صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دلاوری: روند تصفیه کابل بانک معیاری بوده است

دلاوری: روند تصفیه کابل بانک معیاری بوده است

دافغانستان بانک ادعا ها مبنی بر عدم حسابدهی درست در قضیهء کابل بانک را رد می کند. رییس این بانک می گوید که روند تصفیهء کابل بانک با معیار های جهانی صورت گرفته است.

مسوولان د افغانستان بانک تاکید دارند که روند تصفیهء قرضه های کابل بانک اکنون هم ادامه دارد و در این زمینه حاضر به پاسخگویی به تمام نهاد های مربوط ملی و بین المللی اند.

اما نور الله دلاوری رییس دافغانستان بانک می گوید، حصول پول های از دست رفتهء این بانک به زمان بیشتر نیاز دارد.

آقای دلاوری که به روز شنبه با رادیو آزادی صحبت می کرد، این ادعا ها را نادرست خواند که گویا روند حسابدهی در قضیهء کابل بانک با مشکل روبروست و یا به گونهء لازم آن صورت نگرفته است.

وی در ادامه گفت:« ادارهء تصفیه حاضر است از هر مرجع که خواسته باشند، موضوع حسابدهی اش بررسی گردد، این معلومات را بدهد.

دافغانستان بانک هم از این مساله حمایت می کند از هر موسسه، بان کی مون، سازمان ملل متحد و هر کی خواسته باشد.

کار تا اندازهء که لازم بوده و امکان داشته به پیش رفته حتی به سطح بین المللی هم کم نبوده است.

هر کی می گوید به نظر من در امور بانک داری و خصوصاً سقوط بانک ها وارد نیست.»

رییس دافغانستان بانک در حالی روی شفاف بودند روند تصفیهء کابل بانک تاکید می ورزد که به تازه گی سرمنشی سازمان ملل متحد گفته است، افتضاح کابل بانک به حسابدهی بیشتر نیاز دارد.

بان کی مون همچنان احکام حبس برای متهمان دخیل در قضیهء این بانک را نسبتاً خفیف خوانده و گفته است که صدور این حکم نباید پایان حسابدهی در این قضیه باشد.

پس از آن که در سال 2010 میلادی مساله بیرون شدن غیر قانونی بیش از نه صد ملیون دالر از کابل بانک افشا گردید، این بانک با سقوط روبرو شد.

در ماه حوت سال گذشتهء هجری شمسی یک محکمهء خاص به شمول رییس و معاون کابل بانک بیش از 20 فرد دخیل در قضیهء سقوط این بانک را به مدت های مختلف تا پنج سال حبس محکوم کرد.

گفته شده محمود کرزی برادر رییس جمهور کرزی و حصین فهیم برادر مارشال فهیم معاون وی نیز از سهمداران کابل بانک بودند اما آنان در قضیهء بحران این بانک متهم شناخته نشدند.

در این حال برخی از آگاهان امور اقتصادی فیصلهء محکمه برای متهمان قضیهء کابل بانک را نیز نادرست می خوانند.

حمید الله فاروقی یکی از این آگاهان می گوید، بسیاری از افراد وابسته به مقام های بلند رتبهء دولتی که در این قضیه دخیل بودند، برائت حاصل نمودند.

وی در ادامه گفت:« متاسفانه برخورد قوای قضاییه افغانستان و سایر نهاد های که در این رابطه آنان تصامیم آخری را اتخاذ نموده و یک تعداد افراد محدود را متهم ساختند نه تنها از نظر آقای بان کی مون و یا هم جامعهء بین المللی بلکه از نظر مردم افغانستان یک خط بزرگ بود و همه مردم افغانستان درک نموده اند که در برابر این جرم بزرگ که صورت گرفته بود جزای داده شده برای افراد و یا تعداد اشخاصی که محکوم شدند، به هیچ وجه جوابگوی واقعیت ها نبود.»

از سوی دیگر رییس دافغانستان بانک می گوید، صرف امکانات به دست آمدن سه صد ملیون دالر از مجموع پول های از دست رفتهء کابل وجود دارد.

نورالله دلاوری گفت که بخش اعظم پول های این بانک به بیرون از افغانستان منتقل شده و خواهان همکاری کشور های جهان در این زمینه گردید.

در عین حال لوی سارنوالی افغانستان نیز حکم محکمهء خاص کابل بانک بالای افراد دخیل در قضیهء این بانک را اندک دانسته و از محکمهء استنیاف خواسته تا در این خصوص تجدید نظر کند.(رادیوآزادی)