صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نی: خشونت علیه خبرنگاران نسبت به سال گذشته افزایش یافته است

نی: خشونت علیه خبرنگاران نسبت به سال گذشته افزایش یافته است

صدیق الله توحیدی، رییس نهاد حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان  نی  روزگذشته در کابل اعلام کرد که خشونت علیه خبرنگاران نسبت به سال گذشته، 7 مورد افزایش یافته است.

به گفته او، افغانستان یک کشور نا امن برای خبرنگاران بوده که با گذشت هر سال موارد گوناگون خشونت در آن، افزایش می یابد.

او همچنان تاکید کرد که افغانستان کشور فاقد قانون دسترسی به اطلاعات است و از شورای ملی کشور خواست تا این قانون را قبل از آغاز مبازرات انتخاباتی و رخصتی های زمستانی شورای ملی، به تصویب برسانند.

نی حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان که وضعیت رسانه های افغانستان در سال 2013 را بررسی کرده، امروز در گزارش سالانه خود اعلام کرد که موارد خشونت علیه خبرنگاران از 69 مورد سال گذشته، به 76 مورد افزایش یافته است.

در سال گذشته میلادی در افغانستان سه مورد قتل خبرنگاران به ثبت رسیده که این آمار نسبت به سال گذشته پنجاه درصد افزایش را نشان می دهد.

در گزارش نی آمده است که در سال 2013 هفت خبرنگار زخمی شده اند که این آمار نسبت به سال گذشته، بیست و دو درصد کاهش را نشان می دهد.

صدیق الله توحیدی در کنفرانس روزگذشته گفت که افراد کشته شده در سال 2013 همگی خبرنگار بوده اند و در یک مورد، یکی از قربانیان یک دختر خانم (سمانی دنیا ذاکری) است که به شکل مرموزی در پروان کشته شده است.

به گفته او، دوسیه خانم ذاکری هنوز هم مورد بررسی قرار نگرفته است.

در گزارش نی آمده است که حکومت و دولت بیشترین خشونت با خبرنگاران را انجام داده و گروه طالبان، نیروهای ناتو و افراد ناشناس در رده های بعدی قرار گرفته اند.

در آمار منتشرشده از سوی نی، شش مورد بازداشت خبرنگاران و سی وچهار مورد لت و کوب ثبت شده که نسبت به سال گذشته نیز هفتاد و نه درصد افزایش را نشان می‌دهد.

رییس دیده بان رسانه های آزاد افغانستان می گوید که در سال 2013 میلادی خبرنگاران همانند سال های گذشته به مشکلی عدم دسترسی به اطلاعات مواجه بودند و نبود قانون حق دسترسی به اطلاعات سبب شده تا رسانه ها و خبرنگران از تولید و تهیه گزارش های تحقیقی باز بمانند.

توحیدی تاکید کرد که مشکلات و چالش های درون سازمانی رسانه ها، نیز در سال 2013 به شدت ادامه دارد و بسیاری از قراردادهای کاری رسانه در مغایرت با قانون کار عقد شده است.

به گفته توحیدی وزارت اطلاعت و فرهنگ کشور نیز در این زمینه، هیچ اقدام قانونی انجام نداده است.

به گفته توحیدی، خبرنگاران در افغانستان جز حقوق ماهوار، از همه امتیازات دیگر محروم اند و مقرره اشتغال تا هنوز هم به تصویب نرسیده است.

در سال 2013 میلادی، فدراسیون خبرنگاران افغانستان متشکل از 9 نهاد صنفی و موسسات رسانه یی تشکیل شد که این نخستین گام در زمینه ایجاد هماهنگی میان خبرنگاران و رسانه‌های کشور محسوب می گردد.

هم‌چنان در سال گذشته میلادی 4 تلویزیون، 11 روزنامه، 24 هفته نامه، 1 گاهنامه، 2 نشریه و 1 مجله در افغانستان به فعالیت آغاز کرد که این رقم نشان دهنده رشد و توسعه رسانه یی بوده و افغانستان تا هنوز هم در سکتور رسانه یی در حال توسعه خوانده شده است.

 نی  از شورای ملی نیز خواست تا قانون حق دسترسی به اطلاعات را تصویب کند.

این نهاد رسانه ای، از وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز خواست تا در سال نومیلادی با همکاری نی و سایر نهاد های خبرنگاری پیش نویس قانون تخلفات رسانه یی را آماده و به شورای ملی بفرستند.(بخدی)