صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آغاز جمع آوری تجهیزات نظامی امریکا از افغانستان

آغاز جمع آوری تجهیزات نظامی امریکا از افغانستان

شماری از مقام های نظامی امریکا از آغاز جمع آوری تجهیزات نظامی این کشور با نزدیک شدن به سال 2014 و خروج نیروهای خارجی، خبر دادند. گفته شده است که شمار سربازان امریکایی در افغانستان نیز در حال کاهش است و تلاش های لوژیستکی برای گرد آوری و فرستادن تجهیزات نیروهای امریکایی از همین اکنون آغاز شده است.

دگروال اوپرمن، یک مقام نیروی دریایی امریکا که مسوول جمع آوری تجهیزات این نیروها در جنوب غرب کشور است به روزنامه نیویارک تایمز گفته است که ما تلاش داریم تا همه وسایل و تجهیزات پایگاه ها را انتقال دهیم اما هنوز مشخص نیست که این وسایل و تجهیزات به کجا برده می شود.

اوپرمن می گوید از ماموریت نظامی ناتو، تا ختم سال 2014 که تاریخ خروج سربازان خارجی تعیین شده نزدیک به سه سال باقی مانده است و قوماندانان نمی خواهند در باره تجهیزاتی که باید به ایالات متحده امریکا فرستاده شود، به صورت علنی و تفصیلی بحث کنند.

گفته شده است که امریکایی ها نمی خواهند طالبان احساس کنند نیروهای نظامی خارجی درحال ترک کردن میدان جنگ هستند. نیویارک تایمز گفته است که امریکایی ها نمی خواهند خروج شتاب زده اواخر سال های 1980 دوره شوروی را در اذهان زنده کنند.

به گفته مقام های امریکایی، حدود صد هزار کانتینر مواد و حدود 45000 تا 50000 وسایل نقلیه مانند تانک و زره پوش از سراسر افغانستان جمع آوری می شود.

به گفته دگرمن اوپرمن، جنگ در افغانستان هنوز ادامه دارد و به همین دلیل، انتقال دوباره این وسایل و تجهیزات به علت مصارف زیاد و وضع امنیتی کار پیچیده ای است. به گفته او، برنامه های بسیار مشخصی از سوی امریکایی ها در این زمینه ها وجود دارد.

جف هوکس می گوید، خروج نیروهای دریایی امریکا از افغانستان، نسبت به خروج شان از عراق پیچیده تر است علی رغم اینکه تجهیزات گردآوری شده در افغانستان نسبت به عراق است. به گفته او، افغانستان دارای جغرافیای بسیار پیچیده ای است اما در عراق مسیر تدارکاتی و انتقالات از طریق جنوب به کویت و خلیج فارس صورت می گرفت.

به گفته امریکایی ها، افغانستان کشوری است که به دریا راه ندار و نزدیک ترین بندر (کراچی) در پاکستان، 600 مایل فاصله دارد که انتقال مواد تدارکاتی به آن، برای خارجی ها هزینه سنگینی دارد.(بخدی)