صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

طرح دنمارک برای تقویت نقش زنان و جامعه مدنی در روند مصالحه در افغانستان

طرح دنمارک برای تقویت نقش زنان و جامعه مدنی در روند مصالحه در افغانستان

دنمارک طرح جديدى رابه هدف تقويت نقش زنان و جامعۀ مدنى، در روند مصالحه در افغانستان آغاز نموده است. در خبرنامه اى که از سوى سفارت دنمارک مقيم کابل، دیروز(٢٠ سرطان) به آژانس خبرى پژواک مواصلت کرده، آمده است که کريسشن فيس وزير همکارى هاى انکشافى دنمارک در کنفرانس بين المللى توکيو، با اعلام مطلب فوق گفت که اين طرح جديد، توسط دولت دنمارک تامين مالى ميگردد.

در خبرنامه، مقدار کمک مالى مشخص نشده؛ اما در کنفرانس توکيوى جاپان که به تاريخ ٨ جولاى سال جارى ميلادى، با اشتراک نماينده هاى ٨٠ کشور و سازمان بين المللى برگزار شد، جامعۀ جهانى تعهد درازمدت و کمک ١٦ ميليار دالرى را به افغانستان نمودند.
اشتراک کنندگان کنفرانس توکيو، از حکومت افغانستان خواستند که درکارهاى خود اصلاحات به وجود آورده، حقوق زنان را رعايت کند، با فساد ادارى مبارزۀ جدى نمايد و اين کمکها را شفاف و بجا مصرف کند.

وزير همکارى هاى انکشافى دنمارک، در کنفرانس توکيو گفت که تا دیروز، صداى زنان افغان در روند صلح و آشتى، متاسفانه به سختى شنيده ميشد؛ اما با اين ابتکار جديد، تلاش مي شود که نظريات و مشوره هاى زنان در روند صلح، به طور اصولى و نظام مند گنجانده شود.

وى افزود که اين پروژه، در مشارکت نزديک با شوراى عالى صلح، شبکه جامعۀ مدنى و حقوق بشر افغانستان، از طريق يک فرايند مشوره دهى ملى عملى مي شود.

کريسشن فيس علاوه نمود که دراين روند مشوره دهى؛ ابتدا فعالان حقوق زنان، کارشناسان حقوق بشر، رهبران مذهبى و سازمان هاى جامعۀ مدنى، در يک رشته کنفرانسهايى که در سطح زون ها داير ميگردد، ملاقات خواهند کرد.

به گفتۀ منبع، نمايندگان از سراسر افغانستان، در کنفرانسهاى زون مربوطۀ شان شرکت خواهند کرد و سپس نتيجه و توصيه هايى که از اين کنفرانس ها در سطح زون به دست مى آيد، در سطح ملى انتقال ميگردد تا اين توصيه ها و سفارشات به دست آمده را، در انکشاف طرح کارى شموليت زنان در پروسۀ صلح بگنجاند.

وزير همکارى هاى انکشافى دنمارک گفته است که اين طرح کارى، فعاليت شوراى عالى صلح را در تلاش به فراگيرسازى و شفاف سازى بيشتر روند مصالحه، رهنمايى خواهد کرد.

وى در کنفرانس توکيو اضافه نمود، خرسند است که رهبرى شوراى عالى صلح، شموليت زنان، جامعۀ مدنى و جوانان را در پروسۀ صلح، از اولويتهاى کليدى قرار داده است. هدف از اين طرح نيز زيربناسازى و تامين مصارف، به اين تلاش (اولويتهاى فوق الذکر) مى باشد.

شوراى عالى صلح، براى مذاکرات صلح با مخالفين مسلح، سال گذشته از سوى حکومت ايجاد شده است.

٦٩ عضو اين شورا متشکل از رهبران سابق جهادى، مسوولين دوران حکومت طالبان، علما، سران قومى، نمايندگان جامعۀ مدنى، ٩ زن و يک تعداد مسوولين دولتى ميباشند.

وزير همکارى هاى انکشافى دنمارک، خاطرنشان کرد که اين ابتکار، کاملاً توسط جامعۀ مدنى افغانستان رهبرى خواهد شد و اميد اين است که پروسۀ صلح از طريق شموليت جامعۀ مدنى در نهايت شفافتر و فراگير تر گردد.

اين درحالى است که فعالان جامعۀ مدنى، همواره بر نقش اين نهاد و نقش زنان در برنامۀ صلح با مخالفين مسلح دولت تاکيد نموده و گفته اند که اين نقش، نبايد قربانى صلح با مخالفان مسلح دولت گردد. (پژواک)