صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هشدار اتحادیۀ اروپا از افزایش چشمگیر کشت کوکنار درافغانستان

هشدار اتحادیۀ اروپا از افزایش چشمگیر کشت کوکنار درافغانستان

معاون رییس هیئت اتحادیۀ اروپا در افغانستان روز پنج شنبه گفته است که کشت کوکنار در این کشور در سه سال گذشته بسیارتکان دهنده بوده، یکی ازعلت های اصلی این پدیده را برخاسته از ناامنی ها دانسته و اشاره کرده است که تا هنگامی که امنیت در افغانستان تأمین نگردد این پدیده نابود نخواهد شد.

اتحادیۀ اروپا با اشاره بر این که که نود درصد هیروینی که در اروپا به مصرف می رسد، در افغانستان تولید می شود و خواهان اقدامات بی درنگ حکومت افغانستان برای جلوگیری از این پدیده شده است.

معاون رییس هئیت اتحادیۀ اروپا در افغانستان، الفرد گراناس به طلوع نیوز گفته است که: « ما از راهکار ملی مبارزه با موادمخدر افغانستان را بطور سیاسی پشتیبانی می کنیم، و همچنین از تلاش های هیئت ناظر و همآهنگ کننده برای رویکرد برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان پشتیبانی می کنیم.»

وی افزوده است که: « ما این کار را ازطریق یک رویکرد جامع انجام می دهیم، ما این کار را ازطریق ظرفیت سازی در بخش پولیس، عدلیه، و مدیریت مرزها، و همچنان ازطریق شمولیت مان در بخش های صحی و انکشاف دهات انجام می دهیم. این کار یک رویکرد بسیار جامعی است که تمامی ابعاد حضور ما در افغانستان برای همکاری های توسعوی را دربر می گیرد.»

آقای گراناس همچنان اشاره نمود که هرویین خود در افغانستان تولید نمی شود، اما ۹۰ درصد هرویین از کوکنار افغانی تولید می شود.

وی گفته است که: « درست است، هرویین شاید در افغانستان تولید نشود اما اساس هرویینی که در جاهای دیگر تولید می شود از افغانستان می آید. ما نمی توانیم که آماری صددرصد دقیق داشته باشیم که نشان دهد چه کسی به چه میزان (هرویین) تولید می کند، چرا که این تجارت غیرقانونی است، اما از روی تخمین ها، می توانید بگویید که تولید کوکناری که شما در افغانستان دارید – اگر آن را از روی تولید هرویین محاسبه کنید – که ۹۰ درصد هرویین از کوکنار تولیدشده در افغانستان زیرا از جای دیگری (کوکنار) زیاد نمی آید.»

ازسویی هم، وزارت مبارزه با مواد مخدر کشور گفته است که بربنیاد بررسی های این وزارت امسال تنها در بخش های ناامن کشور کوکنار کشت شده است و کشت کوکنار نظر به سال های گذشته کاهش یافته است.

مشاور حقوقی و آگاهی دهی عامۀ وزارت مبارزه با مواد مخدر، ذبیح الله دایم گفته است که: « اگر نظر به سال ۲۰۰۷ که شش سال قبل می شود ما محاسبه کنیم، ارقام بیش از ۳۰۰ هزار هکتار است که چنین ارقامی یا چنین کشتی اخیرأ در هلمند صورت نگرفته است.»

وی افزوده است که: « سروی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد (نشان داد که) کشت در ولایت هلمند در حدود ۷۵ هزار هکتار بود که، این خود کاهش نسبت به سال های ۲۰۰۷، ۲۰۰۸ و تا ۲۰۱۲ را نشان می دهد.»

این درحالی ست که، سازمان ملل متحد نیز روز دوشنبه با نشر گزارشی بیان کرد که کشت کوکنار در افغانستان درجریان سه سال گذشته بطور متوالی در حال افزایش بوده است؛ برخی آگاهان گفته اند که این افزایش کشت کوکنار می تواند دلیل پیوستن جوانان افغان به کشتزارهای کوکنار در فصل نیشترزنی برای کسب درآمد از این راه باشد. (طلوع نیوز)