صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت مالیه: بودجهء سال آیندهء مالی افغانستان افزایش یافته است

وزارت مالیه: بودجهء سال آیندهء مالی افغانستان افزایش یافته است

وزارت مالیهء افغانستان می گوید که طرح بودیجهء ملی سال مالی 1392 در آیندهء نزدیک جهت نظر خواهی و تصویب، به ولسی جرگه ارایه می شود.

حکومت افغانستان برای سال مالی 1392، 363 ملیارد افغانی را اختصاص داده است که در مقایسه با بودیجهء سال قبل افزایش قابل ملاحظهء را نشان می دهد.

وحید الله توحیدی سخنگوی وزارت مالیهء افغانستان به روز سه شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که پنجاه ملیارد افغانی در بودیجهء عادی و پنجاه ملیارد افغانی در بودیجهء انکشافی سال آینده افزایش آمده است:
« بودیجه مالی که برای سال 1392 در نظر گرفته شده است،363 ملیارد افغانی است که از آن جمله 193.8 ملیارد افغانی آن برای بودیجه عادی و 169.2 ملیارد افغانی آن برای بودیجه انکشافی در نظر گرفته شده است.

وقتی در شورای وزیران تصویب شد به مشرانو جرگه می رود و برای پانزده الی بیست روز در آنجا جهت اخذ مشوره ها باقی می ماند و بعد از آن ما به آن اصلاحات آورده و آن را به ولسی جرگهء افغانستان می فرستیم»

بودیجهء مالی سال 1392 به روز دوشنبه از سوی شورای وزیران در کابل تصویب گردید و قرار است جهت تصویب به ولسی جرگه افغانستان فرستاده شود.

تا اکنون معلوم نیست که برخورد نمایند های ولسی جرگه با این بودجه چی خواهد بود.

اما در سال های گذشته ولسی جرگه در رابطه به طرح بودیجهء مالی، انتقاد های زیاد داشت و تصویب آن مدت زیاد را در بر می گرفت.

یکی از انتقادات این بود که بودیجهء مالی به گونهء عادلانه به تمام ولایات افغانستان اختصاص نیافته و در تقسیم آن از سلیقه ها کار گرفته شده است.

اما وزارت مالیهء افغانستان می گوید، در بودیجه انکشافی سال 1392 در تمام ولایات به پروژه های زیربنایی، کاریابی، تقویت اقتصادی و همچنان در بخش معارف، معادن و زراعت اولویت داده شده است.

این وزارت می گوید که بودیجه مالی سال آینده بر کمک های جامعهء جهانی استوار بوده و برای عملی ساختن آن یک چهار چوب منظم ایجاد شده است.

وحید الله توحیدی سخنگوی این وزارت می گوید که بر اساس طرح جدید، جامعهء جهانی مکلف است تا پول را که برای افغانستان تعهد کرده بپردازد و حکومت این کشور نیز آن را به گونهء شفاف به مصرف برساند:
« این بار تعهدات با دفعات قبلی متفاوت است، یعنی حالا برای جواب دهی هر دو طرف یک چوکات تهیه شده است.

هر اندازه کمکی را که جامعهء جهانی با ما تعهد کرده است به گونهء شفاف برای ما تحویل می دهد یعنی در این مساله تعهد از سوی هر دو طرف به سطح بین المللی وجود دارد.

طوری نیست که از آنچه را آنان تعهد کرده اند سرباز زنند، و ما نیز به گونهء شفاف تطبیق نموده و برای آنها گزارش می دهیم.»

گفته می شود که در گذشته شماری از کشورها در بخش عملی ساختن برخی پروژه ها با افغانستان وعده کمک نموده بودند اما بعداً به وعدهء شان عمل نکردند.

به اساس معلومات وزارت مالیه افغانستان، پاکستان، پرتگال، برازیل، مصر، قطر، کروشیا،عمان، سلواک، تایوان و ویتنام از جمله کشور های اند که در ده سال گذشته در بخش کمک با افغانستان تعهد نموده اند، اما وعده های شان جامهء عمل نپوشیده است. (رادیوآزادی)