صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ثریا دلیل: 49 نفر برای آموزش های مسلکی صحی به ترکیه اعزام می شوند

ثریا دلیل: 49 نفر برای آموزش های مسلکی صحی به ترکیه اعزام می شوند

داکتر ثریا دلیل، وزیر صحت عامه کشور می گوید که به زودی چهل و نه نفر از کارمندان صحی این وزارت برای آموزش های مسلکی صحی به کشور ترکیه اعزام خواهند شد.

خانم دلیل دیروز (یک شنبه) به خبرنگاران گفت که این افراد در بخش های ارتقای ظرفیت و خدمات رسانی صحی، نرسنگ، طبابت معالجوی،‌ قابلگی و فارمسی آموزش خواهند دید.

او تاکید کرد که 49 نفر در دو گروه اعزام می شوند که بخش اول آن در آینده نزدیک افغانستان با به مقصد ترکیه ترک خواهند کرد.

براساس گزارش ها، این افراد در نتیجه یک آزمون رقابتی از میان دکتران و نرس ها انتخاب شده اند.

گفته می شود تیم اعزامی از افغانستان، مدت سه تا شش ماه در ترکیه آموزش خواهند دید.

وزیر صحت عامه با ابراز قدردانی از همکاری های ترکیه در افغانستان افزود که انکشاف ظرفیت های مسلکی کارمندان صحی، از اهداف اصلی این وزارت به شمار می رود.

ثریا دلیل می گوید: "کشور ترکیه سکتور صحت را در ولایات میدان وردک، تخار، جوزجان و فاریاب در بخش های ارتقای ظرفیت و آموزش کارمندان صحی کمک خواهد کرد."

باسات اوزترک، سفیر ترکیه در کابل می گوید که همکاری با افغانستان در اولویت کاری دولت کشورش قرار دارد.

او تاکید کرد که ترکیه بیشترین سرمایه گذاری را در بخش صحت و تعلیم و تربیه در افغانستان کرده است.

سفیر ترکیه در افغانستان می گوید که همکاری های این کشور به افغانستان دوامدار خواهد بود.

آقای اوزترک گفت: "متخصصان افغان و ترکی روابط نزدیک با یکدیگر دارند و بعد از اعمار شفاخانه علی آباد در کابل که بزرگترین پروژه ترکیه در افغانستان است متخصصان ترکی داکتران افغان را در این مرکز آموزش می دهند."

این اظهارات در حالی مطرح می شود که اکثر داکتران و کارمندان صحی به دلیل ناامنی به پایتخت یا برخی از ولایات بزرگ کشور تمرکز کرده اند.

شماری از کارمندان صحی می گویند که به دلیل ناامنی نمی توانند در برخی از ولایات کشور کار کنند.

ثریا دلیل، وزیر صحت عامه نبود بودجه کافی برای اجرای برنامه های خدمات رسانی عمومی را از مشکلات اصلی این وزارت خوانده است.

او گفت: "همه ساله در افغانستان به بخش صحت بیش از چهار درصد بودجه اختصاص می یابد در حالی که در کشورهای منطقه و جهان این مبلغ به مراتب بالاتر است."

دلیل تاکید کرد که مشکلات فرارو، تاثیر مستقیم در ارایه خدمات رسانی صحی به مردم دارد.

او بی سوادی، عدم دسترسی مردم به مراکز صحی و کمبود آب آشامیدنی را از نیازمندی های اصلی مردم برخی از ولایت کشور خواند که هرچه زودتر باید اقدامات جدی از سوی وزارت صحت عامه، روی دست گرفته شود.

او هشدار داد در صورتی که بی توجهی به بخش صحت در افغانستان ادامه پیدا کند.، مردم این کشور خسارات جبران ناپذیر را متحمل خواهند شد.

با این حال مسوولان وزارت صحت عامه کشور تلاش دارند تا با اعزام تیم های صحی به خارج و فرستادن داکتران مسلکی به ولایات دور، به مشکلات مردم رسیدگی کند.

شماری از ناظران نیز با ابراز خرسندی از این اقدام وزارت صحت عامه، جامعه صحت مند را تنها را برای پیشرفت و رشد همه جانبه کشور می دانند.(بخدی)