صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

امیدواری مردم دایکندی از رشد معارف در این ولایت

امیدواری مردم دایکندی از رشد معارف در این ولایت

مقام های محلی در ولایت دایکندی می گویند با وجود مشکلاتی که فراروی رشد تعلیم و تربیه در این ولایت قرار دارد، بدلیل تلاش های حکومت محلی، طی چند سال اخیر معارف این ولایت رشد چشمگیری داشته است.

قربانعلی ارزگانی والی دایکندی در گفتگو با آژانس خبری وخت از رشد معارف در این ولایت ابراز خرسندی کرده گفت:" رشد قابل ملاحظه معارف طی چند سال اخیر در ولایت محروم و فراموش شده دایکندی مردم را امیدوار کرده است".

ارزگانی افزود:" معارف دایکندی با مشکلات زیادی روبروست اما باز هم بر اثر تلاش های مسئولان در حکومت محلی، معارف این ولایت روند رو به رشد را می پیماید".

والی دایکندی می گوید:" از سال 1389 خورشیدی تا کنون تعداد مکاتب دایکندی از 318 به 352 باب و از 114 به 157 لیسه افزایش یافته است که برای مردم دایکندی دستاورد بزرگی به شمار می رود".

به گفته او؛ تلاش ها برای استخدام معلمان مسلکی در مکاتب دایکندی نیز جریان دارد.

قربانعلی ارزگانی در رابطه به مشکلاتی که فراروی معارف دایکندی وجود دارد نیز گفت:" در ولایت دایکندی رشد معارف بسیار سریع است اما ساخت و ساز ساختمان برای مکاتب این ولایت بسیار بطی است که موجب نگرانی مردم نیز شده است".

ازرگانی اختصاص کم بودجه از سوی حکومت مرکزی برای اعمار ساختمان مکاتب دایکندی را از دیگر مشکلات جدی که در مواجهه با رشد معارف این ولایت قرار دارد میداند.

والی دایکندی تاکید کرد که بودجه اختصاص یافته از سوی حکومت مرکزی به معارف دایکندی، پاسخگوی نیازمندی های مردم این ولایت نیست.

فاصله دور مکاتب، که باعث شده تا دختران دانش آموز در ولایت دایکندی نتوانند بعد از دوره متوسطه به درس خود ادامه دهند، مشکل دیگریست که والی دایکندی آن را نگران کننده می خواند.

بر اساس اظهارات او؛ با توجه به اینکه با گذشت هرسال تعداد فارغان صنوف دوازدهم در دایکندی افزایش می یابد و امکان جذب شان به موسسات تحصیلات عالی خصوصی و دولتی نیز کم است،ضرورت شدید به ساختن یک پوهنتون در این ولایت نیز احساس می شود تا زمینه جذب بیشتر فارغان مکاتب این ولایت باشد.

او از رئیس جمهور کرزی خواست تا ساخت یک پوهنتون در ولایت دایکندی را در دستور کار خویش قرار دهد.

در مکاتب سراسر این ولایت 175 هزار متعلم مشغول فراگرفتن درس هستند که بیشتر از 45 درصد آنرا دختران تشکیل می دهند.

دایکندی از ولایات امن در مرکز کشور است که طی سالیان گذشته شاهد کمترین پروژه های بازسازی و انکشافی بوده است. .( آژانس خبري وخت)