صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ولسی جرگه باز هم روی استیضاح 11 وزیر بحث می کند

ولسی جرگه باز هم روی استیضاح 11 وزیر بحث می کند

پس از آن که بحث های طولانی در مورد نحوه چگونگی استیضاح یازده وزیر در ولسی جرگه بی نتیجه پایان یافت، هیات اداری این جرگه فیصله کرد که هفته آینده بازهم روی این مساله بحث صورت گیرد.

سر انجام ظاهر قدیر معاون اول ولسی جرگه که به روز چهارشنبه ریاست این جرگه را به عهده داشت بر استیضاح وزرا تاکید کرد و گفت که هفته آینده روی این موضوع بحث خواهند کرد.

برخی از وکلا نگرانی دارند که شماری از وزرا سه یا چهار ما قبل به این سمت مقرر شده اند اما ما برای آنان مستقیماً صندوق نمی گذاریم، آنان مطابق بر فیصله به استیضاح حاضر می گردند، تنها در این مورد اختلاف نظر وجود دارد که برای همه وزرا یک فورم بگذاریم و یا یازده فورم، به سبب پوره نبودن نصاب روی این مساله به روز شنبه بحث خواهیم کرد.

دو هفته قبل ولسی جرگه افغانستان به اکثریت آرا فیصله کرد که یازده وزیر به خاطر عدم مصرف کمتر از پنجاه درصد بودجه انکشافی شان در سال 1390مورد استیضاح قرار گیرند.

وزارت دفاع، اطلاعات و فرهنگ، تجارت و صنایع، وزارت مبارزه علیه مواد مخدر، معادن، وزارت تحصیلات عالی، اقتصاد، وزارت امور داخله، انکشاف شهری، معارف و وزارت انرژی و آب یازده وزارت اند که بودجه انکشافی شان را کمتر از پنجاه درصد به مصرف رسانیده اند.

شماری از وکلا تصمیم قبلی شان مبنی بر استیضاح یازده وزیر به ولسی جرگه را رد کردند، برخی ازآنان معتقد اند که چند تن از وزرای کابینه جدیداً به این سمت برگزیده شده اند و نمی توانند در این مورد پاسخگو باشند.

اما شمار دیگری از وکلا می گویند که وزرا باید بدون در نظرداشت تاریخ مقرری شان به سوالات ولسی جرگه پاسخ های قناعت بخش ارایه کنند.

شماری از کارشناسان افغان می گویند که اینگونه فیصله های ولسی جرگه بعضاً بخاطر تحت فشار دادن شماری از وزرا صورت می گیرد.

عبدالستار سعادت یکی از این کارشناسان در صحبت با رادیو آزادی در مورد چنین گفت:
آنان به اساس قانون حق دارند هر وزیر را استیضاح کنند اما متاسفانه ولسی جرگه افغانستان فیصله هایی را که در این مورد انجام می دهند، اکثر اً آن را بحیث وسیله فشار بر وزیران استفاده می کنند. شما می دانند که برخی از وزیران فاسد برای آنان پول میدهند و یا هم به نحوه آنان را در پروژه ها سهیم می سازند. »

شماری از مردم بدین باورند که در عقب این فیصله اهدافی نهفته است و به گفته آنان وکلا فقط بخاطر معامله گری و منافع شخصی شان به این فیصله رای مثبت داده اند. به اساس گزارش ها اکثر فیصله های مبنی بر استیضاح وزراء کابینه از سوی وکلا بخاطر صورت می گیرند که با آنان معاملاتی را انجام دهند.(رادیو آزادی)