صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

محمد یاسین عثمانی اظهارات اخیر جان سوپکو را تایید کرد

محمد یاسین عثمانی اظهارات اخیر جان سوپکو را تایید کرد

نهاد های مبارزه با فساد اداری در افغانستان هم تایید می کنند که مخالفین مسلح ممکن هنوز هم از قرارداد های اردوی امریکا در این کشور سود ببرند.

مسوولان و اعضای این نهاد ها می گویند که با سر مفتش خاص ایالات متحده مشترکاً تلاش می کنند تا از دسترسی مخالفین مسلح به این قرار داد ها جلوگیری به عمل آید.

کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری در افغانستان از سخنان تازه یی جان سوپکو سر مفتش خاص امریکا استقبال کرده و آن را در خصوص روشن شدن موارد فساد در قرارداد های خارجی در این کشور مهم می داند.

محمد یاسین عثمانی یک عضو این کمیته به روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که عقد قرارداد های خارجی در افغانستان در عدم هماهنگی با حکومت این کشور سبب شده است که مشکلاتی در زمینه به میان آید.

آقای عثمانی علاوه کرد که کوشش می کنند تا با آقای سوپکو صحبت نموده و راه حل  را در مورد آنچه وی به آن اشاره کرده است دریافت شود:« آقای جان سوپکو درست گفته و این احتمالات بسیار موجود است که مخالفین و کسانیکه با طالبان ارتباط داشته باشند قرارداد ها را بگیرند و از آن در راه تمویل کار های شان استفاده کنند.

ما در این قسمت باز هم از آنها تقاضا می کنیم و اگر در افغانستان تشریف داشته باشد، ایشان را دعوت کرده همرایش صحبت می کنیم و در تفاهم کوشش می کنیم که یک راه حل را در این مورد جستجو کنیم.»

سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا در امور بازسازی افغانستان گفته است که ممکن گروه های شورشی هنوز هم  قرارداد های امریکا را در این کشور به دست آورند.

به گفته جان سوپکو، قرارداد های امریکا در سال گذشته میلادی در افغانستان بالغ به حدود دو ملیارد دالر می شود اما او واضح نساخته است که چه مقدار از این پول به جیب های مخالفین مسلح ریخته شده است.

بر مبنای گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، اردوی امریکا تخمین می کند که احتمالاً در یک دهه اخیر 360 میلیون دالر از طریق این قرار داد ها، طالبان دریافت کرده اند.

در همین حال اداره عالی مبارزه با فساد اداری در افغانستان، فساد در قرارداد های خارجی در این کشور را تایید کرده می گوید که بنابر موجودیت همین پدیده، بسیاری از پول های کمک شده به افغانستان به صورت لازم به مصرف نرسیده است.

داکتر عزیز الله لودین رییس این اداره به رادیو آزادی گفت، اگر دفتر سرمفتش خاص امریکا اسنادی در اختیار شان قرار بدهد، در مشوره با آنها به این مساله رسیدگی خواهند کرد.

وی در ادامه گفت:« اکثر این اشخاص که قرار داد ها را می گیرند، به واسطه آن را به دست می آورند، و بعد از آن برای مصوونیت خود با طالبان مذاکره می کنند و یک مبلغ پول را از پول های هنگفت که می گیرند به طالبان می دهند تا در راه مزاحم آنها نشوند.

حتی در این اواخر اطلاعات را دریافت کردیم که یک تعداد موتر ها را خود از آنها آتش می زنند یعنی تانکر ها را تیل اش را تخلیه کرده سپس آتش می زنند.»

حکومت افغانستان پیش از این همواره گفته است که بخش اعظم فساد در این کشور در قرارداد های خارجی موجود اند.

اما گفته می شود، بسیاری از افرادی که این قرارداد ها را با خارجی ها عقد کرده اند، خود و یا اقارب و نزدیکان مقام های ارشد حکومتی افغانستان استند.

سر مفتش خاص امریکا در امور بازسازی افغانستان هفته گذشته در یک کمیته مجلس نماینده گان کانگرس ایالات متحده گفت که ضعف ها جریانی را متضرر نموده که به اساس آن وزارت دفاع امریکا جهت جلوگیری از رسیدن پول قرارداد های عقد شده به دست مخالفین، محدودیت های جدیدی را در سال 2014 وضع کرده بود.(رادیوآزادی)