صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بسته شدن راههای مواصلاتی مشکلات زیادی را در برخی ولایت ها به و جود آورده است

بسته شدن راههای مواصلاتی مشکلات زیادی را در برخی ولایت ها به و جود آورده است

با وصف آنکه مقامات حکومتی از اقدامات جهت جلوگیری از بندش راه های مواصلاتی در کشور خبر می دهند، اما مقامات محلی ولایت بدخشان می گویند، مسدود شدن راه 12 ولسوالی این ولایت باعث ایجاد مشکلات زیادی برای مردم گردیده است.

عبدالمعروف راسخ سخنگوی والی بدخشان به روز جمعه در صحبت با رادیو آزادی گفت، از دو هفته بدین سو راه های این ولسوالی ها مسدود گردیده است و اگر وزارت فواید عامه در این زمینه اقدام جدی نکند فاجعه عمیق به بار خواهد آمد.

آقای راسخ در ادامه گفت: اگر برای باشنده گان آن ولسوالی ها ادویه و دیگر مواد اولیه رسانیده نشود آنها با مشکلات زیادی مواجه می شوند، کمک های که تا کنون صورت گرفته که شامل مواد غذایی و گندم بود برای مردم آن محل کافی نمی باشد، این کمک ها نیازمندی های مردم ما را مرفوع ساخته نمی تواند من امیدوار هستم که در این فصل سرما کمک بیشتر صورت گیرد. »

در همین حال مقامات وزارت فواید عامه این مشکلات را تایید نموده می گویند، بخاطر نبود امکانات آنها نمی توانند تا ماه حمل راه های این ولسوالی ها را باز نمایند. محمد عارف رییس عمومی حفظ و مراقبت سرک های وزارت فواید عامه در این مورد به رادیو آزادی چنین گفت: 12 ولسوالی ولایت بدخشان که هم اکنون راه هایش بسته است، وزارت فواید عامه با شورای محل آنرا قرار داد کرده است، اما نظر به صعب العبور بودن راه های این ولسوالی ها در ایام زمستان پاکاری شده نمی تواند برف پاکی آنرا در ماه حمل ما آغاز می نمایم ما فعلاً هیچ کاری کرده نمی توانیم. »

آقای راسخ همچنان افزود، باشنده های ولسوالی های که راه های آن مسدود می باشد با کمبود مواد خوراکه نیز مواجه اند. به گفته آقای راسخ، در اثر سردی هوا شماری از کودکان در اثر سینه و بغل نیزی جان هایشان را از دست داده اند.

در همین حال اداره مبارزه با حوادث طبیعی می گوید، آنها قبل از رسیدن سرما در تمام ولایات افغانستان مواد خوراکه را انتقال داده اند. اسلم سیاس معاون این اداره گفت، آنها در تمام ولسوالی های بدخشان برعلاوه مواد اولیه خدمات صحی را نیز فرستاده اند.

در همین حال مسوولان محلى در ولایت دایکندی نیز مى گويند که بيش ازهشت هزار خانواده در ولايت دايکندى به کمکهاى اوليه نياز دارند و اگر به آنها کمک نشود، وقوع فاجعۀ بشرى در زمستان جارى را نمى توان رد کرد.

آنان مى افزايند که بار ها از دولت خواستار کمک به مردم مستحق گرديده، اما تا حال اين درخواست ها جايى را نگرفته است.

محمد رضا صادقی ریيس ادارۀ آمادگى با حوادث طبيعى دايکندى به آژانس خبرى پژواک گفت که نظر به ارزیابی وبررسی، هشت هزار خانواده در زمستان جارى در سطح اين ولايت به مواد خوراکی و پوشاکه نياز دارند.

وی ادعا کرد که متاسفانه از جمع پیشنهاد ها ،دولت فقط دوصد تن آرد گندیده را چندى قبل به دایکندی فرستاد، اما آنهم به علتى که قابل استفاده نبود، برگردانده شد و بعد از آن حتی یک قلم کمک هم به این ولایت صورت نگرفته است .

صادقى علاوه کرد که از سوى دولت تنها سه ميلیون افغانی پول نقد به این اداره رسیده که برای آنعده کسانی که در حوادث طبيعى جان ميدهند، براى هر يک ٥٠ هزار افغانی توزیع خواهد شد.

ریيس ادارۀ آمادگى با حوادث طبيعى دايکندى با ابراز نگرانی از این وضعیت گفت: احتمال فاجعه انسانی در زمستان فعلى وجود دارد ودر این ولایت حتی موسسات کمک کننده وجود ندارد واداره ملی مبارزه با حوادث نیز هیچ مواد کمکی روی دست ندارد تا در صورت فاجعه کمک نماید .

نصرالله صادقی زاده نمايندۀ مردم دایکندی در ولسى جرگه دولت را به سياست دوگانه و تبعيض آميز در برابر مردم اين ولايت متهم نموده، مى گويد: کمک فقط برای مُرده ها در این ولایت فرستاده شده ودولت در انتظار است که اول باید مردم بمیرند بعداً کمک نمایند.

به گفتۀ وى، با وجودى که فصل سرما وزمان مسدودی راهها رسیده، اما تا هنوز هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته واین نشاندهندۀ بی کفایتی و بی عدالتی ادارۀ ملی مبارزه با حوادث وکمیته حالات اضطرار ودر کل حکومت می باشد.

صادقی زاده گفت حتی جامعه جهانی در بخش های بازسازی در افغانستان غیر عادلانه کار نموده وکمکهای شان نیز غیر متوازن بوده است .

اين عضو ولسى جرگه علاوه کرد که حد اقل دولت وموسسات بین المللی اگر در قسمت باز سازی توازن را رعایت نمیکند انتظار میرود که در مسایل انسانی وحالات اضطرار عدالت را در نظر بگیرند .

وی گفت: ما در ولسى جرگه دو بار کمیته حالات اضطرار واداره ملی مبارزه با حوادث را در تالار عمومی وکميسیون محیط زیست خواستیم متاسفانه آنان فقط در سطح حرف وپلان صحبت نموده، اما در عمل کاری نکرده اند .

اما ادارۀ ملى آمادگى با حوادث مى گويد که آنها مقدار کافى مواد غذايى در آن ولايت ذخيره دارند که در صورت حالات اضطرار به مستحقين توزيع خواهد شد.

محمد اسلم سیاس معاون اين اداره به پژواک گفت : در دایکندی دوهزار متریک تن گندم وسه صد بستۀ کمکى از قبيل البسۀ زمستانى ذخیره شده است که در صورت بروز حوادث از آن استفاده خواهد شد.

وی افزود که وزارت زراعت مکلف است تا ذخایر مواد غذايی خود را در هر ولایت برای حالات اضطرار داشته باشد که در دایکندی این وزارت دو هزار تن را ذخیره کرده است .

سیاس مى گويد که قرار نیست که اداره ملی مبارزه با حوادث قبل از حوادث برای مردم کمک نماید وباید مردم خود برای پیشبرد حیات شان تلاش نمایند .

معاون ادارۀ ملى آمادگى با حوادث علاوه کرد که اين اداره در بخشهاى کاهش خطرات حوادث و کمک به حادثه زدگان آمادگی لازم دارند.

مهدى موحدى رييس زراعت دايکندى نيز مى گويد که اين مقدار مواد ذخيره شده، طبق پروسيجر و دستور وزارت زراعت و آنهم مشروط بر حالت اضطرار به مردم مستحق اين ولايت توزيع مى گردد.

اما ریيس ادارۀ آمادگى با حوادث طبيعى دايکندى ميگويد که رياست زراعت براى توزيع اين دو هزار متريک تن گندم ذخيره شده، پروسۀ طولانى دارد و اگر اين پروسه ساده نشود و مدت زيادی را در بر بگيرد، براى مردم در زمستان توزيع نخواهد شد و آن وقتى خواهد بود که کار از کار گذشته باشد.