صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان برای حمایت از صنایع داخلی در کار بازار مداخله می‌کند

افغانستان برای حمایت از صنایع داخلی در کار بازار  مداخله می‌کند

حکومت افغانستان براساس سیاست‌گذاری تازه تصمیم گرفته که در کار بازار مداخله و از محصولات داخلی در برابر کالاهای خارجی حمایت کند.

انوارالحق احدی، وزیر تجارت و صنایع افغانستان روز شنبه، ۲۹ میزان به خبرنگاران گفت که این سیاست از سوی شورای وزیران تایید شده است.

پیش از این حکومت افغانستان براساس اصل اقتصاد بازار، حق مداخله در مسایل مربوط به بازار را نداشت و این امر باعث انتقاد تولیدکنندگان داخلی شده بود.

آقای احدی تاکید کرد که شیوه‌ای که در سیاست‌گذاری تازه افغانستان در مورد صنایع در نظر گرفته شده، برای کشورهای در حال توسعه بسیار مناسب دانسته شده است.

او افزود که کمک‌کنندگان و نهادهای مالی بین‌المللی و از جمله صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و بانک توسعه آسیایی از این سیاست‌گذاری حمایت کرده‌اند.

به گفته وزیر تجارت و صنایع افغانستان، براساس این سیاست‌گذاری، واردات کالاهای خارجی کاهش می‌یابد و زمینه برای رشد تولیدات داخلی بیشتر فراهم خواهد شد.

انوارالحق احدی گفت: "این کمکی به صنعت (داخلی) است. در سیاستگذاری نو ما از تعرفه گمرکی استفاده می کنیم. ولی ما از تعرفه گمرکی در صورتی استفاده می کنیم که سرمایه گذار نشان بدهد که بعد از پنج تا ده سال می تواند به پای خود ایستاد شود و رقابت کند."

او افزود: "در چند سال گذشته به صورت عموم سیاست‌گذاری ما استفاده از تعرفه بسیار پایین بود که به افزایش واردات کمک کرده بود."

آقای احدی همچنین گفت که برای حمایت بیشتر از تولیدات داخلی نهادی جدیدی به نام صندوق توسعه صنایع تشکیل خواهد شد و تولیدکنندگان می‌توانند برای توسعه صنعت خود از آن پول وام بگیرند.

سیاست اقتصادی جدید حکومت افغانستان با استقبال سرمایه‌گذاران داخلی مواجه شده است.

عبدالجبارصافی رئیس انجمن صنایع افغانستان گفت که اجرایی شدن این سیاست‌گذاری به رشد سرمایه‌گذاری و صنایع داخلی و جلوگیری از فرار سرمایه کمک می‌کند.

آقای صافی افزود: "حالا ما منتظر هستیم که این سیاستگذاری عملی شود. ما براساس سیاستی عمل کنیم که از صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم."

افغانستان در حال حاضر کشوری به شدت مصرفی است و بیشتر کالاهای مورد نیاز خود را از خارج وارد می‌کند. وارادات بیش از حد کالاهای خارجی باعث شکست تولیدات داخلی شده است.

با این حال، پیش از این حکومت هم به دلیل سیاست اقتصاد بازار نمی‌توانست در کار بازار مداخله کند و میان تولیدات داخلی و واردات محصولات خارجی تعادلی برقرار کند. (بی بی سی)