صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

غزنی برای میزبانی پایتخت فرهنگی جهان اسلام آماده است

غزنی برای میزبانی پایتخت فرهنگی جهان اسلام آماده است

مقام های محلی در ولایت غزنی در مرکز کشور از آمادگی های "لازم" برای میزبانی این ولایت به عنوان "پایتخت فرهنگی جهان اسلام" خبر دادند.

در حال حاضر، هزاران مهمان به این ولایت رسیده اند و شهر غزنی نیز چهره ای تازه به خود گرفته است.

برخی از باشندگان غزنی از اینکه میزبان هزاران مهمان داخلی و خارجی هستند، بی نهایت خرسند و خوشحال هستند.

آنان می گویند که این "افتخار" (انتخاب غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام" تنها به آنان رسیده است و آنها نیز تلاش می کنند که میزبان خوبی برای مهمانان باشند.

آمادگی ها برای پذیرایی از مهمانان از هفته های بدین سو در غزنی آغاز شده است و در حال حاضر چهره شهر تغییر کرده است.

دروازه های دکان ها یک دست رنگ شده، هزاران نهال در شهر تازه غرس شده، آبروها پاککاری شده و گل ها در مقابل دکان ها و خانه ها اطراف جاده های داخل شهری نیز غرس شده است.

فریدون احمدی شهردار غزنی به خبرگزاری بخدی گفت: "مردم بی نهایت با شهرداری همکاری کردند و تمامی تغییرات که در در مقابل دکان ها و خانه ها دیده می شود، با هزینه شخصی باشندگان شهر صورت گرفته است."

آقای احمدی می گوید که باشندگان غزنی مهمان نوازهستند و این بار میزبان بزرگترین رویداد فرهنگی جهان اسلام را تجربه می کنند.

به گفته او هوتل ها از هفته های پیش برای مهمانان ریزرف شده است و برای داشتن امکانات و بهداشت نیز توجه خاصی صورت گرفته است.

احمدی تاکید کرد که خبرنگاران و عکاسان ده ها رسانه داخلی و خارجی در شهر غزنی رسیده و به این هوتل ها مستقر شده اند.

خبرنگار خبرگزاری بخدی اما می گوید که امکانات موجود در هوتل ها رضایت بخش نیست.

وی که با شماری از خبرنگاران خارجی تازه رسیده به شهر غزنی دیدار و گفتگو کرده است، می گوید که این خبرنگاران از امکانات رفاهی موجود در هوتل ها راضی نیستند.

این خبرنگاران به وی گفته اند که برخی از هوتل های برق ندارند و شماری آنان فقط از طرف شب برای ساعات محدود برق دارند.

نبود برق به یک دردسر بزرگ برای این دسته از خبرنگاران تبدیل شده است.

زرور زاهد قوماندان امنیه ولایت غزنی می گوید که از چند روز بدین سو، تدابیر امنیتی در شهر به شدت افرایش یافته است.

آقای زاهد به خبرنگاران گفته است که نیروهای نظامی تازه نفس به غزنی رسیده اند و با نظامیان افغان مستقر در این ولایت مسئولیت تامین امنیت این شهر را به عهده گرفته اند.

او می گوید که در حومه و ولسوالی های اطراف شهر هزاران نظامیان افغان مستقر شده اند و نیروهای ائتلاف نیز با این نظامیان هماهنگی دارند.

مناطق غربی شهر که به شدت ناآرام است، تحت کنترول نظامیان افغان است.

سنایی خبرنگار خبرگزاری بخدی در غزنی می گوید که رفت و آمد در شهر به شدت کنترول می شود و حتی وسایط نقلیه و افرادی که تازه به شهر وارد می شوند از سوی نظامیان افغان، کنترول و بازرسی بدنی می شوند.

غزنی یکی از ناآرام‎ترین ولایت‌های مرکزی کشور است که گروه طالبان در بخشهایی از آن نفوذ دارند و هر از گاهی علیه نیروهای دولتی حمله می کنند.

قوماندان امنیه ولایت غزنی اما در مصاحبه با خبرنگاران اطمینان داده است که هیچ چالش امنیتی و ناامنی شهر غزنی را تهدید نمی کند.

سازمان علمی - فرهنگی کنفرانس اسلامی موسوم به " OIC" در ششمین اجلاس خود با حضور وزیران فرهنگ کشورهای عضو در سال ۲۰۰۷، غزنی را به عنوان پایتخت تمدن اسلامی در سال ۲۰۱۳ انتخاب کردند.

حال، محمد علی احمدی می گوید که بیش از 1500 مهمان قرار است وارد شهر غزنی شوند و در نخستین جشن این مناسبت شرکت کنند.

آقای احمدی به خبرگزاری  بخدی گفت که چهارصد مهمان ویژه شامل مقامات برجسته کشور، سفرا و وزرای فرهنگ کشور های اسلامی قرار است وارد غزنی شوند.

محفل بزرگداشت از پایتخت تمدن اسلامی در سالن کنفرانس های مقام ولایت غزنی تجلیل می شود اما قرار بود که این محفل در محوطه که مشخصا برای مرکز ثقافت اسلامی در حال ساخت است برگزار شود.

مقام های محلی غزنی می گویند که هنوز این مرکز ساخته نشده و قرار است تا پایان ماه خزان سال روان کار ساخت آن به پایان برسد.

بخشی از افتخارات شهر غزنی به زمانی برمی‌گردد که پایتخت سلسله غزنویان بود، غزنی در آن زمان علاوه بر آن که مرکز مهم سیاسی در منطقه شمرده می شد، محل تجمع دانشمندان، شاعران و نویسندگان بود.

سلسله غزنویان اقدامات مهمی برای توسعه علوم، به ویژه زبان و ادبیان فارسی انجام داده و بخشی از میراث فرهنگی حوزه زبان فارسی مربوط به دوره امپراتوری غزنوی است.

فرمانروایان غزنوی در گسترش و ترویج اسلام و زبان فارسی در شبه قاره هند نقش اساسی داشتند.

بازسازی مکان ها و آبدات تاریخی از برنامه های اصلی برای جشنواره تجلیل از پایتخت فرهنگی جهان اسلام در غزنی خوانده شده، اما اخیرا انتقاد ها از آماده نبودن شهر غزنی برای این مهم به شدت افزایش یافته است.

پیشتر، برخی از اعضای ولسی جرگه از حکومت انتقاد کردند که گویا در زمنیه پروژه های بازسازی آبدات تاریخی و آمادگی ها برای بزرگداشت از تمدن غزنی کم کاری کرده است.

با این حال، موسی اکبرزاده والی غزنی می گوید که قرار بود 32 پروژه ترمیم آبدات تاریخی و حدود 60 پروژه دیگر در پیوند با مرکز ثقافت اسلامی در غزنی انجام شود.

اگر چه آقای اکبرزاده می گوید که کار ها در این مورد به خوبی پیشرفته است اما او تایید کرد که برخی از پروژه ها تا هنوز هم عملی نشده است.

او مشخصا در این مورد به قلعت غزنه اشاره کرد که قرار بود از سوی دانشگاه آخن آلمان بازسازی شود که به گفته والی غزنی  این کار تا هنوز صورت نگرفته است.

موسی اکبرزاده می گوید که بیشتر پروژه های بازسازی کار آن تمام شده و قرار است تا ماه خزان سال روان تمامی آبدات و مکان های تاریخی ترمیم و بازسازی شود.

والی غزنی می گوید که مراسم روز شنبه محفل ابتدایی پایتخت فرهنگی جهان اسلام است و قرار است مراسم رسمی و با شکوه تر در ماه خزان سال روان برگزار شود.

موسی اکبرزاده می گوید که این مراسم قرار است در محل که در منطقه کارته فیض محمد کاتب در جنوب شهر غزنی ساخته می شود، برگزار شود.

آقای اکبرزاده گفت: "کار این مجموعه پنجاه درصد پیش رفته و قرار است در ماه خزان سال روان به بهره برداری سپرده شود."

در شهرک ساخته شده  تمامی امکانات در نظر گرفته شده است.

قرار است پس از ختم مراسم جشنواره تمدن جهان اسلام در غزنی، این مجموعه به دانشگاه معادن افغانستان سپرده شود.

والی غزنی می گوید که در این مورد با وزارت تحصیلات عالی به توافق رسیده است و این مکان پس از جشنواره به دانشگاه معادن شناسی افغانستان سپرده خواهد شد.

بااین حال او می گوید که مراسم فردا شامل، سخنرانی ها، نمایش های هنری، موسیقی، ورزشی و فرهنگی است که محتوای این نمایش ها برخاسته از آموزه های دینی افغانستان است.(بخدی)