صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حامد کرزى اجلاس جنبش عدم انسلاک: امنیت و ثبات در منطقه به همکاری صادقانه میان کشور های منطقه بستگی دارد

حامد کرزى اجلاس جنبش عدم انسلاک: امنیت و ثبات در منطقه به همکاری صادقانه میان کشور های منطقه بستگی دارد

رييس جمهور حامد کرزى بر حمايت و همکارى کامل افغانستان براى تحکیم موقف جنبش عدم انسلاک در راستاى مبارزه با چالش های جهانی تاکید نمود. اين اجلاس، تحت عنوان صلح پایدار در سایه مدیریت مشترک جهانی قبل از ظهر پنج شبنه به اشتراک حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان، سران، مقامات و نماینده گان ١٢٠ کشور به شمول بانکی مون سرمنشی سازمان ملل متحد، در تهران پایتخت ایران برگزار گردید.

در خبرنامۀ که از سوى دفتر مطبوعاتى رياست جمهورى دیروز (١٠ سنبله) به آژانس خبرى پژواک مواصلت کرده، افزوده شده است که حامد کرزی در این اجلاس طی سخنرانی خود، ریاست جنبش عدم انسلاک را به داکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور آنکشور تبریک گفت و بر حمایت و همکاری کامل افغانستان برای تحکیم موقف این جنبش در راستای مبارزه با چالش های جهانی با هم پیوسته تاکید کرد.

وى با توجه به اهمیت اين جنبش در شرایط کنونی گفت، که ظهور قدرتهای نوین اقتصادی جهان، باعث شده است تا کشور های بزرگ غربی، قدرت را با ملت های رو به توسعه تشریک نمایند و این امرى است که منتج به ایجاد فضای سیاسی و اقتصادی چند قطبی در سطح بین المللی شده است.

رييس جمهور افغانستان حامد کرزى علاوه کرد، که در چنین وضعیت، بیشتر اعضای این جنبش در موقفی قرار دارند که میتوانند نقش تعیین کنندۀ را برای تامین تعادل در امور بین المللی ایفاء نمایند.

حامد کرزى افزود که افغانستان از تلاش های جنبش عدم انسلاک برای اصلاح نهاد های بین المللی، به ویژه از طریق تقویت مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اصلاح اداره صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و شورای امنیت سازمان ملل، کاملا حمایت میکند.
وى اضافه نمود: ((جنبش ما ظرفیت آن را دارد که در راستای ایجاد یک نظام مدیریت جهانی، با تاکید بر اقتصاد متوازن تر و نظم بین المللی ديموکراتیک، کمک کند. این اجلاس برای ما فرصت آن را فراهم می سازد تا راهی را تعیین کنیم که برای رسیدن به هدف فوق الذکر باید دنبال شود.))

حامد کرزی تروریزم را هنوز هم به عنوان مانع جدی در راه تامین صلح و ثبات در تمامی منطقه دانسته گفت: ((ما به این باور هستیم که شکست تروریزم و رفع تهدید های ناشی از آن مستلزم تشریک مساعی و همکاری های مشترک دوجانبه منطقوی و بین المللی می باشد. ))

وی علاوه نمود، که تامین امنیت و ثبات در منطقه و نابودی تهدید تروریزم به همکاری صادقانه میان کشور های منطقه بستگی دارد.

رئیس جمهور کشور با اشاره به موافقتنامه های اخیر همکاری های دراز مدت ستراتیژیک افغانستان با شماری از کشور های جهان گفت، که موافقتنامه های همکاری های ستراتیژیک با برخی از کشور ها، نه تنها پابندی و وفاداری افغانستان را به آرمان های عدم انسلاک تغییر نخواهد داد، بلکه هیچگونه تاثیر منفی بر تعهد افغانستان در قبال توافقات منطقوی نیز نخواهد داشت.

وى از کشور های حامی افغانستان در جامعه جهانی و دول عضو جنبش عدم انسلاک بخاطر ابراز تعهد نیرومند شان از افغانستان در نشست های بُن، شیکاگو و توکیو که افغانستان را در سفر دهۀ تحول به سوی یک آینده با امن و مرفه همراهی می نمایند، ابراز امتنان کرد.

حامد کرزی، رسیدن به صلح دایمی در کشور را یکی از بزرگترین آرزو های مردم افغانستان دانسته گفت که حکومت افغانستان به تعهد خود در برابر روند آشتی با مخالفین مسلح پابند است.

موصوف افزود: ((ما آماده هستیم تا با آنانی صلح کنیم که دست از خشونت برمیدارند، روابط شانرا با سازمان های تروریستی قطع و قانون اساسی افغانستان را می بپذیرند. ))

رئیس جمهور ضمن اینکه از وضعیت موجود در مناطق اشغال شدۀ فلسطین نگرانی مردم افغانستان را ابراز داشت، گفت، که افغانستان از ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی کاملاً حمایت میکند.

حامد کرزی با اشاره بر اینکه افغانستان تجربه تلخ از عواقب ویرانگر جنگ دارد، همدردی افغانستان را با مردم سوریه نيز ابراز کرده اظهار داشت: ((ما از همه جناح های درگیر در جنگ میخواهیم تا به جای اعمال قوه، برای دریافت راه حل از طریق مذاکره کار کنند.))

وی اضافه کرد، که افغانستان از تعیین آقای لخضر ابراهیمی به حیث نماینده خاص سازمان ملل متحد واتحادیه عرب برای سوریه، استقبال کرده، برای وى آرزوی موفقیت می نماید.

آیت الله خامنه ای، رهبر ایران در سخنرانى افتتاحيۀ اين اجلاس با اشاره بر اهمیت جنبش عدم انسلاک در شرایط کنونی گفت که شرکت کنندگان اجلاس از مناطق جغرافیایى دور و نزدیک در اینجا گرد آمده و متعلق به ملیتها و نژادهاى گوناگون و داراى تعلقات اعتقادى، فرهنگى، تاریخى و وراثتىِ متنوع اند؛ ولى همان طورى که «احمد سوکارنو» یکى از بنیانگذاران این جنبش گفته است، مبناى تشکیل جنبش عدم تعهد، نه وحدت جغرافیایى یا نژادى و دینى، بلکه وحدت نیاز است.

وی افزود: ((ما کشورهای عضو این جنبش توانسته ایم دریک دوران طولانی،با وجود تنوع دیدگاه ها و گرایشها، همبستگی و پیوند خود را در چهار چوب آرمانهای مشترک حفظ کنیم؛ و این دست آورد ساده و کوچکی نیست. این پیوند می تواند دستمایه گذار به نظم عادلانه و انسانی قرار گیرد.))

داکتر محمد مرسی رئیس جمهور مصر نیز یکی از سخنرانان این اجلاس بود که ریاست نوبتی جنبش عدم انسلاک را که کشورش به عهده داشت، برای مدت سه سال به ایران منتقل کرد.

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران و رئیس نوبتی جنبش عدم انسلاک طی سخنانی گفت که ظرفیت جنبش عدم انسلاک گسترده است و می تواند نقش تعیین کننده ای را در مناسبات جهانی ایفا نماید.

بانکی مون سرمنشی سازمان ملل متحد نیز در این اجلاس گفت که وی ماه قبل از کرواسيا دیدن کرده که زمانی اسم آن یوگسلاويا بود و بنیانگذاران جنبش عدم انسلاک در آنجا با یکدیگر ملاقات کردند تا این جنبش را بنیان بگذارند.

موصوف از آن رهبران نقل قول کرده گفت : (( ما نمی توانیم صلح داشته باشیم مگر اینکه با یکدیگر همکاری کنیم و امنیت جهانی را به وجود آورده و آزادی را به ارمغان آوریم.))
وی ضمن تاکید برضرورت امنیت در جهان گفت که نمی توان از امنیت جهانی سخن گفت تا توسعه پایدار نداشته باشند.

سر منشی ملل متحد تصریح کرد که هم اکنون جنبش عدم انسلاک دو سوم کشورهای سازمان ملل متحد را تشکیل می دهد و در نیروهای حافظ صلح نیز حضور گسترده ای دارد.

بانکى مون خاطر نشان کرد، که در کم کردن فقر پیشرفت های زیادی بدست آمده، اما نابرابری ها هنوز هم در حال افزایش است، بنابراین باید کار خود را برای رسیدن به اهداف هزاره بر اساس توسعه های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بیشتر نمايند.

همچنان من موهن سنگ صدراعظم هند که کشورش از جمله بنیانگذاران جنبش عدم انسلاک است طی صحبتی گفت که اين جنبش، نمایند گی از شمار بزرگی از جامعه بشری می کند و یک قدرت بزرگی برای صلح جهانی، امنیت و توسعه می باشد.

جنبش عدم انسلاک موجودیتش را در سال ١٩٦١ میلادی در اولین اجلاس جنبش که با حضور مارشال تیتو رهبر یوگسلاویا، قوام نکرومه رهبر غنا، جمال عبدالناصر رئیس جمهور مصر، جواهر لعل نهرو صدراعظم هند و احمد سوکارنو رئیس جمهور اندونیزیا در شهر بلگراد یوگسلاویا برگزار گردید، اعلام کرد.

در حال حاضر ١٢٠کشور عضو این جنبش اند و ١٧ کشور و شماری از سازمان های بین المللی عضویت ناظر جنبش عدم انسلاک را به عهده دارند. ریاست آن به طور نوبتی برای سه سال به یکی از کشور های عضو تعلق می گیرد.(پژواک)