صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

احزاب سیاسی افغانستان خواستار تصویب سریع قانون انتخابات شدند

احزاب سیاسی افغانستان خواستار تصویب سریع قانون انتخابات شدند

شورای همکاری احزاب و ائتلافهای سیاسی افغانستان خواستار تسریع در روند قانون انتخابات، تشکیلات و صلاحیت‌های کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون سمع شکایت انتخاباتی شدند.

در نشست روز سه‌شنبه طاهر زهیر به نمایندگی از این احزاب سیاسی به رسانه‌ها گفت که از شورای ملی افغانستان می‌خواهیم که این قوانین را به زودترین وقت ممکن تصویب کند.

شورای همکاری احزاب و ائتلاف‌های سیاسی متشکل از ۲۲ حزب و ائتلاف سیاسی و از جمله، جبهه ملی، ائتلاف ملی، حزب حق و عدالت، افغان ملت، حزب وحدت اسلامی، حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و حزب اسلامی است.

آقای زهیر افزود که احزاب سیاسی، برگزاری انتخابات عادلانه را بدون موجودیت کمیسیون بی‌طرف امکان پذیر نمی‌دانند و می خواهند که روند انتخاب اعضای این کمیسیون، براساس طرح قانون تشکیلات و صلاحیت‌های کمیسیون مستقل انتخابات باشد.

در پیش نویس قانون  تشکیلات و صلاحیت ها کمیسیون انتخابات، تشکیل کمیته گزینش پیشنهاد شده است.

این کمیته که قرار است از نمایندگان احزاب سیاسی و نهاد‌های مدنی تشکیل شود، باید رئیس کمیسیون انتخابات را، گزینش کنند.

هدف اصلی پیشنهاد چنین کمیته ای، جلوگیری از نفوذ دولت و رئیس جمهوری بر کمیسیون انتخابات است.

قانون تشکیل وصلاحیت های کمیسیون انتخابات  در مجلس نمایندگان تصویب شده، اما مجلس سنا به دلیل عضویت دو خارجی در کمیسیون سمع شکایات انتخاباتی، و نحوه گزینش اعضاء اصلی کمیسیون انتخابات اعتراض داشته و تا کنون آن را تصویب نکرده است.

دو عضو خارجی که بعنوان عضو کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی، پیشنهاد شده، قرار است از سوی سازمان ملل متحد به عنوان عضو این کمیسیون معرفی شوند.

احزاب سیاسی پس از آن به تصویب قانون انتخابات تاکید کردند که حامد کرزی از آنها برای مشورت و رایزنی برای تعیین رئیس جدید کمیسیون انتخابات، دعوت کرده بود.

مدت کاری فضل احمد معنوی رئیس کنونی کمیسیون انتخابات، به زودی به پایان می رسد.

طاهر زهیر، با اشاره به این مساله گفت رئیس جمهورافغانستان نباید بدون اعتنا و مشورت با احزاب سیاسی، درصدد انتخاب رئیس جدید کمیسیون انتخابات افغانستان باشد.

طاهر دعوت رئیس جمهور از نهادها، احزاب سیاسی و افراد صاحب نفوذ کشور به ارگ ریاست جمهوری را یک عمل فرا قانونی خوانده و به تلاش رئیس جمهور برای تعیین رئیس کمیسیون انتخابات اعتراض کرد.

دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان با نشر خبرنامه‌ای اعلام کرد که صبح دیروز حامد کرزی به منظور مشورت در زمینه انتخاب رئیس کمیسیون انتخابات، نشست مشورتی با رهبران جهادی، مشاوران ریاست جمهوری، هیات اداری دو مجلس، نهادهای مدنی، احزاب سیاسی و مخالفان دولت افغانستان داشته است.

در این نشست کرزی از شورای ملی افغانستان خواستار تصویت قانون تشکیلات و صلاحیت‌های کمیسیون انتخابات نیز شده است.

در این فهرست ریاست جمهوری نام سران مخالفین دولت افغانستان از جمله عبد الله عبدلله، احمد ضیا مسعود، محمد محقق، حنیف اتمر و فیض الله ذکی دیده می‌شود که همگی در جبهه نیروهای مخالف دولت افغانستان قرار دارند.

سید آقا فاضل سانچارکی سخنگوی ائتلاف ملی افغانستان نیز در صفحه فیسبوک خود نوشته است که نشست مشورتی کرزی با شکست روبرو شد.

آقای سانچارکی نوشته است که حامد کرزی به دلیل عدم حضور رهبران اپوزیسیون، قادر به تصمیم گیری در مورد ریاست کمیسیون انتخابات نشد.

 ارگ  صفحه رسمی فیسبوک دفتر ریاست جمهوری نیز عکسی از نشست دیروز آقای کرزی با شماری از رهبران جهادی را منتشر کرده است. در فیسبوک ارگ همچنین فهرست کامل کسانی که به این نشست فراخوانده شده بودند، منتشر شده است.

در صفحه فیسبوک  ارگ  همچنین آمده است که در جلسه آقای کرزی با رهبران جهادی بر تسریع روند تصویب قانون انتخابات و قانون تشکیل و صلاحیت های کمیسیون انتخابات، تاکید شده و تصمیم گرفته شد که رئیس کمیسیون انتخابات پس از تصویب این قوانین، مشخص شود.

افغانستان تاکنون قانون انتخابات ندارد و چهار انتخابات در یک دهه گذشته، براساس قانونی برگزار شدند که بر اساس یک  حکم تقنینی  حامد کرزی نافذ شده بود.

رئیس جمهوری افغانستان حق دارد در مواردی که قانونی وجود ندارد،  حکم تقنینی  صادر کند. (بی بی سی)