین مسلکی این وزارت در صحبت با رادیو آزادی گفت که این وزارت سال گذشته تلاش هایش را برای بهبود وضعیت و محو خشونت علیه زنان در سطح کشور انجام داده است: علمای کشور امروز اگر قطع بدن اعضای یک زن صورت می گیرد و این خلاف شریعت است و اگر علما ما را در این راستا کمک نکنند ما هنوز هم مواجه خواهیم بود. ما از تمام علمای کشور خواهش داریم که در تمام منابر، مساجد، تکیه خانه ها و حسینیه های کشور می آیند و صحبت می کنند، این ها ما را در این راستا کمک کنند. این ها بیایند راجع به حقوق زن از دیدگاه اسلام صحبت کنند. کمک و همکاری رسانه ها را در روشن ساختن اذهان عامه می خواهیم.

خانم مصطفوی از ادارات مختلف دولتی خواست تا در قسمت محو خشونت علیه زنان تلاش کنند.

او همچنان روی مجازات عاملین خشونت علیه زنان تاکید ورزید.

در این حال فعالان حقوق زن در افغانستان نیز وضعیت زنان را در کشور نگران کننده می خوانند.

آنها می گویند که گفته ها در خصوص محو خشونت علیه زنان جنبهء عملی نداشته اند.

فتانه گیلانی رییس شبکه مدافع حقوق زنان در رابطه به رادیو آزادی چنین گفت:  روز به روز خشونت زیاد شده می رود، ارگان های عدلی باید احساس مسوولیت کنند، این قدر فساد، رشوه خوری و بی تفاوتی که در ارگان های عدلی و قضایی مملکت است به هیچ جای دنیا نیست. فکر می کنم وضعیت زنان رو به خراب شدن است به جای این که بهتر شود، فقط شعار می دهیم که دستآورد های ده سال صدمه نبیند، کدام دستآورد؟ هر روز زن مورد خشونت قرار می گیرد ولی هیچ کس برایش راه نجات پیدا نمی کند.

خانم گیلانی همچنان افزود که آنها در سال گذشته میلادی توانسته اند تا برای بلند بردن سطح آگاهی، اقتصاد و مساعد سازی زمینه تعلیم زنان کار کنند.

در این حال وزارت امور داخله کشور می گوید که آنها در سال گذشته موفق به دستگیری شماری زیاد از عاملین خشونت علیه زنان شده اند.

نجیب دانش معاون سخنگوی وزارت امور داخله به رادیو آزادی در مورد گفت:  بدون شک مواردیکه به وزارت امور داخله رسیده، بدون پیگیری نمانده است. از طرف نیروهای امنیتی به خصوص پولیس ملی افغانستان پیگیری شده و عاملین اش دستگیر شده اند که ده ها مورد اش را ما داریم. بطور مثال، روز گذشته ما یک شخص را که یک خانم را از ولایت هلمند اختطاف کرده بود، دستگیر کردیم، موضوع دیگر نجات یک خانم در قندز بود که طالبان قصد داشتند بالای وی حکم سنگسار را جاری کنند.

آقای نجیب افزود که آنها تلاش می کنند تا با کمک سایر ادارات مربوط عاملین خشونت علیه زنان را دستگیر و سطح میزان جرایم را کاش بدهند.

نگرانی ها در حالی از افزایش خشونت در برابر زنان در افغانستان ابراز می شوند که در سال 2013 میلادی این کشور شاهد موارد خشونت های دلخراش علیه زنان بوده است.

زنان افغان با مشکلاتی از قبیل ازدواج اجباری دختران خورد سن، بد دادن و تجاوز جنسی تا لت و کوب، بریدن اعضای بدن و حتی قتل، دست به گریبان اند.

چنانچه در تازه ترین مورد لب و بینی ستاره از سوی شوهرش در ولایت هرات بریده شد.

از افزایش خشونت در برابر زنان در کشور در حالی سخن زده می شود که رییس جمهور کرزی نیز اخیراً به خاطر موجودیت خشونت علیه زنان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از تمام افغان ها خواسته است تا در این راستا مبارزه جدی نمایند.(رادیو آزادی)