صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پارلمان برای صلح در کشور کمیته مشترک ایجاد کرد

پارلمان برای صلح در کشور کمیته مشترک ایجاد کرد

مجلس نمایندگان افغانستان برای بررسی روند صلح و ایجاد راهکاری برای برقراری صلح در این کشور، کمیته‌ مشترک صلح ایجاد کرد. شکریه بارکزی رئیس کمیسیون روابط بین‌الملل مجلس نمایندگان به بی‌بی‌سی گفت که کمیته‌ای که قرار است برای رسیدن افغانستان به صلح در چارچوب مجلس نمایندگان کار کند مرکب از کمیسیون‌های این مجلس است.

خانم بارکزی گفت که در ترکیب کمیته صلح، تمام اعضای کمیسیون‌های روابط بین‌الملل، امور قانونگذاری، امنیت داخلی و تفتیش حضور دارند و سایر کمیسیون‌ها هر کدام یک نماینده خواهند داشت.

طرح ایجاد این کمیته در جلسه عمومی دیروز پس از انتقادهای اعضای مجلس از نحوه عملکرد شورای عالی صلح افغانستان مطرح شد و اکثریت نمایندگان حاضر در تالار به تشکیل این کمیته رای مثبت دادند.

میرویس یاسینی، معاون اول مجلس نمایندگان، گفت که این کمیته ابتدا روند صلح افغانستان را بررسی خواهد کرد و سپس راه‌کار مناسبی را برای رسیدن به افغانستان به صلح خواهد یافت.

این نخستین بار است که در مجلس نمایندگان افغانستان همه با اتفاق نظر کمیته‌ای را برای رسیدن به صلح ایجاد کرده‌اند.

در حال حاضر مسئولیت روند صلح و مذاکره با گروه طالبان را شورای عالی صلح به عهده دارد.

شماری از اعضای مجلس نمایندگان از بی برنامگی شورای عالی صلح انتقاد کرده‌ و موجودیت این شورا را برای رسیدن به صلح در افغانستان بی تاثیر دانسته‌اند.

این در حالی است که شهزاده شاهد عضو شورای عالی صلح افغانستان می‌گوید که این شورا در سه سال گذشته، دستاوردهایی هم داشته است.

او گفت که مواردی از انتقادها از جمله حاضرنشدن طالبان برای مذاکره با دولت معقول است اما موانعی وجود دارد که مجلس شورای ملی افغانستان باید در همکاری با شورای عالی صلح، راه‌کارهایی را پیشکش کند.

ایجاد کمیسیون تحکیم صلح و ادغام مجدد در سال ۲۰۰۶ میلادی و به دنبال آن تشکیل شورای عالی صلح نمونه تلاش های دولت افغانستان برای برقراری صلح در این کشور است.

اما گروه طالبان که طرف اصلی صلح دولت افغانستان خوانده می‌شود به هیچ یک از این تلاش ها چراغ سبز نشان نداده‌است.

شورای عالی صلح سه سال پیش در سال ۱۳۸۹، ایجاد شد. اما کارکردهای آن با انتقاد ناظران و گاهی اعضای حکومتی همراه است.

کشاندن گروه طالبان به پای میز مذاکره از اهداف این شورا بود که تاکنون برآورده نشده است. (بی بی سی)