صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مبارزه منطقوی علیه مواد مخدر افزایش می یابد

مبارزه منطقوی علیه مواد مخدر افزایش می یابد

مقام های بلند پایه چهار کشور افغانستان، پاکستان، تاجیکستان و روسیه، در نشستی در شهر دو شنبه، توافقنامه ای را زیر نام "مبارزه مشترک با تولید و قاچاق مواد مخدر" امضا کردند
مسئولان این چهار کشور، با نگران کننده خواندن رشد تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان،، روی افزایش تلاش ها برای مبارزه مشترک با این پدیده مرگبار، رایزنی کردند.

افغانستان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان است که نگرانی شماری از سران کشورهای منطقه و جهان را نیز به دنبال داشته است.
جلو گیری از تولید و تجارت مواد مخدر و نیز شناسایی باندهای بزرگ مافیایی، از آجندای اصلی این نشست چهار جانبه عنوان شده است.

به گزارش رادیو آزادی، ضرار احمد مقبل وزیر مبارزه با مواد مخدر، در این نشست، تاکید کرد که 97 درصد مواد مخدر تولید شده در افغانستان، در خارج از مرزهای این کشور، به مصرف می رسد.
آقای مقبل افزود که مبارزه با مواد مخدر، تنها کار افغانستان نیست بلکه نیازمند همکاری تمام کشورهای منطقه و جهان است.

او، افزایش تولید مواد مخدر را تهدیدی برای جهانیان خوانده از کشورهای بین المللی خواست تا در راستای نابودی این پدیده، با دولت افغانستان همکاری های بیشتری انجام دهند.
افغانستان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان است که بیشتر مواد تولید شده در آن، در کشورهای همسایه به مصرف می رسد و همین امر نیز باعث نگرانی های جدی در منطقه و جهان شده است

نفوذ گسترده شورشیان در مناطق نا امن جنوب که منطقه اصلی کشت تریاک به شمار می رود؛ فعالیت باندهای بزرک مافیایی بین المللی، اقتصاد ضعیف باشندگان مناطق مختلف و عدم تدوین یک استراتژی کلان برای جلوگیری از کشت مواد مخدر، از عواملی است که باعث افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر شده است.

با این حال، ویکتور ایوانوف مسئول اداره مبارزه با مواد مخدر روسیه می گوید که برای کاهش قاچاق مواد مخدر در چهار کشور منطقه، به بیش از 500 میلیون دالر نیاز است.
آقای ایوانوف تاکید کرد که با خروج نظامیان خارجی از افغانستان، کشت و قاچاق مواد مخدر بیش از پیش افزایش خواهد یافت.

به گفته او، بیش از 30 درصد مواد مخدر که در روسیه به مصرف می رسد، از افغانستان به این کشور منتقل می شود که این روند سیر صعودی نیز دارد.
روسیه، از کشورهای منطقه است که نسبت به تحولات افغانستان به خصوص رشد تولید و تجارت مواد مخدر و گسترش نا امنی، اظهار نکرانی کرده است.

شماری از آگاهان روسی نیز می گویند که آمار جوانان معتاد به مواد مخدر در روسیه رو به افزایش است و این امر باعث نارضایتی شهروندان این کشور شده است
براساس آمار های ارایه شده، در حال حاضر بیش از 5 میلیون نفر در این کشور به مواد مخدر معتاد شده اند.

مقام های روسی و برخی کشورهای آسیای میانه از جمله تاجیکستان و ازبکستان، روی دست گرفتن تدابیر جدی برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به کشورهای شان خبر داده اند.
با این وجود، سران چهار کشور بر این باورند که سالانه از 15 تا 20 هزار تن مواد مخدر در افغانستان تولید می شود که باید با آن به شکل جدی مقابله شود

کشورهای منطقه از افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان، پس از سال 2014 به شدت ابراز نگرانی کردند.
پیشتر، مسئولان در ناتو نیز اعلام کردند که آمادگی ها برای جلوگیری از بحران های پس از سال 2014 بخصوص رشد تولید و قاچاق مواد مخدر، روی دست گرفته اند.(خبرگزاری بخدی)